Pieczony, świeży śledź to same korzyści dla naszego zdrowia- sporo białka, multum kwasów omega-3 i wiaminy D. Nawet najskromniej przyprawiony smakuje znakomicie. Jest to jednocześnie najbardziej dietetyczna forma podania śledzia. Najczęściej panierujemy go w mące lub bułce tartej i podajemy skąpanego w tłuszczu lub pływającego w majonezie. Zapraszam do przygotowania śledzia w piekarniku i mniej pracy i dużo zdrowiej! Składniki: wypatroszone śledzie - 1 kg sól, pieprz gałązki pietruszki plasterki cytryny 2 łyż... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...