200 g kaszy jaglanej, 600 ml wody, 300 g oczyszczonego szpinaku, 3 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, masło, 2 białka, Szpinak porządnie umyć i wyłożyć na sito, aby chwilę obciekł. Na głębokiej patelni (może być w garnku) rozpuścić 2 łyżki masła, dodać rozgnieciony czosnek i startą gałkę muszkatołową, a następnie wrzucić szpinak. Chwilę dusić tak, aby wszystkie listki „złapały” masło. Lekko posolić i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Odsączyć, sosu powstałego podczas duszenia szpinaku nie wyl... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...