tarta - 42848 przepisów (strona:1850/2857)

Spaghetti z serem pleśniowym i szynką parmeńską 84

francuskiej. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4   Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej 100 g sera pleśniowego 50 g sera mozzarella tartego ½ cebuli 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% (1 mała) 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć cebulkę na maśle. Dodać przeciśnięty

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka faszerowane tuńczykiem 67

jest tuńczyk i chrzan. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duża łyżka majonezu 1 łyżeczka tartego chrzanu 2 – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu i soli do smaku Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Przekroić

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka faszerowane szynką 70

polane sosem. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 50 g szynki drobiowej 3 – 4 sztuki suszonych śliwek 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki tartego chrzanu Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka. Żółtko przełożyć do miseczki

KuchniaWeDwoje.pl
Spaghetti carbonara z fasolką szparagową 73

makaronu spaghetti 100 g fasolki szparagowej (mrożonej) 100 g boczku wędzonego 1 cebula Sos: 100 ml śmietanki 30% – 36% 100 g śmietany 18 % (3 łyżki) 40 g tartego parmezanu 2 żółtka 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu Dodatkowo: świeże zioła (u mnie bazylia i oregano) Przygotowanie: Ugotować makaron i fasolkę szparagową zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Cebulę posiekać

KuchniaWeDwoje.pl
Łosoś w sosie musztardowym z porem 67

cytryny. Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Następnie połączyć z jajkiem, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Fileta z łososia opanierować z jednej strony w tartych ziemniakach z jajkiem. Ułożyć na gorący tłuszcz i smażyć około 15 – 20 minut, w zależności od grubości ryby. Pora umyć i pokroić w średnie kawałki. Gotować w osolonej wodzie

KuchniaWeDwoje.pl
Tagliatelle z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym 67

tagliatelle 300 g łososia 200 g szpinaku (liście) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny 350 – 400 g jogurtu naturalnego 3 łyżki tartego parmezanu 1 łyżeczkę soli himalajskiej 1 łyżeczkę świeżo mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć

KuchniaWeDwoje.pl
Serowy makaron z kurczakiem – danie jednogarnkowe 71

minut), od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać starty ser. Danie wymieszać, tak aby ser się równomiernie rozpuścił i związał całe danie. Potrawę posypać po górze dużą ilością tartej mozzarelli i przykryć pokrywką. Na niewielkim ogniu gotować danie do momentu rozpuszczenia sera. Krok po kroku: 1. Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć w garnku na łyżce oleju 2. Dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Spaghetti carbonara z łososiem 68

ustępuje mu kroku. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 3 – 4 porcje Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g łososia Sos: 150 ml śmietanki 30% – 36% 40 g tartego parmezanu lub wędzonego sera 2 żółtka 2 ząbki czosnku 2 łyżki prażonej cebuli ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Przygotowanie: Ugotować makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Sos: Wymieszać wszystkie

KuchniaWeDwoje.pl
Ketchup z cukinii 72

puściły sok. Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć w piekarniku (10 minut w temperaturze 180 stopni). Pokrywki wyparzyć wrzątkiem. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Warzywa odciśnij i wraz z tartymi jabłkami gotuj w dużym garnku na średnim ogniu przez godzinę od czasu do czasu mieszając. Pomidory obierz ze skórki, zetrzyj na tarce i gotuj wraz z ketchupem przez 30 minut

KuchniaWeDwoje.pl
Naleśniki z kurczakiem, szpinakiem i fetą zapiekane z serem 750

rozpuści. Patelnię zdejmuję z ognia i lekko studzę. Na  bok każdego naleśnika wykładam łyżkę farszu, składam w kopertę i przekładam do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wierzch naleśników posypuję tartym serem żółtym i szczyptą papryki mielonej. Tak przygotowane naleśniki przekładam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok. 10 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Kiedy ser się stopi danie

Kuchnia z widokiem na ogród
Pulpety w cieście francuskim 187

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g zmielonej szynki wieprzowej 1 cebula 1 papryka 200 g pieczarek 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 50 g sera żółtego sól, pieprz słodka … Czytaj dalej Pulpety w cieście francuskim

czarrna od kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem wędzonym 93

Dzisiaj polecam zapiekankę ziemniaczaną z kurczakiem wędzonym. Składniki ziemniaki ugotowane ok kilograma 200 kurczaka wędzonego 2 pomidory 200 g sera żółtego tartego mała puszka kukurydzy musztarda keczup sól, pieprz Wykonanie Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Kurczaka wędzonego pokroić na małe kawałeczki, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pomidory pokroić w plasterki a każdy plasterek

Pomysłowa kuchnia
Szarlotka z budyniem – przepis 70

wedle uznania, mi wyszło coś koło 2 kilogramów, żeby było ładnie przykryte) – pokroić na plasterki. Większą cześć ciasta wykładamy na blaszkę 36×26, posypujemy 2 łyżkami bułki tartej, układamy jabłka, posypujemy cukrem (można dodać cynamon) i przygotowujemy budynie: 4 budynie śmietankowe (na tortownicę spokojnie 2 budynie), 6 szklanek mleka (na tortownicę 3 szklanki). Gorący budyń wykładamy

Wasze Przepisy
Pieczone kotleciki Szu Szu z miażdżonymi młodymi ziemniakami FIT 83

skrobi/mąki ziemniaczanej – 3 żółtka – 1 łyżka oleju – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka papryki słodkiej – 1 płaska łyżeczka soli – ½ łyżeczki papryki ostrej – ¼ łyżeczki pieprzu Dodatkowo: pieczone miażdżone młode ziemniaki , tarte buraczki Kotleciki polecam zamarynować dzień wcześniej, ale zamarynowane godzinę przed pieczeniem też wyjdą pyszne. Wszystkie składniki na marynatę (jogurt, skrobię, żółtka, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy) umieszczamy

Be Fit Be Strong
Migdałowe bezglutenowe ciacho z żelką 72

żelka wiśniowa: 250 g wiśni mrożonych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej płaska 1 łyżeczka żelatyny płaska 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki cukru trzcinowego  2 łyżki czekolady tartej   ciasto: Do miski wbijam białka i ubijam na sztywno z solą. Dodaję po łyżce cukru i dalej ubijam, kolejna łyżka jak poprzedni rozpuści się. Na końcu dodaję żółtka, ekstrakt

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania