Chorwacja - Njoki z wędzonym sosem migdałowo-tymiankowym

Chorwacja - Njoki z wędzonym sosem migdałowo-tymiankowym

Chorwacja - Njoki z wędzonym sosem migdałowo-tymiankowym

Przepis na : obiad

Na podobne njoki natknęliśmy się podczas wizyty w Dubrowniku w restauracji Stara Loza. Składniki (4 porcje): - gnocchi (my zrobiliśmy gnocchi z dynia z przepisu Weganona , z pół porcji) - trzy łyżki oleju rzepakowego (my użyliśmy wędzonego, ale zwykły olej również da rade) - 5-6 gałązek tymianku - 20-25 migdałów + 5 do posypania - ćwierć łyżeczki wędzonej papryki - gałązka rozmarynu - ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej - sól, pieprz - pół opakowania śmietanki (my użyliśmy Oatly) Przygotowanie: 1) Gnocchi przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.