Chałka z oliwą i za’atarem

Chałka z oliwą i za’atarem

Chałka z oliwą i za’atarem

Chałka z oliwą i za’aterem to wytrawna wersja chałki z kruszonką. Może niektórzy dostaną teraz palpitacji serca i bezdechu z braku kruszonki, ale wierzcie mi, chałka z oliwą i za’atarem godnie zastępuje swoją słodką koleżankę. Przy okazji jagnięciny napisałam wam, czym jest za’atar i gdzie można go kupić. Ja za’atar kocham, mam kilka wersji w domu i od momentu zrobienia wytrawnej wersji chałki eksperymentuję z wypiekami z tym cudem. Spodziewajcie się kilku nieoczywistych połączeń. Chałka z ol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ladykitchen

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Lady Kitchen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, tarta, ser biały, ciasto na niedziele, ciasto drożdżowe, gulasz, śniadania, drożdżowe, kanapki, pasta, pasty, chleb na drożdżach , tarta na słodko

Inne przepisy z ladykitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.