tarta - 42848 przepisów (strona:1973/2857)

PIECZONE PULPETY Z MOZZARELLĄ W SOSIE POMIDOROWYM 180

SOSIE POMIDOROWYM (8-10 sztuk) składniki na pulpety: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 3 łyżeczki pesto z bazylii bez nadmiaru oliwy (domowej roboty lub kupne) łyżka bułki tartej składniki na sos: 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów bez skóry (400 g) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2 posiekanego pęczka pietruszki 1/2 łyżeczki suszonego oregano

W kuchni Karmel-itki
Zupa gołąbkowa 183

garnka i zalać 3 litrami wody. Dodać liść laurowy i 3-4 kulki ziela angielskiego. Gdy woda z mięsem się zagotuje dodać kapustę, pokrojoną w kostkę i starte na tarte o dużych oczkach warzywa: marchewkę, pietruszkę i seler. Ryż przepłukać na sitku i po 15-20 minutach dodać do garnka z gotującą się zupą. Gdy ryż zmięknie dolać passatę

Pieguskowa Kuchnia
Poniedziałek: Tagliatelle z cukinii z kurczakiem w sosie pomidorowym 260

łyżka słodkiej papryki (jeśli masz wędzoną to super) 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1 ząbek czosnku (drobno posiekany) 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki siekanej natki pietruszki 4 łyżki tartego parmezanu Sól do smaku Przygotowanie: Krok 1 Kurczaka umyj, osusz, posiekaj w cieknie paski. Przełóż do miski, dodaj słodką paprykę, pieprz kajeński, płaską łyżeczkę soli, wymieszaj i odstaw. Krok

Niedzielny kucharz
Pyszny makaron z kurczakiem i brokułami 176

śmietanę ciągle mieszając. Nadal chwile dusimy na małym ogniu. Na samym końcu do sosu dorzucamy pokrojony drobno koperek. Wykładamy na talerz w dowolnej kolejności. Opcjonalnie można posypać odrobinę żółtym tartym serem.  Smacznego

Justa próbuje gotować
Kopiec kreta 192

sklepu, a Was po skończonej pracy będzie rozpierała duma;) Podstawę stanowi pyszne, wilgotne czekoladowe ciasto, zaś środek skrywa kawałki bananów przykryte bitą śmietaną z dodatkiem musu bananowego i tartej czekolady. Pycha! Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka (w temp. pokojowej) 1 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 4 łyżki kakao

Smaki Na Talerzu
GULASZ WOŁOWY Z SOCZEWICĄ 119

ziela 2 kostki rosołowe 1 lyzeczka pieprzu 1 łyżeczka soli np. himalajskiej 1 lyzeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka chilli 2 ziarna jałowca 300 g warzyw mieszanki chińskiej 1 szklanka tartej marchewki 500 ml przecieru pomidorowego 1 szklanka czerwonej soczewicy Dodatkowo 1 szklanka kaszy kuskus PRZYGOTOWANIE:  Mięso na gulasz bardzo drobno kroję, najlepiej z jak najmniejszą ilością tłuszczu

Gotowanie Patki
Pizza z grilla z cukinią 144

łyżeczki oregano 3 łyżki oliwy z oliwek farsz: 1/2 szklanki sosu pomidorowego 1 cebula czerwona 10 pomidorków koktajlowych 15 oliwek czarnych 1 opakowanie sera mozzarella 4 łyżki sera tartego żółtego 1 kawałek sera feta 1 cukinia mała 100 g kabanosa przyprawa do pizzy bazylia świeża Do miski wkruszam drożdże, wlewam 1/5 szklanki wody letniej dodaję łyżkę mąki, szczyptę cukru

wesoła kuchnia
Zalewajka 160

dodaję całą butelkę.  W przypadku, gdyby zupa była mało kwaśna (po dodaniu całej butelki barszczu) można dodać trochę soku wyciśniętego z cytryny. Smak zupy można wzbogacić o łyżkę tartego chrzanu (ze słoiczka). 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml.   Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Krewetki po toskańsku 213

krewetek Black Tiger 3 szkl. świeżego szpinaku baby cebula kilkanaście kawałków suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła łyżka oliwy szklanka śmietany do sosów 1/2 szkl. tartego parmezanu sól, pieprz garść natki pietruszki Krewetki obrać z pancerzy, oczyścić i umyć. Cebule, czosnek i natke posiekać, pomidory pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Wrzucić czosnek

wyzwania kuchenne
Rollsy z szynką i serem 287

SEREM Przygotowanie : 35 minut Ilość porcji : 1-2 porcje Składniki: – 2 placki tortilli pszennych lub pełnoziarnistych – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka ketchupu – 100-150 g tartego sera typu gouda – 100-150 g szynki w kawałku – przyprawy: oregano, ew chilli lub czosnek – kawałek folii aluminiowej Przygotowanie : Majonez wymieszaj z ketchupem. Możesz dodać

nietylkopasta.pl
Orkiszowe naleśniki po meksykańsku 163

Następnie dodajemy przyprawy, fasolę oraz kukurydzę i gotujemy następne 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Naleśniki wypełniamy farszem i zawijamy wedle uznania. (Tak przygotowane naleśniki możemy zapiec posypane tartym serem w piekarniku). Smacznego! Artykuł Orkiszowe naleśniki po meksykańsku pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Zupa ziemniaczano-serowa z parmezanem 172

Składniki: 2 litry bulionu warzywnego lub wody 1/2 dużego selera 3 ząbki czosnku pół dużej cebuli lub pora 4 duże ziemniaki 2 łyżki serka topionego, np. ementalera 3 łyżki tartego parmezanu pół pęczka natki pietruszki 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12% sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka lubczyku (może być suszony) sól, pieprz, przyprawa

Czerwień i błękit
Niedziela: Diavola, czyli diabelnie smaczna pizza 215

tutorial jak zrobić idealną pizzę. Składniki: Ciasto na pizzę ( przepis znajdziecie tuta j) Kawałek chorizo Garść małych pieczarek Kulka mozzarelli (125 g) Garaść pomidorków koktajlowych (opcjonalnie) Kilka łyżek tartego parmezanu Kilka łyżek sosu pomidorowego ( przepis znajdziecie tutaj ) Suszone oregano Rukola, roszponka, lub inna miękka sałata Przygotowanie: Krok 1 Ustaw maksymalną temperaturę piekarnika, wstaw blaszkę (kamień lub formę) do pieczenia

Niedzielny kucharz
Szybki makaron orechiette z groszkiem i chorizo 206

chorizo, które nadaje daniu lekkiej ostrości. Składniki: 400 g makaronu muszelki, albo innego drobnego makaronu 15 cm chorizo 200 g mrożonego groszku 3 łyżki oliwy Szalotka 1/3 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki siekanej natki pietruszki Szczypta suszonej mięty Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj wodę i posól ją. Do wrzątku wsyp makaron, zmniejsz ogień i gotuj zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu

Niedzielny kucharz
Sałatka "norweska" z grillowanym łososiem 214

idealnie skomponowanym sosem vingret z delikatnym dodatkiem jogurtu naturalnego. Przepis podstawowy znajdziecie ---> TUTAJ Spróbujcie koniecznie :) Składniki (2 porcje): 2 duże garści mixu sałat 1 marchewka 4 łyżeczki tartego parmezanu 10 pomidorków koktajlowych grzanki ziołowe (można je zrobić z 2 kromek chleba, odrobiny masła i ziół prowansalskich) 2 garści rukoli duży filet z łososia pieprz cytrynowy + sól

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania