Risotto z chorizo, oliwkami i suszonymi pomidorami

Risotto z chorizo, oliwkami i suszonymi pomidorami

Risotto z chorizo, oliwkami i suszonymi pomidorami

Przepis na : kolacja

Nie boję się napisać że to risotto z chorizo to bardzo męski posiłek. Ma zdecydowany, bardzo charakterystyczny smak i zapach, jest ciężkie i okrutnie kaloryczne. Ale jego jedzenie wciąga, nie tylko facetów. Brutalność tego risotto jednocześnie łagodzi i temperuje skropienie całości sokiem z cytryny. Kieliszek wina do obiadu w tym wypadku jest jak najbardziej wskazany! Chorizo to klasyka w hiszpańskiej kuchni. Kiełbasa robiona jest z grubo mielonego wieprzowego mięsa i tłuszczu, doprawiana mocno słodką i ostr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, chorizo, kiełbasa, risotto, mielone, suszone pomidory, sosy, rosół, tarta, obiad, mięso, kanapki, fasolka, makarony, gulasz, makaron, przystawki, zupa, prosty obiad, obiad na szybko, szybki obiad, mięso mielone, fasolka po bretonsku, kolacja, wieprzowina, dania mięsne, szybka kolacja, zupa jarzynowa, zupa rybna, sos mięsny

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.