dobrze na ciepło jak i na zimno. Składniki na 2 porcje: 3 małe cukinie mała cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek mąki z niskiego przemiału 2 łyżki parmezanu (drobno tartego) 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz, gałka muszkatołowa + do podania jogurt grecki lub serek wiejski, rzodkiewka Sposób przygotowania: Cukinię, cebulę i czosnek zetrzyj na tarce. Posól, wymieszaj i odstaw
wysmienityuwagę przy wyborze gofrownicy pisałam tu: Gofry - przepis podstawowy Bananowe gofry z czekoladą Gofry z cukinią i serem Składniki (na 4 porcje): 1 cukinia (ok 400g) 150g twarogu 100g tartego żółtego sera lub mozzarelli 2 jajka 2/3 szklanki mąki 0,5 łyżeczki sody 1 łyżka jogurtu lub śmietany 2 łyżki oleju sól pieprz kilka gałązek koperku i natki pietruszki
Obiad gotowysprawdzi się również podczas Świąt – Wielkanocnych czy Bożego Narodzenia. Składniki (na 3 porcje): 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 5-8 łyżeczek chrzanu tartego 1 łyżka soku z cytryny biały pieprz sól Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę (przesmażamy mąkę, ciągle mieszając przez 2-3 minuty, żeby nie zbrązowiała
CookYourselfKruche ciasto ze śmietankową pianką budyniową i świeżymi wiśniami oraz tartym ciastem na wierzchu. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego ciasta przygotowanego na maśle. Do tego budyniowa pianka o smaku śmietankowym na bazie piany z białek i oleju oraz kwaśne połówki wiśni. Ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku, gdyż słodka pianka budyniowa przełamana jest
Kuchnia MagdaLenypomidorami i cukinią Składniki 400g mięsa mielonego z indyka 3 cukinie odrobina oleju do smażenia mała cebula 6-8 pomidorków koktajlowych natka pietruszki sól pieprz odrobina oregano 100g tartego żółtego sera Zapiekana cukinia z mięsem mielonym – przepis Na rozgrzanym oleju szklimy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Doprawiamy całość do smaku przyprawami i dodajemy pokrojone
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!porcja/sztuka): 409 kcal Składniki 2 pojedyncze filety z kurczaka (ok. 400 g) 1 duże mango (ok. 280 g) 1 papryka czerwona 2 cebule czerwone 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej (czubata) 1 łyżka cukru brązowego 1 papryczka chili lub szczypta przyprawy chili przyprawy: sól, pieprz, kurkuma pęczek świeżego szczypioru
Przepisy na widelcufasolki szparagowej 50 g chorizo Kromka chleba Pesto 3 łyżki siekanej pietruszki 3 łyżki siekanego szczypiorku ½ łyżeczki soku z cytryny Garść orzechów laskowych, lub pistacji, pokruszonych 2 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz bób i fasolkę, zalej wodą i ugotuj – czas około 10 minut. Bób nie może być rozgotowany. Odcedź, przelej zimną wodą. Obierz bób
Niedzielny kucharzwędzonej lub słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) 2-3 łyżki siekanej pietruszki 2 łyżki oleju Sól Pieprz Pesto 6 suszonych pomidorów zalewy 4 łyżki tartego parmezanu 4 łyżki natki pietruszki 8 łyżek oleju 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz cieciorkę na sicie. Batata obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej na patelni
Niedzielny kucharzrolę przystawki lub składnika służącego do przygotowywania innych potraw. Kimchi to koreański odpowiednik naszych kiszonek. Jednak cechuje się wyrazistszym i pikantniejszym posmakiem. Pikantność uzyskuję się dzięki zawartości ostrej papryki, tartego imbiru i czosnku. Kimchi to jedna z tych potraw, która powinna częściej gościć w naszej diecie i na naszych stołach. Proces fermentacji zapewnia dobroczynne właściwości dla żołądka, jelit
ProstePesto.plDziś na kolację podałam coś bardzo szybkiego i bardzo prostego. Składniki - 1 woreczek kaszy gryczanej białej Kupiec - awokado HASS - oliwa z oliwek - sól i pieprz do smaku - sporo tartego parmezanu Ugotuj kaszę, wsyp na gorącą patelnię, dosmacz solą i oliwą z oliwek, możesz dodać pierzu, ale nie jest to konieczne. Wkrój obrane ze skórki awokado, całość uwieńcz parmezanem
Z Kuchni Do Kuchniklasyka polskiej kuchni, są bardzo pyszne smakują wyjątkowo. Polecam przygotować tą metodą zamiast w garnku. Składniki • główka młodą kapustę • 1kg mięsa karkówki wieprzowej • 2 jajka • 3 łyżki bułki tartej • opakowanie przecieru pomidorowego z czosnkiem • sól morską • pieprz kolorowy • ziele angielskie • listek laurowy. Wykonanie •Kapustę sparzyć gorącą
Kulinarne pyszności MolkiŁosoś z sojowej marynacie ze szparagami Składniki na cytrynowego łososia filet z łososia cytryna sól pieprz rozmaryn Dodatki do łososia młoda fasolka szparagowa 2 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej Sprawdź: Kanapki z rukolą i łososiem Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową – przepis Łososia myjemy oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sporą ilością soku cytrynowego. Odstawiamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!domu, mam nadzieję, że Wam też się spodoba:) Składniki główka sałaty rzymskiej kilka plasterków szynki dojrzewającej 3-4 kromki chleba, u mnie żytni 100 g sera żółtego drobno tartego Sos musztardowo- miodowy 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka płynnego miodu sól, pieprz Kromki chleba pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię, wrzucić kostki chleba
gotuj ze mną