mielone - 47549 przepisów (strona:1973/3170)

Marokańska sałatka z cieciorki + brązowy ryż + cukinia 200

łyżeczki płatków chili - 1 młoda cukinia                              -  ½ łyżeczki kuminu mielonego - 3 pomidorki koktajlowe               -  odrobina kurkumy - kawałek czerwonej papryki         -  sól himalajska - łyżka kukurydzy

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie 164

SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (mrożony, rozdrobniony) - 1 duże, słodkie jabłko - 80g mrożonych wiśni - łyżeczka mielonych orzeszków cola - łyżka suszonych jagód goji - łyżka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Wszystkie składniki oprócz kokosu umieścić w blenderze, zmiksować na gęstą, kremową

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-morele 155

SuperSmoothie:  banan-szpinak-pomarańcza-morele Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (rozmrożonego) - 1 pomarańcza - 5 suszonych moreli - łyżeczka jagód goji - łyżeczka mielonych orzeszków coli - łyżeczka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Banany, szpinak, pomarańczę, morele,  jagody goji i orzeszki coli umieścić w blenderze, zmiksować

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z kaszy jaglanej z selerem naciowym, marchewką, brokułem i awokado 191

patki chili - 2 łodygi selera naciowego                    - ½ łyżeczki mielonego kuminu - 100g brokuła                                           - ½ łyżeczki suszonej miety* - 1 mały ogórek gruntowy

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z czerwonej fasoli, oliwek i brokuła + czerwony ryż 213

czerwonej fasoli, oliwek i brokuła + czerwony ryż Składniki: - 100g czerwonego ryżu                            - ½ łyżeczki kuminu mielonego - 100g czerwonej fasoli

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z kaszy jaglanej z marchewką, rzodkiewką, ogórkiem, awokado i miętą 198

łyżeczki mięty - 1 marchewka                                        - ¼ łyżeczki mielonego kuminu - 5 rzodkiewek                                        - ¼ łyżeczki płatków chili - 1 łodyga selera naciowego

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z ziemniaków z kalafiorem, fasolką szparagową i oliwkami 167

sól himalajska - garść mrożonej fasolki szparagowej          - świeżo mielony czarny pieprz - kilka czarnych oliwek                                             - kilka pomidorków typu cherry - kawałek awokado Wykonanie: - Ziemniaki

Wegańska kuchnia orientalna
LunchBox: sałatka z soi + polenta + brokuł w tahini 155

łyżeczki ziół prowansalskich - kilka zielonych szparagów (w sezonie;)       - czarny pieprz świeżo mielony - 100g ugotowanej soi* (lub z puszki)           - suszone chili w płatkach - kilka suszonych pomidorów                         - sól himalajska - 1 łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować wodę, dodać

Wegańska kuchnia orientalna
Spaghetti z bakłażanem i soczewicą 131

łyżeczka ziół prowansalskich - 40g zielonej soczewicy                                 - świeżo mielony czarny pieprz - ½ cebuli cukrowej                                        - ½ łyżeczki brązowego cukru - 2 ząbki czosnku

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z czarną fasolą i oliwkami + ryż jaśminowy + brokuł 170

łyżeczki ziół prowansalskich - kilka różyczek brokuła                          - świeżo mielony czarny pieprz - garść roszponki                                      - sól himalajska - 1 pomidor malinowy - 1 ogórek - ½ młodej cebuli - kilka zielonych oliwek

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z kalafiora i groszku + czerwony ryż 162

150g kalafiora                                          - świeżo mielony czarny pieprz - 3 łyżki mrożonego groszku                   - sól himalajska - 1 pomidor - garść roszponki - kilka zielonych oliwek - 1 młoda cebula

Wegańska kuchnia orientalna
Jarmuż z buraczkami i cieciorką + ryż jaśminowy 165

łyżeczki brązowego cukru - 2 małe upieczone buraczki             - świeżo mielony pieprz - ząbek czosnku                                   - sól himalajska - ½ łyżeczki oliwy

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z cieciorki, pomidora, fasolki szparagowej i oliwek + ryż jaśminowy 167

ziół prowansalskich - 80g ugotowanej cieciorki                        - świeżo mielony pieprz - 150g zielonej fasolki szparagowej          - sól himalajska - 1 duży pomidor malinowy - kilka zielonych oliwek - 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka ryżowa z brokułem, tofu, awokado i bazylią 204

świeżo mielony pieprz - 80g tofu naturalnego - 1 pomidor malinowy - 1 ogórek gruntowy - kawałek dojrzałego awokado - ½ marchewki - kilka zielonych oliwek - natka pietruszki - 4 duże liście świeżej bazylii - ½ łyżeczki oliwy - 1 łyżeczka octu balsamicznego Wykonanie: - Ryż wsypać na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Następnie rozłożyć na płaskim talerzu i zostawić do przestudzenia - Brokuła ugotować na parze

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z soczewicy, brokuła i awokado + kasza gryczana 249

sól himalajska - kilka pomidorków koktajlowych       - świeżo mielony pieprz - kilka zielonych oliwek - kawałek dojrzałego, miękkiego awokado - natka pietruszki - ½ łyżeczki oliwy - sok z cytryny Wykonanie: - Soczewicę zalać wodą w miseczce, odstawić na godzinę - Następnie odsączyć soczewicę na sitku - Zagotować wodę w garnku, wsypać soczewicę, dodać kostkę bulionową i cynamon; gotować przez ok. 20 minut

Wegańska kuchnia orientalna