Propozycja na zbliżające się święta. Prosta, ale pyszna sałatka, z brokułami, dojrzałym pomidorem i perfekcyjnie ugotowanym jajkiem. Z obłędnym sosem z musztardy francuskiej, miodu, majonezu i tartego czosnku. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1/2 opakowania mieszanki sałat 1 dojrzały pomidor malinowy 1/2 brokuła 2 jajka DRESSING 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy francuskiej 3 czubate łyżki majonezu sól, pieprz WYKONANIE Brokuła dzielimy na różyczki (łodyżki można pokroić w plasterki) i... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...