Danie jednogarnkowe jak sama nazwa wskazuje przygotowuje się w jednym garnku co pozwala zaoszczędzić czas na zmywaniu. Oszczędzamy nie tylko czas, ale także prąd i wodę, czyli jesteśmy eco. Jedyna trudność przygotowania potrawy jednogarnkowej polega na ścisłym przestrzeganiu przepisu (ilości wody, w której gotujemy makaron), tak aby makaron się ugotował, nie przypalił i równocześnie woda się wygotowała. Brzmi skomplikowanie, ale wykonanie jest proste. Spróbuj... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.