dużych oczach ser, wbijamy jajka, wsypujemy mąki, następnie dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz papryką. 2. Dokładnie mieszamy, robimy duże kotlety i rozpłaszczamy. 3. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 4. Po usmażeniu układamy w naczyniu. 5. Pozostał nam do zrobienia sos. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojonego
Kulinarna ChwilaWykorzystałam wiórki pozostałe po robieniu soku z buraka. Możecie do tego wykorzystać gotowanego buraka startego na tarce o małych oczkach lub nawet inne warzywo, np. cukinię lub marchewkę, również tarte na drobnej tarce. Przepis na 8 kotlecików: 1 puszka czerwonej fasoli (400 g, po odsączeniu ok. 250 g) 1/2 szklanki wiórków z buraków 2 łyżki mąki orkiszowej lub innej
KucharzycaSkładniki : 35 dag tłustego karczku 70 dag boczku ok.40 dag wątróbki wieprzowej ok. grzybów suszonych 2 duże jajka ok. 3-4 łyżek bułki tartej mała kajzerka cebula, marchew, 3 ząbki czosnku, kawałek selera sól, pieprz czarny- mielony, 4-5 ziaren pieprzu ziarnistego, liść laurowy przyprawa do mięsa (ryneczek Lidla) gałka muszkatołowa, koperek suszony Przygotowanie : Mięsa i wątróbkę gotujemy
Proste Potrawymała kapusta pekińska 1 marchewka 1-2 jabłka 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone 3 łyżki majonezu sól, pieprz Umytą i osuszoną kapustę szatkujemy. Przekładamy do miski. Marchewkę obieramy trzemy na dużych oczkach tarki. Jabłka oraz ogórki również trzemy na dużych oczkach tarki (można ze skórką, można bez). Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem
Smaki Na Talerzupulpecików ja użyłam mięsa wieprzowo-wołowego, ale na pewno też super sprawdzi się inne. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki wody 2 łyżki ketchupu 1 jajko sól pieprz Sos: 300 ml bulionu 200 ml śmietanki 30% 1 pęczek koperku 1 kopiata łyżka mąki sól pieprz Dodatkowo: makaron
kruche babeczkipomidory bardzo lubią odrobinę słodyczy :) Na patelnię dodajemy makaron, najlepiej prosto z gotującej się wody. Skrobia zagęści nam dodatkowo sos. Wykładamy na talerze, jeśli lubimy możemy całość posypać tartym parmezanem i dekorujemy świeżą bazylią. Szybki przepis na: Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami Smacznego! Artykuł Spaghetti w delikatnym pomidorowym sosie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko surowe, pokrojoną w kosteczkę cebulę którą można wcześniej podsmażyć, wlać wodę lub bulion. Jeżeli masa będzie zbyt luźna można dodać łyżkę bułki tartej Całość dokładnie wyrabiamy aby składniki się dobrze połączyły i odstawiamy na ok. 15 minut. Wcześniej rozmrożony szpinak ( w razie potrzeby lekko odcisnąć z nadmiaru wody) krótko przesmażamy
Andzia Pichcikapusty bok choy 250 g pieczarek ½ szklanki mrożonego groszku 3 ząbki czosnku 1 mała biała cebulka lub szalotka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżeczki tartego imbiru Szczypiorek 2 szklanki ugotowanego ryżu 3 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej łyżkę oleju w szerokiej patelni. Polędwiczki osusz, pokrój w cienkie paski, wyłóż na rozgrzany olej. Smaż
Niedzielny kucharzprzyprawiamy. Na to kładziemy mięso i posypujemy cebulą pokrojoną w kostkę. Kolejna warstwa to pokrojone jajka, groszek, papryka, fasolka i na końcu ziemniaki. Na sam koniec polać ketchupem, oprószyć tartym żółtym serem i piec ok 30 minut w 250 stopniach
Szybko Tanio Smaczniewyszło super, albowiem z jedzeniem czasem jest tak, że im jest prostsze, tym lepsze. Zobaczcie co ugotowaliśmy: Poniedziałek: Zdrowe kopytka z batatów Danie składa się z trzech składników: batatów, tartego parmezanu i odrobiny mąki ziemniaczanej. Jest bardzo zdrowe, bo słodkie ziemniaki to prawdziwa krynica odżywczych składników. Zobacz przepis Wtorek: Najlepszy smażony kurczak – adobo Tu składniki są cztery: podudzia, ryż
Niedzielny kucharzbatatów krótko i wyciągaj zaraz jak tylko wypłyną na powierzchnię. Przepis pochodzi z menu na tydzień 5 obiadów z 4 składników i mniej Składniki: 2 średniej wielkości bataty ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki mąki ziemniaczanej Kilka łyżek mąki uniwersalnej Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 220 stopni. Umyj bataty, przekrój wzdłuż na połowy, wstaw do piekarnika, piecz około 30 minut
Niedzielny kucharzwydaje się świetnym rozwiązaniem 😉😋 Składniki (na 4 porcje): 2 średnie ziemniaki duża marchewka pietruszka plaster selera liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego ok. 10 cm pora ok. 150 ml tartych ogórków kiszonych 3 gałązki natki pietruszki sól pieprz łyżka śmietany olej do smażenia Warzywa obrać. Ziemniaki, marchew i seler pokroić w kostkę podobnej wielkości. W garnku o grubym dnie
Weekendy w domu i ogrodzieporcje) -700 g marchwi -200 g ziemniaków -1 cebula -700 ml bulionu -500 ml pełnotłustego mleka -2 łyżki oliwy z oliwek -1/2 łyżeczki curry -60 g parmezanu (tartego lub pokrojonego w wiórki) -natka pietruszki -sól, pieprz Przygotowanie Marchew i ziemniaki obrać i pokroić w podobnej wielkości kawałki. Cebulę obrać i posiekać. W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę
Zielona Kuchnia