tarta - 42848 przepisów (strona:1860/2857)

Miska sushi bez zawijania 86

nori Sezam do posypania Sos do ryżu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego lub winnego 1 łyżeczka cukru lub miodu 1 mały starty ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru Sos mayo 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki sosu sriracha Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj ryż (np. według tego przepisu ). Odkryj, przestudź. Krok 2 W międzyczasie umyj warzywa. Obierz

Niedzielny kucharz
Jak wspólne gotowanie utrwala dobre nawyki żywieniowe? (przepis) 81

indyka w sosie pomidorowym: 400 g mielonego mięsa z indyka 400 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti 1 puszka krojonych pomidorów 1 jajko 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej 10 ml oliwy z oliwek garść liści bazylii pieprz i sól do smaku 1/2 łyżeczki cukru Jak zrobić spaghetti z pulpetami z indyka w sosie pomidorowym? Mięso z indyka

Kuchcik gotuje
Keto rajskie mleczko (Paleo, LowCarb) 100

Alluloza – najlepszy wybór do pianek i do karmelu To, co umożliwiło mi wykonanie tego keto deseru to nic innego jak alluloza . Pisałam o tym słodziku już przy tarcie Snickers . Alluloza wyróżnia się wśród słodzików dozwolonych na diecie ketogenicznej bowiem tym, że nie ma posmaku i nie krystalizuje się. Dzięki temu można z niej wyczarować na przykład karmel

Modern Cave Girl
Kotlety pożarskie według starego przepisu. Niesamowicie pyszne 116

kolor przez 3-4 minuty z każdej strony. Rada: kotlety pożarskie podaliśmy z bardzo prostą surówką z marchewki – przepis znajdziecie na dole tego wpisu. Bardzo prosta surówka z tartej marchewki. Idealna do obiadu. PRZEPIS Artykuł Kotlety pożarskie według starego przepisu. Niesamowicie pyszne pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Zupa pieczarkowa z twarogowymi kluskami 84

dobrym składem) 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz KLUSKI: 100 g twarogu półtłustego 80 g miękkiego masła 1 szklanka mąki 2 jajka 2/3 łyżeczki soli ok 30 g tartego parmezanu 2 łyżeczki siekanej natki Borowiki zalać gorącą wodą, zostawić na minimum 30 minut ( najlepiej zalać wodą poprzedniego dnia i zostawić na noc). Odsączyć, wodę zachować, borowiki posiekać. Pora

Cooking for Emily
Indyk - jak wykorzystać każdą z jego części? (przepis) 84

Grzyby smażyć do czasu lekkiego przyrumienienia się, następnie dodać do nich śmietanę i kaszę. Gdy składniki się połączą i będą gorące, zdjąć z palnika i wymieszać z masłem oraz tartym parmezanem. Mieszać do czasu, aż powstanie kremowa konsystencja. Roladki po upieczeniu rozwinąć z folii i pokroić na grube plastry. Podawać na kaszotto z odrobiną pesto i rukolą. Zobacz również

Kuchcik gotuje
Kuleczki mięsne z makaronem 91

Kuleczki mięsne z makaronem Małe mielone kotleciki zatopione w pysznym warzywnym sosie. Składniki na kuleczki: ·   ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·   1 całe jajko ·   2 łyżki bułki tartej ·   2 łyżki śmietany 12% ·   Sól ·   1 łyżka przyprawy Gyros Składniki dodatkowe: ·   2 łyżki masła ·   1 cebula ·   1 opakowanie makaronu rurki ·   Papryka żółta

Kulinarna Chwila
Filety z mozzarellą, szpinakiem i białym serkiem 101

kasza przestygnie dodaj do niej drobno posiekaną rukolę i rzodkiewki. Krok 2 W międzyczasie. Osusz ręcznikiem filety z kurczaka, włóż do małego szklanego naczynia, polej łyżką oleju, posyp ziołami, tartym czosnkiem, solą i pieprzem. Wymieszaj. Odstaw na 15 minut. Krok 3 Nastaw piekarnik na 200 stopni. Rozgrzej patelnię, wysyp na nią szpinak, duś do momentu aż zmięknie. Zdejmij

Niedzielny kucharz
Kotlety rybne pieczone w orzechowej panierce 83

tkwi w odpowiednim przygotowaniu –  nie powinniśmy smażyć ich na głębokim tłuszczu w panierce. Zdecydowanie należy wybierać pieczenie, gotowanie lub grillowanie. Dodatki w postaci frytek, ziemniaków, mąki i bułki tartej warto zamienić na kaszę lub ryż i bardzo dużo warzyw. Natomiast, aby wydobyć i podkreślić smak ryb, używajmy w kuchni soku z cytryny lub ziół, takich jak natka pietruszki

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti z pesto z buraków 99

makaronu spaghetti 1 duży burak – o wadze około 250 – 300 g – ugotowany, obrany i pokrojony na mniejsze kawałki 2 ząbki czosnku – drobno posiekane 2 łyżki tartego grana padano lub parmezanu + dodatkowo 1 łyżka do posypania 1 czubata łyżka blanszowanych migdałów – drobno posiekanych 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól

Moja pasja smaku
Klopsiki z soczewicy 80

jednocześnie na tyle gęsta, aby z łatwością dało się ulepić klopsiki. Gdyby masa była zbyt luźna po odczekaniu kwadransa, możesz dodać więcej płatków owsianych lub wsypać troszkę bułki tartej. Podczas formowania klopsików, ręce warto smarować co jakiś czas olejem. Dzięki temu łatwiej będzie nadać im pożądany kształt, nie będą lepiły się do rąk i podczas pieczenia ładnie się przyrumienią

Blendman
PIZZERINKI + FILMIK 77

łyżki wody            Dodatki :  1/2 kg pieczarek, poszatkowanych i podsmażonych z solą i pieprzem 150 g szynki w plastrach 200 g tartego sera goudy 1 puszka odcedzonej kukurydzy

Kulinarne Fantazje Marioli
Keto rajskie mleczko (Paleo, LowCarb) 90

Alluloza – najlepszy wybór do pianek i do karmelu To, co umożliwiło mi wykonanie tego keto deseru to nic innego jak alluloza . Pisałam o tym słodziku już przy tarcie Snickers . Alluloza wyróżnia się wśród słodzików dozwolonych na diecie ketogenicznej bowiem tym, że nie ma posmaku i nie krystalizuje się. Dzięki temu można z niej wyczarować na przykład karmel

Modern Cave Girl
Zupa krem z groszku i pesto 77

cebula dymka (z zieloną częścią) liść jarmużu łyżeczka soku z limonki lub cytryny 750 ml wody 3 szklanki liści bazylii 3 łyżki orzeszków piniowych 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki oliwy z oliwek sól do smaku Zupa krem z groszku i pesto – przepis Jeśli wolisz domowe pesto od kupnego, zacznij od jego przygotowania. Orzeszki piniowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Buddha bowl z łososiem, boczniakami i szpinakiem 79

sojowego 2 łyżki octu ryżowego lub winnego (może być też sok z cytryny) 1 łyżka miodu (lub cukru brązowego) 1 łyżka oleju sezamowego 3 ząbki czosnku starte 1 łyżka tartego imbiru Do michy 2 szklanki ugotowanego ryżu ( według tego przepisu ) 2 duże garści szpinaku 1 garść boczniaków Sezam do posypania Posiekany szczypiorek do posypania Sos sriracha-mayo 3 łyżki

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania