składam do środka, górę i dół tak samo na kształt prostokąta. Tak przygotowane naleśniki przekładam ( łączeniem do dołu ) do uprzednio wysmarowanych olejem naczyń do zapiekania. Naleśniki z wierzchu posypuję tartym serem i mieloną papryczką chili. Przekładam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok. 10 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Kiedy ser się stopi danie jest gotowe. Naleśniki gyros
Kuchnia z widokiem na ogródZielony koktajl jarmużowy z kiwi i imbirem Składniki: garść świeżego jarmużu 1 łodyga selera naciowego 1 kiwi 1 pomarańcza 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka płynnego miodu 1/2 łyżeczki tartego świeżego imbiru woda (opcjonalnie) Wykonanie: Jarmuż myjemy na sitku, pod bieżącą wodą i osuszamy. Imbir obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pomarańczę obieramy ze skóry
Kuchnia MagdaLenyplacek smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, z każdej strony na złoty kolor ( jak pączki). Podawać można różnymi sosami, z masłem czosnkowym lub tradycyjnie, z kwaśną smietaną i tartym żółtym serem. Smacznego
pieprzny smaczekwpisz „poure”, a trafisz m.in. na przepyszny chowder z krewetkami i pure ziemniaczanym. Nie masz ochoty lepić placków poszukaj zapiekanek z pure lub dań z kaszą – polecamy pyszne tarte placki ziemniaczane z pęczakiem. Więcej inspiracji na 5 obiadów znajdziesz w zakładce Menu na tydzień Wymyślaj zresztą własne przepisy, miej otwartą głowę, kombinuj co z czym połączyć, żeby zawsze mieć
Niedzielny kucharzczerstwego) 2 duże jajka 40g cukru trzcinowego Sposób przyrządzenia: 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 2. W robocie kuchennym umieść pokruszony chleb i zmiksuj go na okruchy wielkości bułki tartej. 3. Do chleba dodaj pozostałe składniki i roztopioną czekoladę - miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Przełóż masę do rękawa cukierniczego i wyciskaj ciasteczka o średnicy
Kuchnia w Słońcu Skąpanawzorowany jest na wpisie na blogu Gimmesomeoven.com Składniki: 400 g sera białego (twarogowy, almette, serek włoski) 2 żółtka 1 szklanka mąki najlepiej 00 (240 ml lub 128 g) ½ szklanki tartego parmezanu 1 płaska łyżeczka soli Sos marinara według tego przepisu Przygotowanie: Krok 1 Jeśli używasz wilgotnego sera z dużą ilością wody, połóż na blacie podwójnie złożony ręcznik papierowy, wyłóż
Niedzielny kucharzstrony zimna wodą, naciąć w kilku miejscach. Każde nacięcie posmarować masłem. W otwory powkładać po pół plasterka zwiniętej w rulon wędliny i ser oraz dowolne warzywo(można też użyć tartego sera). Opcjonalnie oprószyć ziołami Bułki włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekać około 10 minut na środkowym poziomie piekarnika. Można zamiast wodą bułki posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem
Andzia PichciJeśli znudziła ci się ryba tradycyjnie panierowana w bułce tartej, spróbuj usmażyć ją w cieście. Wychodzi niezwykle pyszna i delikatna. Przepis na rybę smażoną w cieście Składniki: pół kilograma filetów z ryby morskiej (dorsz, morszczuk, mintaj), 1 jajko, pół szklanki mleka, 3 łyżki mąki pszennej, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić rybę smażoną w cieście? Jeśli używasz ryby
Kulinarna Polskacebulę. Smarujemy ją odrobiną majonezu i musztardy, pieprzmy. Kolejną warstwą są starte na grubych oczkach ziemniaki, oraz ogórki. Teraz pora na odrobinę majonezu, soli i pieprzu. Kolejna warstwa to tarte buraki , potem jajka. Tą warstwę również smarujemy majonezem i na wierzchu układamy starty żółty ser. Smacznego! Smacznego! Artykuł Sałatka z buraków i śledzi pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!soczewicę i pesto, podlać 2- 3 łyżkami wody, wymieszać. Gotować chwilę tak, aby soczewica dobrze się zagrzała. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu.. Na talerzu można posypać tartym parmezanem. Smacznego
Stare Garyokolicznościach. Nie tylko pięknie wygląda, ale również świetnie smakuje. Składniki oraz sposób przygotowania: Roztopić czekoladę gorzką, mleczną i białą w kąpieli wodnej. W gorącej maczać truskawki i obtoczyć w tartej czekoladzie i ozdobach cukrowych. Gotowy deser włożyć do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Autor przepisu: Barbara Artykuł Truskawki w czekoladzie pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyalbo 200g krewetek obranych mrożonych 1 nieduża szalotka 100g ryżu do risotta (arborio, carnaroli) 600ml bulionu warzywnego 50ml białego wytrawnego wina 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżki masła 50g tartego parmezanu sól pieprz świeży rozmaryn opcjonalnie: 1 ząbek czosnku Krewetki obrać: usunąć głowy i pancerze (nie wyrzucać!), ogon naciąć delikatnie wzdłuż i usunąć układ pokarmowy. Krewetki dokładnie opłukać, osuszyć
Obiad gotowy