tarta - 42848 przepisów (strona:1882/2857)

Szybkie gołąbki z młodą kapustą 4836

która tutaj robię spokojnie wystarcza dla 6-8 osób.  Składniki na mięsny farsz: - 70 dag mielonej łopatki - 10 dag ugotowanej kaszy jęczmiennej pęczak - 4 lub 5 łyżek bułki tartej - jajko - sól  - pieprz - olej do smażenia 1. W dużej misce łączymy ze sobą wszystkie składniki farszu aby powstała zwarta masa. Formujemy pulpety. Obsmażamy na złoty kolor. Kapusta

Apetyczna babeczka
Pizza diavola na cieście z kalafiora 98

komosy Pizza z kurczaka Przepis pochodzi z serwisu Tasty.co Składniki: Średniej wielkości główka kalafiora 1 duże jajko lub dwa małe 1/2 szklanki mąki jaglanej albo migdałowej 1/2 szklanki tartego parmezanu 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki soli Nadzienie 3 łyżki sosu pomidorowego (np. według tego błyskawicznego przepisu) Kulka mozzarelli Kawałek chorizo – 15-20 cm Duży pomidor Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Chałka z pesto szpinakowo-czosnkowym 130

oliwek ½ łyżeczki przyprawy warzywnej do potraw Vegeta Nature Ewentualnie pieprz do smaku (u mnie nie było takiej potrzeby) Dodatkowo: 1 ubite białko do posmarowania chałki 2-3 łyżki tartego parmezanu do posypania po wierzchu Sposób przygotowania Ciasto: Mleko podgrzewamy do temp. Ok 30-35ºC (nie więcej), rozpuszczamy w nim drożdże oraz cukier. Odstawiamy na 10 minut. Mąkę przesiewamy

Kuchnia w czekoladzie
RISOTTO ZE SZPARAGAMI 118

mrożonego) 3/4 szklanki ryżu do risotto (np. arborio) 40 ml wina białego (można pominąć) 800 ml bulionu warzywnego 2 łyżeczki masła sól i pieprz do smaku 3 - 4 łyżki tartego parmezanu (lub np. grana padano) 0,5 szklanki orzeszków ziemnych odrobina skórki otartej z cytryny lub limonki WYKONANIE: 1. Orzeszki ziemne zrumień przez chwilę na suchej patelni. Odstaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Tortellini w sosie serowo-szpinakowym 159

Cały czas mieszając gotujemy aż sos nieco zgęstnieje. Na koniec dodajemy ugotowane tortellini i całość gotujemy ciągle mieszając aż potrawa zgęstnie i sos oblepi pierożki tortellini. Można podawać z tartym parmezanem. Smacznego

Andzia Pichci
Omlet ze szpinakiem i szparagami. 149

szpinak i cebula. Przykrywamy i smażymy kilka minut. Jeśli jest potrzeba przekładamy na drugą stronę.  Przykrycie sprawia, że omlet też zcina się od góry. Podajemy na ciepło, posypany tartym żółtym serem.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Dziesięć produktów wspierających odporność 105

odpornościowy, a tym samym zmniejsza siły ochronne. Seler Zawartość inuliny, pektyn, olejków eterycznych przyspiesza ruchliwość jelit, sprzyja łagodnej detoksykacji, zmniejsza wzdęcia i poprawia stan mikroflory jelitowej. Zobacz: Sałatka z tartego selera korzeniowego z szynką Jedz dobrze i bądź zdrowy! Artykuł Dziesięć produktów wspierających odporność pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Zielona zupa krem 136

ewentualnie ulubioną jarzynką. Zagotowujemy wszystko na wolnym ogniu. Mięso z piersi kurczaka odsączamy ręcznikiem papierowym, kroimy w niezbyt drobną kostkę, solimy i pieprzymy, panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na oleju. Zalecam użyć szerokiej patelni i wiekszej ilości oleju, tak, aby kawałki mięsa były w nim zanurzone do połowy. Będą wtedy chrupiące i szybko się usmażą

Kulinarne przemyslenia
Kurczak w sosie ze szparagami i suszonymi pomidorami 104

kurczaka (2 pojedyncze sztuki) 120 g suszonych pomidorów (w oleju lub bez) 8 sztuk szparagów (około 1/2 pęczka) 200 ml śmietanki 18 % 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego 10 g tartego parmezanu przyprawy: do mięs, papryka słodka, pieprz, sól Instrukcja Szparagi umyj i ułam z nich twarde końcówki (zegnij szparagi około 2-3 cm od końca i same złamią się

Przepisy na widelcu
Klops z dziczyzny i wieprzowiny ze szczypiorkiem 140

Składniki : 70 dag mięsa z dzika 30 dag wieprzowiny 2 duże jajka ok. 5 łyżek kaszy manny lub bułki tartej pęczek szczypiorku i mały pęczek koperku ugotowana marchew sól, pieprz mielony, czarny 25 dag pieczarek, cebula płaska łyżeczka wędzonej papryki Przygotowanie: Mięsa i marchew zmielić Dodać jajka, przesmażone pieczarki z cebulą, wymieszać Szczypiorek i koperek pokroić, wsypać do masy

Proste Potrawy
Risotto z zielonych szparagów 129

bulionu 60 g masła + 1 łyżka 200 g ryżu Arborio 100 ml białego wytrawnego wina 1/2 dużej cebuli (drobno posiekana) Sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 2 garstki tartego sera Grana Padano lub Parmezanu Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania szparagów. Odłamujemy zdrewniałą końcówkę i pozostałą część dokładnie myjemy. Następnie kroimy je na 4 części po około

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tagiatelle z cukinią i tuńczykiem 210

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odsączony z wody dodać do sosu. Wszystko dokładnie wymieszać dodając na końcu tuńczyk. Podawać na gorąco. Można posypać tartym parmezanem. Smacznego :) Danie przyprawiałam klasyczną Vegetą Natur, ale więcej przypraw i dań inspirowanych naturą można znaleźć na stronie www.vegeta.pl

https:KKuchniaMniam
Chałwa domowa bez cukru (keto, Low Carb, wegańska) 176

maku, słonecznika czy orzechów popularne w kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Z kolei w południowej Azji spożywa się chałwę zawierającą kaszę manną, a w kuchni indyjskiej produkowana jest chałwa tartej marchwi gotowanej na mleku z przyprawami [ 1 , 2 ]. Wartości odżywcze w całości w 1 kostce Wartość energetyczna 1827 kcal 122 kcal Białko 61 g 4 g Tłuszcze

WegePrzepis
Mielone z ryzem – kotlety mielone z ryzem 119

domu… Można je robić z mięsa wieprzowego, wieprzowego z dodatkiem wołowego. Można do nich dodawać kaszę gryczaną , kaszę owsianą … oraz ryż. Proponuję kotlety mielone z ryżem, bez bułki tartej. Kotlety mielone bezglutenowe. 1 kg mięso wieprzowego (łopatka, szynka), 100 ml ryżu, 100 ml bulionu, 100 g cebuli, sól, pieprz, 2 jajka, mąka gryczana, tłuszcz do smażenia (smalec, olej) Ryż

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania