kurczaka w sosie pieczarkowym Składniki: Podwójna pierś kurczaka 6-8 średnich pieczarek 1 szalotka lub mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 3 łyżki tartego parmezanu 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Natka pietruszki do posypania Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Osusz piersi z kurczaka ręcznikiem kuchennym. Posól i popieprz. Rozgrzej w rondlu łyżkę
Niedzielny kucharzdobrego do jedzenia przyrządzić. Najbardziej popularnym mięsem, które większość z nas wybiera na obiad jest kurczak, zazwyczaj przygotowywany w panierce z bułki tartej i smażony na patelni. Ale ileż można jeść kurczaka w takiej postaci? Zbyt często przygotowywane dania obiadowe po prostu nam się przejadają, dlatego też warto czas od czasu spróbować czegoś nowego. Szukając
Przepiski.plgorącej) 40 g świeżych drożdży Dodatki: kilka plasterków kiełbasy krakowskiej z dzika Pieczone&Wędzone 2 pełne łyżki kukurydzy 1 ogórek kosnerwowy 1 mała szalotka około 125 g tartej mozzarelli prosty sos pomidorowy (u mnie gotowy) Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy świeże drożdże, dodajemy około łyżeczki cukru i mieszamy. Odstawiam na chwilę. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, resztę
Słodkie okruszkiskładam do środka, górę i dół tak samo na kształt prostokąta. Tak przygotowane naleśniki przekładam ( łączeniem do dołu ) do uprzednio wysmarowanego olejem naczynia do zapiekania. Naleśniki z wierzchu posypuję tartym serem, mieloną papryczką chili i ziołami. Przekładam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok. 10 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Kiedy ser się stopi danie jest gotowe. Naleśniki
Kuchnia z widokiem na ogródponiedziałek zrobiliśmy masę z mięsa i kaszy gryczanej i podzieliliśmy na dwie części: jedną zamroziliśmy i przydała się w czwartek do faszerowanych pulpetów. Do drugiej dodaliśmy tartej cukini. Pure z poniedziałku zmiksowaliśmy ugotowanym brokułem (połową główki) i następnego dnia spożytkowaliśmy w zapiekance pasterskim. Druga połowa głowy brokuła znalazła zastosowanie w czwartek, przekształcając się w brokułowy ryż. W trzech daniach
Niedzielny kucharzsezonie często przygotowuję taką surówkę do obiadu. Składniki: 1/4 główki kapusty 2 marchewki 2-3 łyżeczki chrzanu tartego lub ze słoiczka 1-2 łyżki śmietany lub majonezu sól, pieprz ewentualnie siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam). 2. Obraną marchew zetrzeć na średnich oczkach. 3. Dodać
Kuchnia domowa Anikawałki robimy kulki, a w nich dziurki. Kluski wrzucamy do gotującej się i posolonej wody. Gotujemy 3-4 minuty od chwili wypłynięcia. Podajemy z sosem, okraszone cebulką lub posypane tartym parmezanem. Zielone kluski śląskie. Kluski śląskie ze szpinakiem. to co lubie gotuje i polecam Artykuł Zielone kluski śląskie. Kluski śląskie ze szpinakiem. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamwalki ok 8 - 10 cm dł Smażyc na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu na zloto lub w piekarniku., PS.mozna obtoczyc w jajku i bulce tartej jak ktos lubi.:)) Opis: Uniwersalna przyprawa regionalna, znana od wieków, pochodzi z krainy Swanetia w Gruzji, gdzie stanowi podstawową przyprawę stosowaną w zasadzie do każdej potrawy wymagającej dodania soli
w mojej kuchnirozmarynu 1 łyżeczka tymianku ½ szklanki wytrawnego wina 1 szklanka mrożonej marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego ½ szklanki wina 2 łyżki oleju 4 średnie ziemniaki ½ główki brokuła ½ kubka jogurtu greckiego ½ szklanki tartego parmezanu Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Obierz ziemniaki, pokrój w plastry, podziel brokuł na różyczki. Umyj warzywa, włóż do garnka, zalej wodą, wstaw na kuchenkę, doprowadź do wrzenia, zmniejsz
Niedzielny kucharzwalki ok 8 - 10 cm dł Smażyc na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu na zloto lub w piekarniku., PS.mozna obtoczyc w jajku i bulce tartej jak ktos lubi.:)) Opis: Uniwersalna przyprawa regionalna, znana od wieków, pochodzi z krainy Swanetia w Gruzji, gdzie stanowi podstawową przyprawę stosowaną w zasadzie do każdej potrawy wymagającej dodania soli
mojej kuchniSkładniki: porcja ciasta pierogowego zrobionego według tego przepisu , 500 gramów surowej białej kiełbasy, 2 duże cebule, 200 gramów wędzonego boczku, szklanka mleka, łyżka masła, łyżka mąki pszennej, 2 łyżeczki tartego chrzanu, sól, pieprz, olej. Jak zrobić uszka z białą kiełbasą? Z kiełbasy zdejmij osłonkę, przełóż do miski. 1 cebulę drobno posiekaj, przesmaż na odrobinie oleju, przestudź i dodaj
Kulinarna Polskakawałki czekoladę, mieszam rózgą do rozpuszczenia. Robię to na małej mocy palnika cały czas mieszając. Wystudzone ciasto polewam polewą, dekoruję świeżymi owocami, np. truskawkami, borówkami, a nawet bakaliami, np. tartymi orzechami, rodzynkami. Smacznego
Zasmakuj Kuchnicebulę i posyp posiekanym szczypiorkiem – lub tak jak ja stwórz z warzyw obraz. Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 10 minut. Posyp tartym serem i delektuj się ciekawym smakiem Smacznego Składniki mix mąk do pizzy bezglutenowej – np. yummity 160 ml ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli 250 ml żurku z tego przepisu
Eat me! Fit me!łyżki koncentratu pomidorowego • 4 ziela angielskie • sól, pieprz, mielona papryka • olej Ogonki boczniaków odciąć, zarówno kapelusze jak i ogonki delikatnie posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyłożyć na szeroką patelnię z mocno rozgrzanym olejem (około 2-3 łyżki oleju). Dodać ziele angielskie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała