łyżeczki płatków chili - 1 młoda cukinia - ½ łyżeczki kuminu mielonego - 3 pomidorki koktajlowe - odrobina kurkumy - kawałek czerwonej papryki - sól himalajska - łyżka kukurydzy
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (mrożony, rozdrobniony) - 1 duże, słodkie jabłko - 80g mrożonych wiśni - łyżeczka mielonych orzeszków cola - łyżka suszonych jagód goji - łyżka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Wszystkie składniki oprócz kokosu umieścić w blenderze, zmiksować na gęstą, kremową
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-morele Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (rozmrożonego) - 1 pomarańcza - 5 suszonych moreli - łyżeczka jagód goji - łyżeczka mielonych orzeszków coli - łyżeczka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Banany, szpinak, pomarańczę, morele, jagody goji i orzeszki coli umieścić w blenderze, zmiksować
Wegańska kuchnia orientalnapatki chili - 2 łodygi selera naciowego - ½ łyżeczki mielonego kuminu - 100g brokuła - ½ łyżeczki suszonej miety* - 1 mały ogórek gruntowy
Wegańska kuchnia orientalnaczerwonej fasoli, oliwek i brokuła + czerwony ryż Składniki: - 100g czerwonego ryżu - ½ łyżeczki kuminu mielonego - 100g czerwonej fasoli
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczki mięty - 1 marchewka - ¼ łyżeczki mielonego kuminu - 5 rzodkiewek - ¼ łyżeczki płatków chili - 1 łodyga selera naciowego
Wegańska kuchnia orientalnasól himalajska - garść mrożonej fasolki szparagowej - świeżo mielony czarny pieprz - kilka czarnych oliwek - kilka pomidorków typu cherry - kawałek awokado Wykonanie: - Ziemniaki
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczki ziół prowansalskich - kilka zielonych szparagów (w sezonie;) - czarny pieprz świeżo mielony - 100g ugotowanej soi* (lub z puszki) - suszone chili w płatkach - kilka suszonych pomidorów - sól himalajska - 1 łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować wodę, dodać
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczka ziół prowansalskich - 40g zielonej soczewicy - świeżo mielony czarny pieprz - ½ cebuli cukrowej - ½ łyżeczki brązowego cukru - 2 ząbki czosnku
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczki ziół prowansalskich - kilka różyczek brokuła - świeżo mielony czarny pieprz - garść roszponki - sól himalajska - 1 pomidor malinowy - 1 ogórek - ½ młodej cebuli - kilka zielonych oliwek
Wegańska kuchnia orientalna150g kalafiora - świeżo mielony czarny pieprz - 3 łyżki mrożonego groszku - sól himalajska - 1 pomidor - garść roszponki - kilka zielonych oliwek - 1 młoda cebula
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczki brązowego cukru - 2 małe upieczone buraczki - świeżo mielony pieprz - ząbek czosnku - sól himalajska - ½ łyżeczki oliwy
Wegańska kuchnia orientalnaziół prowansalskich - 80g ugotowanej cieciorki - świeżo mielony pieprz - 150g zielonej fasolki szparagowej - sól himalajska - 1 duży pomidor malinowy - kilka zielonych oliwek - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Wegańska kuchnia orientalnaświeżo mielony pieprz - 80g tofu naturalnego - 1 pomidor malinowy - 1 ogórek gruntowy - kawałek dojrzałego awokado - ½ marchewki - kilka zielonych oliwek - natka pietruszki - 4 duże liście świeżej bazylii - ½ łyżeczki oliwy - 1 łyżeczka octu balsamicznego Wykonanie: - Ryż wsypać na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Następnie rozłożyć na płaskim talerzu i zostawić do przestudzenia - Brokuła ugotować na parze
Wegańska kuchnia orientalnasól himalajska - kilka pomidorków koktajlowych - świeżo mielony pieprz - kilka zielonych oliwek - kawałek dojrzałego, miękkiego awokado - natka pietruszki - ½ łyżeczki oliwy - sok z cytryny Wykonanie: - Soczewicę zalać wodą w miseczce, odstawić na godzinę - Następnie odsączyć soczewicę na sitku - Zagotować wodę w garnku, wsypać soczewicę, dodać kostkę bulionową i cynamon; gotować przez ok. 20 minut
Wegańska kuchnia orientalna