tarta - 42848 przepisów (strona:1982/2857)

Zapiekanka Ziemniaczana Z Klopsikami 151

natka pietruszki łyżeczka masła do wysmarowania formy Klopsiki: około 200 g mięsa mielonego z szynki 1 żółtko  2 czubate łyżki pokruszonych krakersów np. paprykowych lub cebulowych lub bułki tartej sól, pieprz, kurkuma do smaku szczypta domowego warzywka suszonego olej/oliwa do smażenia Sos śmietanowo jajeczny: 1/2 szkl śmietanki 30 % 1 jajko łyżka sera żółtego startego na tarce 1. Ziemniaki

Gotowanie...to proste !
Kotlety mielone pieczone z warzywami – Angie gotuje odc. 12 203

panierce i podawane najczęściej z ziemniaczanym puree i buraczkami. Jednak nie u mnie. Zobaczcie jak wyglądają moje kotlety mielone. Do kotletów mielonych wybieram drobiowe, indycze mięso. Nie używam bułki tartej, a zamieniam ją na świeżo mielone siemię lniane. Do środka kotletów wkładam warzywny farsz z serem feta. Całość piekę w piekarniku zamiast smażyć na patelni. Upieczone bez tłuszczu kotlety

Dietolog
Polskie risotto 113

ryżu do risotto garść suszonych prawdziwków około 20 cm dobrej jakościowo kiełbasy, sprawdzi się kiełbasa myśliwska albo swojska, ważne aby była wyrazista w smaku 200 ml bulionu 2 łyżki tartego parmezanu Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie na 1/2 godziny. W garnku roztapiamy masło, dodajemy ryż który smażymy na maśle przez około minutę, należy uważać aby go nie przypalić. Dodajemy

Delusional Trine
Tagliatelle z pesto pietruszkowym 211

lubicie natki pietruszki możecie zastąpić ją świeżą bazylią , rukolą. Tagliatelle z pesto pietruszkowym – składniki pęczek natki pietruszki 4-5 łyżek oliwy sól pieprz 2 ząbki czosnku 20g tartego parmezanu makaron tagliatelle Tagliatelle z pesto pietruszkowym – przepis Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Pozostałe składniki dodajemy do blendera i dokładnie blendujemy. Odcedzony makaron (póki jeszcze jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szynka w galarecie 497

zmian.  Łatwo, prosto i bardzo smacznie!.  Składniki na dwa średnie półmiski: - 12 do 14 dużych plastrów szynki, ja użyłam  kruchej szynki Hańderek Sos: - 1/2 słoika chrzanu tartego, ok 10 dag - 10 dag śmietany, 3 kopiate łyżki - 2 łyżki musztardy - 1/2 łyżeczki cukru - pieprz   Zalewa: - 1 litr bulionu domowego - 4 łyżki żelatyny

Apetyczna babeczka
Piernik z marchewką 267

łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika skórka otarta z jednej pomarańczy Polewa : 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka  Wykonanie: Oczyścić marchewkę, trzemy na drobnej tarce, myjemy pomarańczę, wycieramy, trzemy również na drobnej tarce, łączymy w miseczce z marchwią. Do miski wlewamy olej, wsypujemy cukier, miksujemy, dodajemy jajka, miksujemy ok. 5 - 10 minut. Wsypujemy

kgwjanczewo
WARZYWA ZAPIEKANE Z DWOMA SERAMI 406

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 6 średniej wielkości ziemniaków, opakowanie mozzarelli, 10 dag tartego sera żółtego, opakowanie warzyw na patelnię po polsku (450 g - ziemniaki, pieczarki, marchewka, fasolka szparagowa), sól, susz z liści pietruszki Cykoria, czosnek staropolski, curry, słodka papryka. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję

JejKuchnia
Przepisy na dania fit 133

starty żółty ser – ilość wg uznania Sposób przygotowania Pokroić cukinię w bardzo cienkie talarki, razem ze skórką. Rozgrzać piekarnik do 110 stopni Celsjusza. W misce wymieszajmy przyprawy z czosnkiem, tartym serem i odrobiną oleju lub oliwy. Następnie wytoczmy w tym talarki i ułóżmy równo na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Pieczmy 1,5 godziny, po godzinie sprawdzając

Dajet
SAŁATKA GRECKA W SEROWYM KOSZYCZKU 163

małą kostkę, podpiekamy na oleju aż ładnie się zarumieni i powstaną grzanki.  Składniki sałatki drobno kroimy, mieszamy w miseczce. Sałatkę nakładamy do miseczek serowych, polewamy sosem, posypujemy grzankami, tartym parmezanem i podajemy. Sałatka jest bardzo smaczna. Polecam. Przepis bierze udział konkursie #olejKonwenanse #OlejWkopolski

Kulinarne Fantazje Marioli
Copa kartoflana czyli knedle dla leniwych. 168

pierwszym razem nie dałam cukru do ciasta i nie bardzo mi smakowało. Z cukrem w środku, nawet w niewielkiej ilości, smakuje o niebo lepiej. W oryginale są ziemniaki tarte jak na placki, moim skromnym zdaniem, ten wariant jest o wiele lepszy i szybciej się piecze. Zapiekanka , bo tak można śmiało powiedzieć o tej potrawie, smakuje jak knedle ze śliwkami

Dieta moja pasja
Focaccia z mięsem i serem 118

włoch i każdy region włoch ma jej lekko zmodyfikowaną wersję. Myślę, że moja jest tą najbardziej podstawową, którą urozmaiciłam z wierzchu mięsem mielonym w sosie pomidorowym i obsypałam tartym serem żółtym. Gdy młodszy syn zapytał się co będzie... Więcej The post Focaccia z mięsem i serem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Zakręcone pizzerinki 230

francuskiego posmarować ketchupem zostawiając z jednej strony przy krótszym boku ok. 2 cm czystego ciasta podobnie jak na instrukcji . 3) Na ketchupie ułożyć paski boczku. 4) Całość równomiernie posypać tartym żółtym serem, fragment czystego ciasta posmarować rozmąconym jajkiem (resztę jajka zostawić do posmarowania pizzerinek przed pieczeniem), ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i skleić. 5) Gotową roladę zawinąć

Fitsweet.me
Fish and chips, czyli smażona ryba z domowymi frytkami 153

rybne paluszki. Dlaczego, skoro mniejszym kosztem, poświęcając niedużo czasu możemy zrobić to pyszne danie samodzielnie? Zapraszam! Ryba:  2 filety z dorsza 1 jajko  1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki mąki sól, pieprz olej Frytki: 1/2 kg ziemniaków 2 łyżki oleju sól  1. Ziemniaki obieramy, osuszamy, kroimy na kształt frytek. Przekładamy do miski, dodajemy olej, sól, mieszamy

Szefowa kuchni
Sorbet cytrynowy 123

ponownie miksując, po to by rozbić tworzące się kryształki lodu. Podawajcie je same lub z różnymi owocowymi musami, wiórkami kokosowymi lub – tak jak ja lubię – posypane tartymi orzechami

Zasmakuj Kuchni
Pomidorowe risotto 134

wbrew pozorom szybkie danie.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pomidorowe risotto: 150 g pieczarek 1 puszka pomidorów 1 mała czerwona cebula 3/4 szklanki ryżu do risotto 50 g tartego parmezanu 2 szklanki białego wytrawnego wina 2 łyżki masła Pomidorowe risotto  wykonanie: Cebulę kroimy w piórka, przesmażamy w garnku na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy przez

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania