Przepis na : obiad
Na podobne njoki natknęliśmy się podczas wizyty w Dubrowniku w restauracji Stara Loza. Składniki (4 porcje): - gnocchi (my zrobiliśmy gnocchi z dynia z przepisu Weganona , z pół porcji) - trzy łyżki oleju rzepakowego (my użyliśmy wędzonego, ale zwykły olej również da rade) - 5-6 gałązek tymianku - 20-25 migdałów + 5 do posypania - ćwierć łyżeczki wędzonej papryki - gałązka rozmarynu - ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej - sól, pieprz - pół opakowania śmietanki (my użyliśmy Oatly) Przygotowanie: 1) Gnocchi przy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...