kanał na Youtube Pulpeciki w sosie pomidorowo-śmietanowym z ogórkami, składniki: na pulpeciki: 500 g mielonego mięsa, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki), duże jajko, przyprawy do smaku: sól (ok 1/2 łyżeczki lub do smaku), pieprz, ok. łyżeczki słodkiej papryki i majeranku na sos: ok. 2 szklanek wody
Lekcje w kuchnisuszonymi pomidorami to pyszny i aromatyczny dodatek do obiadu albo samodzielna przekąska. Robi się ją bardzo szybko, a smakuje wybornie. Jeśli znudziła wam się standardowa fasolka z bułce tartej, to ten prosty przepis z pewnością przypadnie wam do gustu. Takie danie najlepiej smakuje latem, kiedy pod dostatkiem mamy świeżej fasolki, ale zimą, z mrożonego warzywa, też można je przygotować
e-PrzepisyKulinarnełyżki oleju rzepakowego szczypta soli olej rzepakowy do smażenia Farsz: 2 młode cukinie (około 500 g) 2 średnie marchewki kawałek pora (100 g) 1/2 papryczki chili 150 g tartego żółtego sera 2 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka papryka w proszku 3 łyżki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Naleśników z cukinią i marchewką Jajka wbić do miski, dodać szczyptę
Danka Pichciselerowej około 3 szklanki rosołu z kurczaka 2 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki sos Worcestershire, sól i mielony pieprz do smaku 1/2 szklanki śmietany kremówki około 1/2 szklanki tartego sera cheddar lub serka topionego (albo innego ulubionego sera) sok z cytryny do smaku Przepis na zupę z cukinii Krok 1. W garnku rozgrzać masło i oliwę, poddusić cebulę
Moja Książka KucharskaPrzepis na surówkę z kapusty pekińskiej “smaczek teściowej” Składniki: Mała główka kapusty pekińskiej , 3 średnie marchewki, pęczek szczypiorku, 2 łyżki majonezu , 2 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki tartego chrzanu, sól, pieprz. Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej? Kapustę drobno poszatkuj, marchewkę obierz i zetrzyj na dużych oczkach, szczypiorek posiekaj, wszystko przełóż do dużej miski. Dodaj majonez, śmietanę
Kulinarna Polskasuchych drożdży * 60 g masła * pół łyżeczki soli Nadzienie: * 100 g miękkiego masła (rozpuszczonego) * 4-5 ząbków czosnku * 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki * 2 łyżeczki tartego parmezanu Wykonanie: Do miseczki pokruszyć drożdże (wsypać suszone), dodać cukier, wlać ciepłe mleko, wymieszać, żeby drożdże się rozpuściły. Dodać łyżkę mąki, wymieszać. Miseczkę odstawić na 10 minut, aby zaczyn zaczął pracować
Zrób to smacznieWasze komentarze pod filmem . A poniżej dodałam przepis w wersji tekstowej. Składniki na 4 porcje : 8 jajek 2 łyżki śmietany 12% 500 g pomidorów lub pomidorów koktajlowych 40 g tartego parmezanu 60 g koncentratu pomidorowego płaska łyżeczka soli świeżo mielony pieprz Do podania: garść rukoli, pokrojone pomidorki koktajlowe Jajka roztrzepać za pomocą rózgi i wymieszać w misce ze śmietaną
DietologSkładniki: 500 g dowolnego makaronu 3 szklanki drobno pokrojonych liści jarmużu 1/2 cebuli 150 g tartego sera cheddar 2 łyżki masła 1 szklanka mleka 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al' dente w osolonej wodzie. Na patelni topimy masło, dodajemy poszatkowaną drobno cebulę i smażymy mieszając do zeszklenia. Szklistą cebulę oprószamy mąką, mieszamy i podgrzewamy
Qchnia po prostużelazo, magnez, sód, potas, fosfor, wapń, cynk, miedź, mangan. Ceramika od @cera_michi Składniki jakie będą nam potrzebne: – 2 jajka – 2 szklanki startej cukinii – ½ szklanki bułki tartej – 3 łyżki posiekanego szczypiorku – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki – ½ szklanki startego sera mozzarella – 1 łyżeczka posiekanej bazylii – ½ łyżeczki oregano – ½ łyżeczki tymianku – sól
Zdrowy Styl JoannyWoźniówkę pod Mogielicą Składniki: 1 szklanka niepalonej kaszy gryczanej (może też być palona) Kilka prawdziwków, podgrzybków, garść kurek Szalotka lub mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki tartego parmezanu 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu Pęczek rukoli Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Wysyp kaszę do rozgrzanego rondla, praż chwilę – minutę, dwie, następnie dodaj łyżkę masła
Niedzielny kucharzugotowania zupy potrzeba tylko kilka prostych składników: młodych buraczków, lekkiego rosołu jarzynowego, kwasu buraczanego oraz śmietanki 30%. Buraczki można pokroić w słomkę, plasterki albo zetrzeć na tarce. Buraczkowa z tartych buraków ugotuje się najszybciej. Fantastycznie smakuje z młodymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym, koniecznie posypana dużą ilością posiekanego, świeżego koperku. Zupa buraczkowa. Zupa buraczkowa: składniki i przyprawy 1 kg młodych
Moja Książka KucharskaMinimalistbaker.com. Składniki: 1 główka kalafiora 4 łyżki pasty curry, albo zamiennie 2 łyżeczka garam masala, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki tartego imbiru Ostra papryczka (jeśli lubisz ostre smaki) 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżka oleju Siekana zielenina – kolendra, pietruszka, rukola Sól Przygotowanie: Krok 1 Pokrój cebulę i wysyp
Niedzielny kucharzłatwe Liczba porcji : 2 Składniki: 1 szklanka niepalonej kaszy gryczanej (może też być palona) Kilka prawdziwków, podgrzybków, garść kurek Szalotka lub mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki tartego parmezanu 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu Pęczek rukoli Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Wysyp kaszę do rozgrzanego rondla, praż chwilę – minutę, dwie, następnie dodaj
Niedzielny kucharzMinimalistbaker.com. Składniki: 1 główka kalafiora 4 łyżki pasty curry, albo zamiennie 2 łyżeczka garam masala, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki tartego imbiru Ostra papryczka (jeśli lubisz ostre smaki) 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżka oleju Siekana zielenina – kolendra, pietruszka, rukola Sól Przygotowanie: Krok 1 Pokrój cebulę i wysyp
Niedzielny kucharz