śniadaniowe bez drożdży. Składniki: 400 g mąki 400 ml jogurtu lub maślanki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju lub oliwy 6-8 małych ziemniaków 1/2 szklanki tartego sera 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano Przygotowanie: Krok 1 Umyj ziemniaki i pokrój bardzo cienko. Zagotuj w garnku sporą ilość wody, włóż do niej ziemniaki
Niedzielny kucharzkaszy jęczmiennej Pyzy z kaszy jęczmiennej są bardzo lekkie i smaczne. Robi się je tak samo, jak pyzy klasyczne: z gotowanych i surowych składników, czyli z pęczaku i tartych ziemniaków. Jeśli nie wiesz co zrobić zamiast mielonego – włóż je po prostu w te pyzy! Czas: 50 minut Poziom trudności : Wymagające Liczba porcji : 8-9 pyz Shish kebab
Niedzielny kucharzsolą, makaron do sosu powinien być al dente, czyli sprężysty. Odcedzamy makaron na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, polewamy gorącym sosem ogórkowym z mięsem mielonym. Można też posypać makaron tartym parmezanem lub innym twardym serem. Smacznego! The post Makaron z pomidorowym sosem ogórkowym i mięsem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsuchej 1 szklanka wody 0,25 szklanki prażonego słonecznika 0,25 szklanki prażonego sezamu 0,5 czerwonej cebuli lub 1 mała pokrojona w drobną kostkę 0,25 szklanki bułki tartej 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki mąki 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki pietruszki 0,5 łyżeczki suszonego imbiru szczypta chilli sól pieprz Kaszę płuczemy
Emskie SmakiKotlety w chrupiącej panierce (bez bułki tartej) Dziś zostawiam Wam prosty przepis na pyszne kotlety z piersi kurczaka w chrupiącej panierce. Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. My bardzo lubimy takie kotlety. To pyszna odmiana dla tradycyjnie panierowanych kotletów. Tu zamiast bułki wykorzystuje się mieszankę dwóch mąk, dzięki w prosty sposób można uzyskać naprawdę chrupiącą panierkę. Przypomina
Słodkie okruszkirobię kotlety, pastę do kanapek lub nadzienie do naleśników. Tym razem podpowiedział mąż-zrób placki ziemniaczane z tym mięsem. Muszę przyznać,że smak pozytywnie mnie zaskoczył. Chrupiące placki ziemniaczane tarte na grubych oczkach i a w środku soczyste mięsko z kurczaka. A to wszystko podałam z domowym sosem czosnkowym. No to wzięłam się do tych placków... Szukam szczypiorku, który
Krylowa Kuchniapomidorów z puszki 200 g serka naturalnego śmietankowego 6 połówek suszonych pomidorów w oleju 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 małe cebule 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka tartego parmezanu 2 łyżki siekanej natki pietruszki sól pieprz papryka słodka w proszku Pierś z kurczaka umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Każdą pierś przekroić ostrym nożem w poprzek
Krylowa Kuchniafrancuskie zyskuje smak przez posmarowanie go sosem pomidorowym z ziołami. Wszystko razem tworzy doskonałą kompozycję. duże opakowanie ciasta francuskiego - 375g 8 plastrów szynki 12 plastrów sera gouda 4 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy z oliwek zioła prowansalskie bazylia suszona oregano suszone sól i pieprz Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Koncentrat pomidorowy wymieszać
Krylowa Kuchniakotletów mielonych, soczyste mielone mięso, któremu smak nadają pieczarki z cebulą. Dodatkowo rolada nie jest smażona, a pieczona i nie zawiera w sobie dodatkowego tłuszczu ze smażenia, ani bułki tartej, jest zatem zdrowsza i mniej kaloryczna. Jest to idealna propozycja na codzienny obiad jak i na domowe przyjęcia, jest mniej pracochłonna niż "zwykłe" mielone z patelni i zdecydowanie lepiej
Krylowa Kuchniaśniadaniowe bez drożdży. Składniki: 400 g mąki 400 ml jogurtu lub maślanki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju lub oliwy 6-8 małych ziemniaków 1/2 szklanki tartego sera 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano Przygotowanie: Krok 1 Umyj ziemniaki i pokrój bardzo cienko. Zagotuj w garnku sporą ilość wody, włóż do niej ziemniaki
Niedzielny kucharzsałatka z mozzarellą i pesto – czerwone pesto – makron z pesto i polędwicą Przygotowanie : 10 minut Składniki: – 2 szklanki świeżej bazylii – 3-4 ząbki czosnku – 8 łyżek tartego parmezanu – 1/4 szklanki orzeszków piniowych (jeśli nie masz możliwości zakupu możesz zastąpić je krojonymi migdałami) – 1/2 szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia – szczypta soli Przygotowanie : Do blendera dodaj wszystkie składniki
nietylkopasta.plkońca. Każdą część rozłożyć, umieścić w foliowym woreczku i rozbić na cienki kotlet. Lekko osolić, wyłożyć na nie szpinak i zwinąć. Można obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Lekko rozgrzać olej na patelni, położyć roladki i smażyć ok. 20 sekund z każdej strony, żeby mięso dookoła się ścięło – dzięki temu roladki się nie rozpadną. Smażyć
niecodziennikparySkładniki na klopsy z oliwkami i limonką 350 g mięsa mielonego 1 / 2 małej cebuli 1 jajko 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 15 czarnych oliwek 2 kopiaste łyżki bułki tartej sok z 1 / 2 limonki sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Oliwki odsączyć, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę. Do miski włożyć
niecodziennikparygotować, na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Fasolkę szparagową w sosie podawać na gorąco jako dodatek do obiadu. Jest to dobra alternatywa dla tradycyjnej fasolki w bułce tartej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Fasolka szparagowa w sosie pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyłyżki mąki pszennej :Opcjonalnie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Spód: Herbatniki i orzechy drobno zmielić. Wymieszać z miękkim masłem i pokrojoną na wiórki czekoladą – mieszanina będzie miała konsystencję bułki tartej. Wysypać ją na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę (26 cm), dokładnie ugnieść. Wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika, piec z termoobiegiem 7-10 minut – do zezłocenia
niecodziennikpary