przede wszystkim balans, tam niczego nie może być za dużo. Mozzarellę na pizzę neapolitańską nakładamy zimną i pokrojoną w grubą kostkę o boku około 2cm. Każda próba użycia tartego sera lub mocno rozdrobnionej mozzarelli skończy się jej przypaleniem. Pizzę wsuwamy do piekarnika na kamień, szybko spryskujemy ranty pizzy wodą ze spryskiwacza i pieczemy przez 2,5-3,5 minuty
Karo in the Kitchenlistków tymianku około 600 ml bulionu warzywnego 1 – 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 oliwa oliwy z oliwek + 2 łyżki masła 2 łyżki zimnego masła 3 łyżki tartego parmezanu + odrobina do posypania dania Wykonanie: Pomidora sparz, obierz ze skórki. Pozbądź się pestek i soku, miąższ pokrój w drobną kostkę. Kurki oczyść, przepłucz pod bieżącą wodą, następnie
Moja pasja smakuczarny pieprz, sól, pozostałe przyprawy i zioła. Dokładnie mieszamy i odsączamy jeśli wytrącił się jakiś sok. Dodajemy jajka i kaszę mannę. Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i obsypujemy odrobiną tartej bułki. Przekładamy masę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez
Życie zaczyna się w kuchnipolędwiczka wieprzowa (moja ok. 600 g) 1,5 łyżki oleju 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1,5 szklanki gorącej wody 2-3 łyżki sosu sojowego 2-3 łyżeczki tartego chrzanu 100 ml śmietany 30% 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej natka pietruszki lub szczypiorek sól pieprz 1. Polędwiczki opłukać, osuszyć i pokroić w około 1 cm plasterki. ja je troszkę jeszcze
kruche babeczkiPyszna, rozgrzewająca i pożywna zupa dla całej rodziny. Ugotowana na wywarze mięsno-warzywnym, z tartymi, surowymi buraczkami, czosnkiem i majerankiem. Zabielana gęstą, homogenizowaną śmietaną i podana z tłuczonymi ziemniaczkami. Ziemniaczki najpierw gotujemy, rozgniatamy na puree i mieszamy z podsmażoną cebulką. Ugotowaną marchew, pietruszkę i seler można drobno pokroić, mięso oddzielić od kości i podawać w zupie. Aby barszcz
cool and mintydrobno starty ser i posiekaną natkę pietruszki. Pieprzymy do smaku, mieszamy i gotujemy wszystko jeszcze chwilę, do odparowania i zgęstnienia. Rozdzielamy porcje między talerze, posypujemy jeszcze odrobiną natki i tartego sera, podajemy od razu. SKŁADNIKI 4 porcje na lunch lub przystawkę 1 szklanka ryżu arborio/carnaoli 250ml 120g kiełbasy chorizo 2 średnie szalotki lub średnia czerwona cebula, 100g 2 duże
Karo in the Kitchenmusiałam szybko działać aby jabłuszka się nie zmarnowały. Postanowiłam zrobić bardzo prostą szarlotkę, o tradycyjnym smaku, taką jaką często jadamy na szlaku w górach. Jabłka w takiej szarlotce są tarte na tarce o grubych oczkach. Szarlotka ma w sobie dość sporo cynamonu i obowiązkowo grubą warstwą szarlotki na górze. Jest dość słodka i treściwa. Zazwyczaj dostaje jej się olbrzymi
SMYKWKUCHNIcygańska powinna się przegryźć przed podaniem, aby nabrała meksykańskiego smaku . Przed samym podaniem należy ją ponownie zagotować i podawać posypaną świeżą kolendrą lub natkę pietruszki, można też posypać ją tartym serem. Przepis na: zupa meksykańska Składniki dla 2 osób: 300 g świeżo mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) lub mielonej wołowiny 1 puszka (400g) krojonych pomidorów z ziołami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękiedyś podawałam na blogu przepis na chleb z dynią i chili , więc wiedziałam, że dla innego efektu kolorystycznego tym razem użyję dyni pieczonej i zmiksowanej, a nie surowej i tartej. Jak zwykle chleb piekłam w keksówce, bo wtedy wiem, na jak długo mi tego chleba wystarczy. Składniki : oryginalny przepis tutaj (Klik! ) 100 g puree z dyni (użyłam
Weekendy w domu i ogrodzieProste i smaczne danie na obiad lub na kolację. Pół kg mielonej łopatki wieprzowej przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem. Dodajemy jajko, cebulkę pokrojoną w kostkę i trochę bułki tartej żeby lepiej się lepiło. Potem wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę w misce i chowamy na 1 h do lodówki. Do nadziewania szykujemy ser żółty, pieczarki, coś zielonego. Polepione kotlety
chleba naszegoPełnowartościowy obiad bez dodatku mięsa. Zapiekany bakłażan wypełniony pyszną soczewicą oraz słodko-kwaśnym sosem pomidorowym. Wszystkie smaki i faktury łączy ze sobą dodatek tartego, najlepiej irlandzkiego sera czedar ;-) Ilość porcji: 4 duże
AniaGotuje.plRumiane i chrupiące.. bardzo szybkie i bardzo smaczne placki z tartych ziemniaków :-) Czas przygotowywania: 15 minut Czas smażenia: 45 minut Ilość placków: 5-6 sztuk średnicy
AniaGotuje.plPanierka do ryb smażonych nie zawsze musi się składać z jajka i bułki tartej. Mam dla Was pyszną i chrupiąca alternatywę :-) Czytajcie dalej! Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji
AniaGotuje.plGotowane, tarte i podsmażane z jabłkiem i cebulą.. idealny, tradycyjny dodatek do Polskiego obiadu. Jesteś ciekaw jak ja je robię? Czytaj dalej
AniaGotuje.plCzas smażenia: do 50 minut Ilość: do zajadania dla 6-8 osób Składniki: • 500 g gotowanych ziemniaków • 1 jajko • pół szklanki mleka • 3 łyżki tartego sera typu parmezan • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • łyżeczka kminku i soli oraz pół szklanki oleju np. z pestek winogron
AniaGotuje.pl