Boczniaki w kukurydzianej panierce Lubicie boczniaki? Ja uwielbiam. Od czasu do czasu z ogromną przyjemnością przygotowuję je w tradycyjnej panierce na bazie bułki tartej (przepis znajdziecie tutaj ). Dziś jednak polecam Wam ciut inny przepis. Boczniaki w kukurydzianej panierce są równie pyszne i proste w przygotowaniu. Tak przygotowane boczniaki możecie podać jako dodatek lub jako danie główne w towarzystwie świeżego
Słodkie okruszkimięso,natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem,dosyć pikantnie. Na końcu roztrzepane żółtka i rosół. Tak przygotowanym farszem smarować naleśniki . Krokiety obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Niespełnione zdolności kulinarneLeczo z cukinii, pieczarek i papryk podane z tartym serem i posiekaną świeżą natką to jedno z moich ulubionych dań zwiastujących wiosnę. I te kolory na talerzu! Leczo warzywne smakuje świetnie z bagietką, grzankami lub tostami na ciepło. Można podać je także z ryżem, kaszą lub makaronem, dodać papryczkę chili, doprawić świeżo zmieloną kolendrą, będzie pysznie! Polecam przepis
Zasmakuj KuchniKrzysio :-) Tymczasem polecam moją wersję w/w dania czyli " warszawskie pożądanie". składniki: 1,2 kg ziemniaków 1 cebula 2 jajka 50 g mąki 60 g tartej bułki olej do smażenia natka pietruszki sól, pieprz Sos pieczarkowy: ok. 300 g pieczarek cebula marchewka 2 łyżki gęstej śmietany łyżka sosu sojowego 1 łyżka musztardy Dijon
pieprzny smaczekSałatka do pracy z grillowanym kurczakiem Składniki / na 2 porcje: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 sałata rzymska baby 100 g pomidorków koktajlowych ½ ogórka krótkiego 20 g tartego parmezanu 2-3 kromki Chleba Magnat Putka oliwa sól, pieprz po pół łyżeczki suszonego czosnku i suszonego oregano dressing: 1 łyżka musztardy delikatesowej 1 łyżeczka miodu sok wyciśnięty z ½ cytryny
Chilli Czosnek i Oliwa50ml śmietanki 30% i wystarczyło, jeżeli jednak lubimy bardziej kremową i tłustą konsystencję możemy dodać więcej śmietanki *** *** Na koniec zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz około 1 łyżeczką tartego lub suszonego imbiru i pół łyżeczki gałki muszkatołowej *** *** Przygotowujemy grzanki: chleb kroimy w drobną kosteczkę *** *** Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy przeciśnięty przez praskę lub starty czosnek *** *** Dokładamy pokrojony
Blog z Apetytemcierpliwości i uśmiechu na każdy dzień :) Składniki: biszkopt orzechowy - 6 jajek - 6 łyżek cukru - 250 g mielonych orzechów włoskich - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 i 1/2 łyżki bułki tartej - 1 i 1/2 łyżki mąki krupczatki masa bakaliowa - 400 g masła - 350 g masy kajmakowej - 450 g mieszanki ulubionych bakalii - 1 szklanka herbaty earl grey beza kokosowa - 8 białek
Zainspirowana w kuchnichwil. Idealna do wędlin. Polecam do świątecznych mięs, lub tak do podjadania z pieczywem. Jednym słowem, prosto, szybko i bardzo smacznie :) Potrzebujemy: 1 puszka groszku zielonego 1 słoiczek buraczków tartych 4 łyżki majonezu pieprz czarny mielony do smaku lubczyk suszony według uznania ewentualnie sól do smaku Wykonanie: 1. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy, dodajemy do niego buraczki również dokładnie
Izabelawkuchnisię także na wielkanocnym stole, tak jak właśnie te faszerowane jajka. Składniki: 8 jajek na twardo 3 ogórki konserwowe 100g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka tartego chrzanu Sól, ewentualnie pieprz- do smaku Świeże zioła do dekoracji (u mnie tymianek) Sposób przygotowania: Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka i przecieramy je przez sitko
Kuchnia w czekoladzieminut. Przepis na błyskawiczne bułki hamburgerowe pochodzi z bloga Backtothebooknutrition.com Składniki: 200-300 g wędzonej ryby ½ szklanki kaszy orkiszowej 1 mała cukinia ½ czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku ½ szklanki tartego parmezanu 1 szklanka płatków kukurydzianych 3 łyżki oleju Szczypta curry Szczypta kminu rzymskiego Sól Pieprz Dodatki: sałata, słodka cebula, pomidor, ogórek Bułki 31/2 szklanki mąki pełnoziarnistej (około
Niedzielny kucharzłyżka białej gorczycy) olej rzepakowy ok 50 ml 3-4 ząbki czosnku starty na tarce ser: ementaler, mozzarella ( mogą być tzw. wióry) lub inne sery ciągnące się 2 łyżki tartego parmezanu natka pietruszki Kalafiora rozebrać na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie kilka minut. Kaszę ugotować al dente ok.10 minut (jeśli robicie wersję z ziemniakami to potnijcie
AZgotuj!upieczonego batata i cieciorkę oraz odsączoną fasolkę. Zamieszaj i duś na wolnym ogniu 5-10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i pieprzem kajeńskim. Wegetariańskie chili podawaj z awokado, tartym serem i łyżką jogurtu. Smacznego! Sprawdź również przepis na zapiekankę z ryżu, chorizo i batata Artykuł Wegetariańskie chilli pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzwina 4 łyżki koncentratu pomidorowego 400 g passaty pomidorowej 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz 600 ml mleka 5 łyżek masła 7 łyżek mąki szczypta gałki musztardowej 250g tartego parmezanu 12 płatów lasagne 1 czosnek 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę,por w cienkie plasterki a marchewkę ścieramy na tarce. W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy warzywa
karolgotuje