tarta - 42848 przepisów (strona:1873/2857)

Marchewkowy torcik 106

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 4 jajka 1 szklanka ( 250ml) tartej marchewki z lekką górką (około 3 szt średniej wielkości) 100 g migdałów w płatkach 2 łyżki z górką wiórki kokosowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki cukru waniliowego

W garach u Gosi
Zapiekane bułeczki z jajkiem 81

smaku solą i pieprzem. Z bułeczek ścinamy wierzch i dokładnie wydrążamy miąższ, na dnie bułeczki układamy farsz zostawiając miejsce na jajko. Na wierzch wylewamy jajko (w całości), posypujemy s tartym serem. Układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C i zapiekamy około 15-20 minut. Jajka powinny się ściąć, a ser zapiec

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron z zielonym pesto i orzechami. 91

mały pęczek koperku mały pęczek natki pietruszki kilka listków bazylii 40 g ziaren słonecznika (uprażyć na suchej patelni) garść orzechów włoskich (około 10 sztuk) 2 ząbki czosnku 2 łyżki tartego parmezanu + do posypania 50 ml słodkiej śmietanki 100 ml oliwy z oliwek sól Instrukcje Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy przeciśnięty czosnek

To co lubię - gotuję i polecam
Pulpety z mozzarellą i makaronem. 91

łopatki 1 duża kulka mozzarelli 1 puszka passaty pomidorowej lub domowy przecier pomidorowy 1 szklanka bulionu 1 jajko 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka bazylii 2 łyżki tartego parmezanu sól pieprz parmezan olej 300 g makaronu razowego spaghetti lub zwykłego Instrukcje Do miski wkładamy mięso mielone, jajko, sól, pieprz, natkę pietruszki, bazylię oraz łyżkę parmezanu. Wszystko dokładnie

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron w sosie paprykowym 77

window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Makaron w sosie paprykowym Składniki 2 czerwone papryki 2 średnie cebule (najlepiej cukrowa) 2 ząbki czosnku kilka listków świeżej bazylii 50 ml słodkiej śmietanki 4 łyżki tartego parmezanu 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz ulubiony makaron Instrukcje Umytą paprykę, kroimy na pół pozbywamy się pestek. Cebulę kroimy na ćwiartki. Paprykę, cebulę i czosnek w łupinach

To co lubię - gotuję i polecam
Jajka faszerowane ćwikłą (buraczkami z chrzanem) 96

pół. Wyjmujemy żółtko i rozgniatamy widelcem, dodajemy buraka startego na drobnych oczkach tarki lub zblendowanego. Buraka należy odcisnąć z nadmiaru soku. Doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i łyżeczką tartego chrzanu (najlepiej świeżego). Dodajemy odrobinę soku z cytryny oraz majonez. Nadziewamy połówki jajek, schładzamy i dowolnie ozdabiamy. Uwagi Na blogu znajdziecie również przepisy na faszerowane jajka: z czosnkiem niedźwiedzim

To co lubię - gotuję i polecam
Ryż ze szpinakiem 140

wodę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz granulowanym czosnkiem. Dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, do czasu aż ryż wchłonie całą wodę i będzie miękki. Dodajemy śmietanę oraz 1-2 łyżki tartego parmezanu. Dokładnie mieszamy, smażymy krótko. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą, pieprzem lub granulowanym czosnkiem. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło. Wybijamy jajka. Smażymy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą

Smaki Na Talerzu
Klopsy z kaszą 99

porcje: 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 200 g kaszy kuskus 50 sera parmezan, tartego drobno 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego lub mielonej kolendry 1 łyżeczka tymianku 400 g przecieru pomidorowego lub pomidorów w kawałkach Kaszę mieszamy z solą i pieprzem. Zalewamy ją wrzątkiem tak, by woda sięgała ok. 1 cm powyżej kaszy. Gdy kasza nasiąknie

Kucharzyca
Smażone kwiaty cukinii 102

koziego opcjonalnie Składniki na ciasto 1 małe jajko 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mleka 10 łyżek piwa lub wody gazowanej 1 szczypta soli i pieprzu 2 łyżki tartego parmezanu opcjonalnie olej do smażenia Instructions Kwiaty, jeśli nie były wcześniej myte, należy opłukać je wodą, delikatnie, aby ich nie uszkodzić. Ułożyć na ręczniku papierowym i delikatnie osuszyć. W misce

SprawdzonaKuchnia.pl
Makaron z sosem bolognese 126

wieprzowina 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych 50 ml czerwonego wina wytrawnego  4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 100 ml passaty pomidorowej łyżeczka oregano 30 g tartego parmezanu lub sera grana padano sól, pieprz dowolny makaron Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, kiedy będzie już rozgrzana wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojony w talarki czosnek. Kiedy

Kuchnia moimi oczami
Makaron z sosem z pieczonych warzyw 107

gotowania (3-5). Makaron odlewamy, wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy sos, odlaną wodę i łyżkę masła. Podgrzewamy. Rozkładamy na cztery porcje. Każdą posypujemy kaparami, pieprzem i świeżo tartym parmezanem. Ozdabiamy bazylią lub posiekaną natką pietruszki. Post Makaron z sosem z pieczonych warzyw pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Pizza polska z PRLu + filmik 129

ciasto, staramy się ciasto rozciągnąć na całą powierzchnię blachy, następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny do napuszenia. 7. Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 stopni C. Na ciasto trzemy trochę żółtego sera, następnie wykładamy kiełbasę z cebulą, potem pieczarki, potem paprykę pokrojoną w paseczki, plastry pomidora bez skórki, trochę soli i pieprzu na pomidory, a na wierzch trzemy żółty

Kawa z mlekiem
Szaszłyki mięsno-ziemniaczane 132

Powiem Wam jednak, że podane razem z miksem pysznych surówek smakowały wyśmienicie (na zdjęciu widać jedynie surówkę z roszponki z dressingiem balsamicznym, ale do obiadu były jeszcze grubo tarte buraczki i surówka z kalafiora – pycha!). Na 5 szaszłyków: 10 małych, okrągłych młodych ziemniaków około 400-450 g mielonego mięsa 1 cebula 1 ząbek czosnku suszony majeranek szczypta mielonej

Smaki Na Talerzu
Pieczone "frytki" z cukinii 104

robione z ziemniaków, nie mają tłuszczu a chrupią i można je jeść z ketchupem. Uwaga!!! szybko znikają .  Składniki: - 2 średniej wielkości cukinie - ok 50 g bułki tartej - ok. 50 g startego sera - 2 małe, kurze jajka - sól, pieprz, mielony czosnek, suszona natka pietruszki, ketchup - do smaku Cukinie dokładnie myję. Następnie odcinam końcówki . Kroję na mniejsze paski

Kuchnia Pełna Emocji
10 najlepszych dressingów 88

połowy dużej cytryny 4 łyżki ciepłej wody 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka syropu klonowego (lub miodu) 1 łyżeczka przyprawy curry w proszku ½ łyżeczki świeżego, tartego imbiru ½ łyżeczki mielonej kurkumy sól, pieprz do smaku. 5. Dressing bazyliowo – cytrynowy około 60 ml soku z cytryny 80 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ½ łyżeczki musztardy

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania