
Szybki i smaczny sos chrzanowy. Nieodzowny dodatek Wielkanocnych posiłków. Składniki : łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej pół szklanki bulionu 2 łyżki śmietany 18% 1-1,5 łyżki chrzanu tartego sól, pieprz Przygotowanie : W rondlu rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę robiąc zasmażkę. Dodajemy chrzan i chwilkę podsmażamy pozbywając się w ten sposób nadmiaru octowego smaku. Bulion i śmietanę dodajemy razem i całość mieszając zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem a jeśli chrzan był łagodny również solą. czytaj dalej...

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...