tarta - 42848 przepisów (strona:1864/2857)

Sosy na zimno do wędlin i pieczonych mięs 62

Sylwestra. Łapcie więc i wybierajcie co lubicie. 1. Sos chrzanowy z brzoskwiniami Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 3 połówki brzoskwiń z puszki 2 łyżeczki świeżo tartego chrzanu lub 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka soku z cytryny sól Brzoskwinie kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej resztę składników, mieszamy i wkładamy

Kardamonovy
Sałatka warstwowa z serem i tuńczykiem 81

Żółty ser tarkujemy na grubych oczkach W misce wykładamy 1 puszkę tuńczyka, na to sypiemy posiekaną cebulkę, lekko doprawiamy wykładamy połowę majonezu, posypujemy 2 łyżkami kukurydzy i posypujemy połową tartego sera. Wykładamy drugą puszkę tuńczyka, posypujemy porem, doprawiamy do smaku, wykładamy majonez, pozostałe 2 łyżki kukurydzy i posypujemy resztą sera. Posypujemy świeżym szczypiorkiem lub natką pietruszki i już! Share

Latosiowydom
Tarta sernikowa bałwanki z nadzieniem morelowym (bez glutenu, cukru białego) 96

dokładnie ją rozmieszać do momentu rozpuszczenia. 3. Masę serową połączyć z żelatyną i wylać na zastygnięty dżem morelowy. 4. Całość wstawić do lodówki a gdy masa zastygnie można dekorować tarte

Candy Pandas
Śledzie w oleju z papryką i majerankiem 75

grudzień jesteśmy w swoim żywiole, gdyż zaczynamy tworzyć śledziowe przepisy. Chcemy zabłysnąć podczas wigilijnej kolacji. W moim domu podczas Wigilii jadało się śledzie w postaci śledzia w śmietanie z tartym ogórkiem, jabłkiem i cebulą , u Piotrka królowały wigilijne rolmopsy z ogórkiem i koperkiem w delikatnej zalewie octowej. To są nasze rodzinne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie, od których

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dorsz w migdałach 84

pstrągi, łososie, sandacze, halibuty lub tołpygi. Czym można opanierować rybę? Migdały to tylko jeden ze sposobów na opanierowanie ryby i wcale nie musisz ograniczać się wyłącznie do tradycyjnej bułki tartej. Do przygotowania panierki doskonale nadadzą się również inne rodzaje orzechów, płatki owsiane, słonecznik, pestki dyni oraz otręby. Abu urozmaicić smak panierki, dodaj do niej posiekane zioła lub startą skórkę

okolicepalnika.pl
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami 59

podsmażona + przyprawić do smaku. Ciasto na naleśniki: jajka, mleko, mąka, odrobina oleju, nie podam proporcji bo robię na oko. Nasmażyć naleśników, nałożyć farsz, pozawijać, obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć. Autor przepisu: Jola Szejko Artykuł Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
5 sałatek w roli obiadu 94

bardzo przyjemne połączenie. Zestaw 5 sałatek na obiad wygląda tak: Panzanella z pieczonym batatem Klasyczne włoskie danie w nieco innej wersji, bo z panierowanym w ziołach, parmezanie i bułce tartej upieczonym bakłażanem. Reszta składników to standard: pieczywo, suszona szynka i pomidory. Zobacz przepis Sałatka z komosy z kurczakiem   Ugotowana komosa stanowi pyszne połączenie ze świeżym i chrupiącym ogórkiem

Niedzielny kucharz
SAŁATKA ŚWIĄTECZNA BAŁWANEK + FILMIK 115

nadmiaru płynów. Składniki przekładamy do miski, dodajemy sól i pieprz oraz majonez. Wszystko mieszamy.  Z sałatki formujemy 2 kule, jedna większa a druga mniejsza. Każdą kuję obtaczamy w tartym białku, należy je dobrze przyklepać do sałatki. Kule układamy na talerzu jedna na drugiej. Gdyby kule były za duże proszę zdobi mniejsze np. dwa bałwanki.  Dekorujemy bałwana - nosek

Kulinarne Fantazje Marioli
Śledź w sosie chrzanowym z jabłkiem 90

płatów śledziowych 1 cebulka 1/2 kwaskowego jabłka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cytryny 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka tartego chrzanu  sól, pieprz do smaku Cebulkę drobno posiekać, posypać odrobiną cukru i polać połową łyżeczki cytryny i ugnieść lekko.  Do miski przełożyć majonez, śmietanę, chrzan, resztę soku z cytryny

Smaczny zeszyt
Sałatka z makaronem i grillowaną cukinią 93

bazie oliwy i octu jabłkowego, ale z tego drugiego możecie zrezygnować. Sprawdź przepis: Letnia sałatka z kaszą bulgur Składniki 60 g makaronu razowego – penne, albo świderki 25g tartego parmezanu 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego garść miksu sałat 100g cukini szczypta oregano, soli, pieprzu Sałatka z makaronem i grillowaną cukinią – przepis Cukinię kroimy w plasterki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z rybą. Bulion z pierogami i klopsikami z suma. 84

pieprz. Gotowe pierożki podajemy z bulionem warzywnym i klopsikami rybnymi. Ponieważ zrobiliśmy za dużo rybnego farszu, z reszty przygotowaliśmy rybne klopsiki, wystarczyło do farszu dodać jajka i trochę bułki tartej, klopsiki zostały ugotowane bezpośrednio w bulionie. Te klopsy były jeszcze smaczniejsze, ich smak był intensywny, a one same nasiąkły bulionem. Smacznego! The post Pierogi z rybą. Bulion z pierogami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka „Tysiąca Wysp” 227

umieść w misce , dokładnie wymieszaj i pozostaw na 20 minut. Ponownie wymieszaj .Teraz wszystko przekładaj jak Ci się podoba aż do wyczerpania składników. Wierzch udekoruj resztą sosu, tartym serem i szczypiorkiem. Podawaj schłodzoną z dowolnymi dodatkami, ale najlepiej ze świeżym domowym pieczywem Smacznego!   Artykuł Sałatka „Tysiąca Wysp” pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Krokiety z mięsem 66

podsmażam cebulkę pokrojoną w kostkę, doprawiam pieprzem, solą i papryką ostrą (jak kto lubi). Na usmażony naleśnik kładę dużą łyżkę farszu, zawijam, obtaczam w rozbitym jajku i w bułce tartej i smażę. Autor przepisu: Jana Camila Artykuł Krokiety z mięsem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Wegański makowiec 119

spożywany w Wigilię Bożego Narodzenia miał zapewnić szczęście i chronić przed działaniem złych sił. Ponadto mak, jako roślina zawierająca w makówce tysiące nasion, stanowił też symbol płodności - ponoć tarcie maku miało zapewnić pannom szybkie zamążpójście. Tradycyjny makowiec większości z nas kojarzy się z roladą z ciasta drożdżowego z nadzieniem makowym. Ja postanowiłam zrobić wersję uproszczoną - bez ciasta 😉 Wegański makowiec

Z notatnika dietetyka
Rolada schabowa z pieczarkami i papryką 84

zwaną zakładkę. W miejscu łączenia delikatnie zbić tłuczkiem aby mięso się połączyło w jeden płat. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Rozłożyć równomiernie pieczarki i paprykę. Można posypać tartym żółtym serem. Następnie zwinąć w roladę zaczynając od dłuższego boku. Piekarnik nagrzać do 200  stopni. Rękaw do pieczenia związać z jednej strony włożyć roladę i wlać wodę, związać drugi koniec

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania