tarta - 42848 przepisów (strona:1994/2857)

Placuszki z cukinii i wędzonym łososiem 238

przepis Ilość porcji: 2-4 Składniki -2 średniej wielkości cukinie -pół cebuli -2 jajka -5-6 łyżek mąki pszennej -sól, pieprz Dodatkowo: -100 g jogurtu greckiego -2 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka -100 g wędzonego łososia -koperek Przygotowanie --> Cukinię ścieramy na tarce (ze skórką). Posypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 10 minut. Po tym czasie dokładnie odsączamy z nadmiaru

Marta Gotuje
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KIEŁBASĄ I WARZYWAMI W 30 MINUT 156

MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 250 g makaronu penne, duża laska kiełbasy wiejskiej, 20 dag pieczarek, duża cebula, większa papryka czerwona, 20 dag tartego sera żółtego, sól, papryka słodka, papryka ostra, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę kroję w półplastry, pieczarki w plasterki, cebulę w ćwierćplastry. Paprykę dzielę

JejKuchnia
Krokiety z pieczarkami i serem 120

usmażony naleśnik nakładam farsz – na środek naleśnika. Posypuję serem żółtym. Zawijam boki naleśnika a później zwijam naleśnik w rulon.   Panieruję naleśniki w jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor. Podaję z barszczem czerwonym. Artykuł Krokiety z pieczarkami i serem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
PLACKI ZIEMNIACZANE ZE SZCZAWIEM , BOTWINKĄ I CUKINIĄ 155

łyżki zmielonych płatków owsianych 2 ząbki świeżego czosnku sól biały pieprz szczypta gałki muszkatołowej Olej do smażenia Dodatkowo dla smaku: Śmietana kwaśna koperek posiekany *********************************** Do miski ze s tartymi natarce o drobnych oczkach ziemniaków dodać startą cukinię ,zmiksowaną botwinkę że szczawiem oraz kolendrę , jajka ,posiekaną i uduszoną do miękkości cebulę , mąkę z płatków owsianych  , wymieszać ,przyprawić , dodać posiekany

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pyszna szarlotka, jabłecznik na kruchym cieście 223

najzwyklejszą masę, ale z nutką kwaskowatości, dlatego dodałam galaretkę cytrynową i jedynie cynamon. Możecie dodać kardamon, mielone goździki, czy co zwykle dajcie do nadzienia szarlotkowego. Nie dodawałam tutaj bułki tartej, nie smarowałam ciasta białkiem. Jedynie wcześniej nieco podpiekłam spód ciasta i dopiero na lekko podpieczony spód, wyjęłam masę jabłeczną. Po przepis na ciasto odsyłam Was do wpisu o szarlotce

Mieszam w Garnku
Risotto z kurkami, pomidorem polnym i świeżym tymiankiem 135

listków tymianku około 600 ml bulionu warzywnego 1 – 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 oliwa oliwy z oliwek + 2 łyżki masła 2 łyżki zimnego masła 3 łyżki tartego parmezanu + odrobina do posypania dania Wykonanie: Pomidora sparz, obierz ze skórki. Pozbądź się pestek i soku, miąższ pokrój w drobną kostkę. Kurki oczyść, przepłucz pod bieżącą wodą, następnie

Moja pasja smaku
Kąski z indyka w panierze z ciecierzycy 156

dużą ilością wartościowego białka oraz błonnika pokarmowego. Ma też niski indeks glikemiczny i obniżoną zawartość glutenu. Przygotowane przeze mnie kąski smakują zupełnie inaczej niż te o panierowane w bułce tartej. Są bardzo smaczne, dzieci były zachwycone :-) Polecam Wam wypróbowanie panieru i życzę miłego dnia :-) Składniki: około 350 g filetu z indyka panier z ciecierzycy 1 jajko

kruche babeczki
ZAPIEKANKA Z MAKARONEM I CUKINIĄ 185

się trochę zredukował. Całość przekładam na makaron z cukinii. Z sera żółtego w plastrach formuję rurki i kroję na 3 części. Układam na zapiekance. Można oczywiście posypać tartym serem żółtym. Piekę ok 20 min w 180 stopniach. Podaję od razu

Gotowanie Patki
Zapiekane kolby kukurydzy, pomysł na smaczną kolację. 144

zielonego (u mnie rzeżucha) Sposób przygotowania: Kukurydzę ugotuj do miękkości. Czasami zajmuje to pół godziny czasami godzinę. Czy ktoś wie dlaczego? Następnie ułóż na blaszce do pieczenia i posyp tartym żółtym serem. Zapiecz aż ser się ładnie zarumieni. Na koniec dopraw i posyp ziołami

wysmienity
Zapiekanka kebab / gyros z wieprzowiną i ryżem 769

500g łopatki lub szynki wieprzowej 200g ryżu 3 papryki: żółta, zielona, czerwona 2 cebule  1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych  2 łyżki śmietany 4 ząbki czosnku 150g tartej mozzarelli  sól, pieprz, przyprawa kebab/gyros olej 1. Łopatkę drobno siekamy w cienkie plastry. Paprykę, cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Ryż gotujemy

Szefowa kuchni
Chleb pełnoziarnisty z suszonymi pomidorami 147

drożdży i suszone pomidory drobno posiekane. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w misce przekrytej ściereczką. Prostokątną formę keksową smarujemy masłem i posypujemy otrębami (jeżeli nie mamy możemy użyć bułki tartej lub mąki). Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy. Wierzch wyrównujemy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (góra - dół). Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Chleb pieczemy przez 1 godzinę. --> Aby sprawdzić

Marta Gotuje
Puszyste ciasto ze śliwkami i chrupiacą posypką 839

szklanka ) cukru 200g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej\ 200g masła czubata łyżeczka proszku do pieczenia Op cukru waniliowego Posypka: 3 łyżki brązowego cukru 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki wiórków kokosowych. Dodatkowo : 700 g śliwek  Wykonanie: Masło rozpuścić , przestudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym  na puszystą masę , ciągle miksując wlać masło , Wsypać przesiane mąki

Malinowa Kawiarenka
Zapiekanka chlebowa z kiełbasą i pieczarkami 188

kosteczkę paprykę. 4. Pozostałe kromki chleba kroimy w kostkę, lekko nasączamy mlekiem i wykładamy na wierzch zapiekanki. Całość Zalewamy jajkami wymieszanymi ze śmietaną, odrobiną soli i pieprzem, posypujemy tartym żółtym serem. Można posypać dowolnymi ziołami. 5. Pieczemy w 180 st. C przez ok 20-30 minut, do momentu, aż jajka się zetną. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Lasagne z serem ricotta 148

makaronu do lasagne 250 g wieprzowego mięsa mielonego 1/2 szklanki bulionu 1 mała puszka pomidorów 100 ml pomidorowej pasaty 200 g sera mozzarella 200 g sera ricotta 150 g tartego parmezanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron gotujemy przez około 3 minuty we wrzątku w osolonej wodzie, ma on być al dente. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy

Delusional Trine
Penne z kaniami w sosie śmietanowym 134

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kochamy grzyby, a te chyba szczególnie. Przede wszystkim normalnie smażone w bułce tartej <3 Tym razem w połączeniu z makaronem. Pycha <3 Składniki 300 g makaronu penne 2 duże kanie 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 łyżeczka

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania