Za pasem mamy Wielkanoc, a w związku z tym zaczynamy poszukiwać pomysłów na faszerowane jajka. W ubiegłym roku podzieliłam się z Wami przepisami na : jajka w galarecie – http://zyciezesmakiem.net/2018/03/28/jajka-w-galarecie-z-warzywami/ jajka faszerowane pieczarkami – http://zyciezesmakiem.net/2018/03/05/jajka-faszerowane-pieczarkami/ jajka faszerowane wędzonymi szprotkami – http://zyciezesmakiem.net/2018/03/20/jajka-faszerowane-wedzonymi-szprotkami/ Dzisiaj przedstawiam przepis na kolejne... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Smaczne, proste i zdrowe. Jedzenie to ogromna przyjemność, która nadaje życiu smak. Zapraszam na mojego bloga po ciekawe przepisy i inspirujące treści!