tarta - 42848 przepisów (strona:1869/2857)

Frittata – przepis na szybki obiad z patelni 84

FRITTATA ZIEMNIACZANA – PRZEPIS NA SZYBKI OBIAD Składniki: 5-6 gotowanych ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 4-5 liści szpinaku 3 łodygi natki pietruszki 4 jajka 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka masa klarowanego 1 łyżka oleju sól i pieprz Wykonanie: Szpinak, natkę pietruszki i czosnek siekamy drobno. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło z łyżką

Wiszniówka
MUSZLE MAKARONOWE NADZIEWANE MIĘSEM + FILMIK 80

wlewamy przecier z kartonika, dodajemy czosnek, cukier do smaku i śmietankę, Zagotowujemy.  W naczyniu rozprowadzamy odrobinę sosu, muszle nadziewamy i ciasno układamy. Na wierzch wylewamy sos i posypujemy tartym serem. Zapiekamy w piekarniku około 25 minut w temperaturze 180 % C. funkcja góra/dół

Kulinarne Fantazje Marioli
Pikantna zupa dyniowa 81

kremy –  krem z pomidorów –  krem z groszku z mlekiem kokosowym –  krem z ziemniaków  z ciemnym piwem –  krem z kalafiora  z posypką z bułki tartej –  zupa krem z brokuła –  zupa krem z buraczków –  krem z marchewki z pomarańczą i imbirem –  krem z cukinii z nachos –  krem z ziemniaków

nietylkopasta.pl
Rybka pod warzywną pierzynką 72

500g ryby (polecam dorsza lub halibuta), 2 średnie marchewki, duża biała cebulka, 1 por (biała część), około 1 łyżka oleju rzepakowego, 3-4 łyżki śmietanki 18%, 2-3 łyżki tartego sera typu parmezan lub grana padano, sól, pieprz, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie. Sposób przygotowania Najpierw myję i osuszam rybę. Kroję ją w mniejsze kawałki. Następnie doprawiam ją solą, pieprzem

Natka Pietruszki
Faszerowane papryki z tuńczykiem 92

łyżeczka kminu rzymskiego – 1 łyżeczka chili w proszku – 1 łyżeczka czosnku w proszku – 1 szklanka czerwonej ugotowanej fasoli (może być z puszki) – 1,5 szklanki tartego sera cheddar – pół szklanki cebuli dymki (białe i zielone części) do posypania – sól i pieprz Do podania : – domowe guacamole – kwaśna śmietana – ewentualnie inny meksykański

nietylkopasta.pl
Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi 91

niewielkie kuleczki, w środku których wydrąż wgłębienie palcem. Kluski wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię wody. Wyłów łyżką cedzakową. Uwagi: Do powyższego dania zaserwuj tarte buraki ćwikłowe lub ogórki konserwowe. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Schab w sosie pieczeniowym z kluskami \u015bl\u0105skimi","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/schab-i-kluski-slaskie.jpg","https:\/\/prostepesto.pl

ProstePesto.pl
ZUPA GOŁĄBKOWA. TYM RAZEM Z KLOPSIKAMI Z INDYKA 179

ryżu sól pieprz słodka i ostra papryka ziele angielskie liść laurowy koperek Na pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego (u mnie pierś z indyka) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1/2 cebuli startej na tarce sól pieprz majeranej granulowany czosnek Mięso mielone wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami. Formować dłońmi zwilżonymi w wodzie niewielkie pulpety.  Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchew

Walijskie Pichcenie
Zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią 91

500g piersi z kurczaka, 300g pieczarek, 1 średnia cukinia, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 400g passaty pomidorowej (można zastąpić zblendowanymi 4 pomidorami i 2 łyżkami koncentratu pomidorowego), około 50g tartego parmezanu, 2 łyżki oliwy z oliwek, słodka i ostra papryka, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Sposób przygotowania Najpierw kurczaka kroję w kostkę i wrzucam go do miski. Dodaję do mięsa

Natka Pietruszki
Ruskie pierogi z grzybami 90

pokrywką. Gdy pierogi się zagotują należy je wyjąć. Podawać z wody, podsmażone ze skwarkami z boczku, lub panierowane smażone. Ugotowane pierogi zamoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu, na rumiano z obu stron

królestwo garów
Placki marchewkowe 96

marchewki 70 g mąki orkiszowej, lub innej dowolnej 2 jajka  pół cebuli 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki tartego drobno parmezanu plus do posypania 1 łyżeczka soli  1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego  olej do smażenia Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulkę posiekaj. Dodaj przyprawy, parmezan, jajka i mąkę. Wymieszaj

Kucharzyca
Ziołowo-szpinakowe naleśniki z soczewicą i suszonymi pomidorami 99

zasadzie uproszczona wersja krokietów, które podałam jako dodatek do barszczu. Dla mnie wystarczy podsmażyć je na maśle, bez panierki, ale wg uznania możecie użyć do panierowania bułki tartej, panko lub pokruszonych płatków kukurydzianych. naleśniki 8 sztuk pęczek natki pietruszki pół pęczka świeżej bazylii 2 łyżki liofilizowanego szpinaku 3/4 szklanki wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2% łyżka oleju rzepakowego

Mienta blog
Makaron z fasolką i parmezanem 65

parmezanem, który u mnie gościł jako kolacja. Makaron z fasolką i parmezanem – składniki (2 porcje): 2 garście makaronu, najlepiej razowego, 2 garście fasolki szparagowej, około 2 łyżki tartego parmezanu, 1,5 łyżki oliwy z oliwek, szczypta ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Sposób przygotowania Najpierw gotujemy fasolkę szparagową oraz makaron al dente. Ja miałam już ugotowaną fasolkę i makaron

Natka Pietruszki
Risotto z ricottą i pieczarkami z dyniowym purée 87

ryżu Arborio – 300g pieczarek – 300g dyni – 2 cebule – 100g ricotty – 100ml białego, wytrawnego wina – 50g surowego boczku w plastrach (można pominąć) – 35g tartego parmezanu – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka masła – 1 ząbek czosnku – sól, pieprz W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy jedną cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy

Be Fit Be Strong
Zapiekanka BBQ 127

TUTAJ – to unikalny sos BBQ stworzony na bazie majonezu z nutą oregano i papryki wędzonej. Smaczny, ale umiarkowanie pikantny. Składniki półbagietka wieloziarnista 200g pieczarek 100g pikantnego salami 100g tartego żółtego sera papryka czerwona ogórek kiszony szczypiorek sos BBQ Brown sól Zapiekanka BBQ – przepis Zaczynamy od obrania i umycia pieczarek. Następnie kroimy je w plasterki i dusimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Żytnie bułki do burgerów z oregano 79

żytniej 720 – 100g mąki pszennej – 250ml ciepłej wody – 8g drożdży – 8g soli – 1 żółtko (lub napój roślinny) – 1 łyżka oregano – 1 łyżka tartego parmezanu (opcjonalnie) – sezam czarny i biały do posypania W misce zagniatamy mąki, wodę, sól, drożdże, oregano i parmezan. Otrzymaną masę dzielimy na 6-7 części, z każdej formujemy

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania