Połączenie jajek z pieczarkami zawsze doskonale smakuje. To taki zgrany duet. Jednym słowem „pewniak” Pewnie dla większości z Was takie jajka faszerowane pieczarkami to nic nowego. Jeśli jednak z jakiegoś powodu jeszcze ich nie jedliście, bardzo zachęcam do wypróbowania:) Jak dla mnie to zawsze najlepszy wybór na Wielkanoc. 8-10 jajek pieczarki (około 400 g) 1 łyżka majonezu sól, pieprz masło Jajka gotujemy na twardo. Odstawiamy do przestudzenia. Pieczarki myjemy, trzemy na dużych oczkach tarki. N...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...