tarta - 42848 przepisów (strona:1990/2857)

Buraczki zasmażane 116

niego? Zapraszam na pyszne, zasmażane buraczki - jeden z moich ulubionych dodatków. :) W ogóle uwielbiam wszystko, co z buraków, mogłabym je jeść prawie codziennie :)...  Składniki: 1 słoik buraczków tartych, np. Develey 1 łyżka mąki 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 3-4 łyżeczki chrzanu, np. łagodnego Develey 1 łyżeczka octu balsamicznego, np. Develey świeżo mielony pieprz świeżo mielona sól

Trufelkowo
Pierś z kurczaka w parmezanowej panierce 144

Prosty sposób na urozmaicenie tradycyjnego kotleta z piersi kurczaka – panierka z parmezanu, bułki tartej i mąki kukurydzianej. Mięso oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki (wielkości średniego kotleta). Jeśli kawałki

Bullio
Polenta ze smażonymi prawdziwkami 115

Zbieranie grzybów budzi we mnie dobre emocje. Dlatego staram się w okresie grzybobrania przynajmniej kilka razy odwiedzić mazowieckie lasy. szklanka polenty woda 4-5 łyżek tartego parmezanu łyżka masła bez laktozy kilka sztuk prawdziwków lub innych grzybów leśnych cebula natka olej rzepakowy sól pieprz ziele angielskie liść laurowy Polentę ugotuj w osolonej wodzie, kiedy zgęstnieje dodaj masło i parmezan

AZgotuj!
Makaron z kurkami i z krewetkami 140

użyciem. Tym razem użyłam również krewetek, pyszne połączenie, polecam! Składniki 200 g kurek 200 g krewetek (ja kupiłam już oczyszczone i ugotowane) 1 czerwona cebula 1/2 szklanki tartego parmezanu 1 szklanka białego pół wytrawnego wina 2 łyżki śmietany do zagęszczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurki myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w piórka. Smażymy na maśle przez około

Delusional Trine
KOFTY DROBIOWE Z SEZAMOWYM RYŻEM 168

mięciutkie, sycące i zdrowe kofty drobiowe. Przygotujecie je zarówno z piersi kurczaka jak i indyka. W obu przypadkach czas smażenia będzie taki sam. Kotleciki, choć bez jajka i bułki tartej, bardzo dobrze trzymają się podczas smażenia. Nie trzymamy ich na ogniu zbyt długo, tylko do wysmażenia mięsa, w przeciwnym razie zrobią się twarde i suche. Następnego dnia można

cool and minty
Risotto z pieczarkami 173

naprawdę dużo sposobów. Dzisiaj bardzo prosty przepis. Składniki: 50 g ryżu 100 g pieczarek 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej cebuli 1 szklanka białego wina 1 szklanka bulionu 2 łyżki tartego parmezanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę kroimy w piórka, przesmażamy w garnku na maśle, dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy przez około 3 minuty, dodajemy

Delusional Trine
Gryczane sakiewki w sosie dyniowo serowym 148

sosu uniwersalnego jasnego Łowicz olej rzepakowy 1 cebula sos dyniowy: 40 dkg pieczonej dyni ze skórą hokkaido 1 cebula 2 ząbki czosnku sos jasny uniwersalny Łowicz pozostały 3 łyżki tartego sera żółtego 1 szklanka wody sól, pieprz czerwony ciasto na sakiewki: 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki gorącej wody sól szczypta Farsz: Kaszę gryczaną gotuję według instrukcji opakowania, przekładam

wesoła kuchnia
Cottage pie – angielska wiejska zapiekanka 291

zagęszczamy sosu bardziej i nie sypiemy więcej skrobi – to nie budyń, mięso dzięki krótkiemu smażeniu i płynnemu sosowi nie wyschnie przy zapiekaniu. Nie dodajemy też więcej mleka, masła czy tartego sera do ziemniaków – purée ma być przypieczone tylko z wierzchu, w środku zostanie delikatne, lekkie, kremowe i wilgotne – większa ilość sera sprawiłby, że zaczęłoby się ciągnąć. NADZIENIE MIĘSNO-WARZYWNE

Karo in the Kitchen
Łosoś w sosie musztardowym z porem 197

tarce. Następnie połączyć z jajkiem, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Fileta z łososia opanierować z jednej strony w tartych ziemniakach z jajkiem. Ułożyć na gorący tłuszcz i smażyć około 15 – 20 minut, w zależności od grubości ryby. Pora umyć i pokroić w średnie kawałki

KuchniaWeDwoje.pl
Obiad na środę – gnocchi, ryba, surówka 312

posyp parmezanem i uprażonymi pestkami dyni. Panierowana ryba 600 g białej ryby, u mnie płastuga 2 łyżki masła 1 jajko + 2 łyżki mleka 150 g zmielonych migdałów lub tartej bułki sól i czarny pieprz do smaku plasterki cytryny do podania Osusz rybę papierowym ręcznikiem. Posól i oprósz pieprzem grubo mielonym. Rozgrzej masło na patelni. Rozmąć jajko w mleku. Zamocz

codojedzenia
hash browns śniadaniowy amerykański food porn 160

żeberka, a często nawet stek – w sumie całkiem paleo U nas takie śniadania nie są popularne (pomijając boczek z jajkiem), a już w szczególności hash browns, czyli smażone tarte ziemniaki. Ale jak raz spróbujecie to na pewno Was zachwyci . Jest to mega sycące danie. My zazwyczaj przygotowujemy je jak wiemy, że obiad będzie dość późno. A teraz przenieśmy

PaleoLife
KASZOTTO Z KURKAMI – najlepsze! 181

minuty. Podlewamy białym winem, redukujemy ( czekamy aż wino odparuje ) i chochelka po chochelce podlewamy bulionem. Pod koniec dodajemy masło. Doprawiamy do smaku! Podajemy na gorąco posypane tartym oscypkiem. Smacznego!   Produkty można kupić na stronie: https://thegreenwoodpeckertrill.com/ Będziecie zachwyceni! Gwarantuję! # TheGreenWoodpeckerTrill

Ostra na Słodko
Grzybowy odlot w cieście drożdżowym 149

pozwijane, jajkiem posmarowane, w piekarniku upieczone,  na ciepło, ze smakiem zjedzone 👅.  Prawdziwkowy 🍄 odlot, bo trochę kosmiczny 👽 spodek imituje i „kosmicznie” dobrze smakuje 😉. Składniki na okrągła formę, na tarte, o średnicy ok. 30 cm:   farsz: ·        1 kopiasta łyżka masła, ·        ok. 400 g świeżych grzybów prawdziwków

Moniki Smakołyki
Detoks owocowo-warzywny 165

migdałowym 11.00 - II śniadanie: koktajl z truskawek, boćwiny i wody ( zamiast boćwiny może być burak ) * 14.00 - obiad: leczo z cukinii, papryki, cebulki, pieczarek i pomidorów doprawione ziołami 16.00 - podwieczorek: tarte jabłko z cynamonem 19.00 - kolacja: gotowany kalafior DZIEŃ 3:  7.00 - woda z cytryną  8.00 - śniadanie: smoothi bowl z mango i banana z borówkami + matcha z mlekiem migdałowym

kolorowotorcikowo
Kanie jak kotlety w zimie, przechowywanie kani 135

później będziecie mieli ochotę na grzybki należy zamoczyć je w mleku. Zostawić na chwilkę. Następnie położyć na sitku i odcedzić. Następnie obtoczyć w rozmąconym jajku i w bułce tartej. Smażyć na patelni na złoty kolor. Smacznego

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania