Tak przygotowane kotlety drobiowe są bardzo smaczne. Panierowane w cieście naleśnikowym zachowują wilgoć a płatki kukurydziane dodają im chrupkości. Użyłam tu mięsa z piersi kurczaka, a tę część bardzo łatwo jest wysuszyć. Sposób ich przygotowania nie jest trudny, zajmuje to podobnie tyle samo czasu co panierowanie w jajku i bułce tartej. Efekt końcowy zaś jest [...] Artykuł Kotlety drobiowe w cieście naleśnikowym i w płatkach kukurydzianych pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją . ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.