miski ze składnikami dodajemy majonez i przyprawy. Wszysko mieszamy. Sałatkę przekładamy na podłużny tależ i formujemy jeżyka. Nalerzy go ozdobić - marchew wysypujemy na plecy, lekko ją dociskając a tarte białko na pyszczek. Z oliwek robimy nosek, oczka i kolce. Sałatkę podajemy schłodzoną lub od razu. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliwędlinę kroimy w mniejsze kawałki. Po około 20 minutach wykładamy blaszkę z plastrami bakłażana i smarujemy je delikatnie koncentratem pomidorowym. Następnie układamy na nich kawałki wędliny i posypujemy tartym serem oraz zielonym groszkiem. Na koniec całość posypujemy oregano. Tak przygotowanego bakłażana wstawiamy ponownie do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na około 10 minut. Smacznego! Spróbuj także: mini pizzerki
Natka PietruszkiSkładniki: ok. 1 kg łopatki lub szynki wieprzowej 1 większa cebula 2 większe ziemniaki 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej ulubione przyprawy mąka 1 kubeczek smietany 30% 3 jajka 120 … Czytaj dalej Pulpety z piekarnika
czarrna od kuchnipołowy dużej cytryny 4 łyżki ciepłej wody 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka syropu klonowego (lub miodu) 1 łyżeczka przyprawy curry w proszku ½ łyżeczki świeżego, tartego imbiru ½ łyżeczki mielonej kurkumy sól, pieprz do smaku. 5. Dressing bazyliowo – cytrynowy około 60 ml soku z cytryny 80 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ½ łyżeczki musztardy
ladykitchenśmietankowego 380g świeżych leśnych jagód Polewa: 150g białej czekolady 3 łyżki mleka 2 łyżki masła Dekoracja: 100g jagód różowe kuleczki zbożowe Wykonanie: 1. Spód: Ciastka zmiksować do postaci bułki tartej, dodać rozpuszczone i wystudzone masło, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć spód tortownicy o średnicy 26 cm. Wstawić do lodówki na 30 minut. 2. Jagody umyć, pozbawić ogonków i zmiksować
Szalona Kuchnia Ewelinycałość posypałam natką pietruszki. Wyszło naprawdę smacznie. Składniki: * około 1,5 litra bulionu drobiowego * 300 g ryżu arborio (użyłam Kupiec ) * jeden większy brokuł * 1 cebula * garść żółtego tartego sera * natka pietruszki do posypania na wierzch * odrobina oleju Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać olej, wsypać cebulę, podsmażać ją na średnio rozgrzanym palniku grzewczym
Zrób to smaczniepieczenia oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy delikatnie. Dodajemy brokuły. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Na patelni o średnicy 28 cm rozgrzewamy masło. Wlewamy masę jajeczną. Wierzch posypujemy tartym serem. Przykrywamy pokrywką i smażymy na bardzo małym ogniu przez około 15 minut
Smaki Na Talerzumarchewek Garść szpinaku Kapusta kiszona 1 jabłko Przyprawy 3 łyżki siekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki Ser/masło 1½ szklanki tartego parmezanu Kilka łyżek mleka 2 łyżki masła Dodatki 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szklanka wina (opcjonalnie, ale warto) 3 łyżki keczupu 1 łyżka majonezu 1 łyżka sosu worchester
Niedzielny kucharzpory na blogu. Z kaszą jęczmienną, gryczaną, z ziemniakami. Brakuje tylko klasycznych gołąbków z ryżem i mięsem, ale te zapewne najlepsze robiła Wasza mama ;) Gołąbki z tartych ziemniaków z boczkiem Gołąbki z kaszą jęczmienną i suszonymi grzybami Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem Gołąbki z kaszą jęczmienną z Hucisk
Trzeci talerzodstawiamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy pokrojoną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusimy chwilę do czasu, aż cebula zmięknie. Dodajemy imbir (około 1 cm tartego lub 0,5 łyżek suszonego, kurkumę oraz paprykę. Dolewamy passatę pomidorową oraz mleczko kokosowe. Całość chwilę podgrzewamy. Następnie dodajemy paprykę oraz cukinię. Dusimy 3-4 minuty i dodajemy wcześniej podgotowane
To co lubię - gotuję i polecamcukru Na wierzch: 5 małych ziemniaków – użyłam czerwonych opakowanie serka wiejskiego mała kiść bezpestkowych winogron mała gałązka świeżego rozmarynu lub 1/4 łyżeczki suszonego łyżeczka pokrojonego świeżego szczypiorku 100g tartego parmezanu sól i pieprz do smaku oliwa do skropienia Zaczynamy od zrobienia zaczynu – do letniego dodajemy drożdże, cukier i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy 2 łyżki mąki, dokładnie rozprowadzamy
Smaczna Stronałyżka przecieru pomidorowego 1/3 szklanki wina (opcjonalnie) 2 łyżki oleju Sól Pieprz Pure 4 małe ziemniaki ½ główki kalafiora 2 łyżki masła 1/3 szklanki mleka 1 żółtko 1 szklanka tartego parmezanu Garść szpinaku Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Obierz ziemniaki, kalafiora pokrój w różyczki (razem z głąbikami). Umyj, włóż do garnka, zalej zimną wodą, zagotuj, zmniejsz temperaturę, przykryj, gotuj
Niedzielny kucharztaste. Hence, its scientific name Oxalis or, if you prefer, the common terms: sour-grass, or wild sorrel. Ever since I left Poland, I have been craving that pleasant tart flavor. However, the sorrel I remember from Poland wasn’t the same as the weed from my neighborhood. It looked more like a spinach plant. Its name(...)interest. The soup has a strange, unattractive, swamp like color and texture. A friend named it a “swamp soup”. Its flavor is acquired, but if you like tart food and are an adventurous foodie, you might like it a lot. The soup is always eaten with hard boiled eggs, that it believed to neutralize some side effects
Food PolkaPropozycja zdrowej surówki obiadowej z poszatkowanej kiszonej kapusty oraz tartej marchwi i jabłka. Chrupiąca, soczysta, słodko słona surówka z kiszonkami. Wspaniale komponuje się z tradycyjną kuchnią polską, w zestawie z klasycznymi obiadami. Wszelkie kiszonki są bogactwem witamin i minerałów, jednak często brakuje nam pomysłów na przemycenie ich do naszej diety. Ta surówka to zawodowy przemytnik kiszonek do jadłospisu. (adsbygoogle
ProstePesto.pl