fanem zielonych szparagów, czy też nie, poznaj nasz przepis i koniecznie wypróbuj! Wykorzystaj sezon na szparagi i odkryj inne pomysły niż tylko szparagi w boczku lub panierowane w bułce tartej. Jesteśmy pewni, że ten przepis Cię nie zawiedzie i wielokrotnie do niego wrócisz. Przepis na szparagi ze smażoną piersią kurczaka jest bardzo prosty, a przygotowanie go nie zajmie dużo
Kuchnia Na WypasieZapiekankę makaronową z kurczakiem Składniki 1,2 kg ziemniaków 400g mięsa mielonego np. wieprzowo-wołowego 200ml pasatty pomidorowej 100g salsy meksykańskiej 1 cebula 200ml śmietany 2 jajka 200g tartego sera sól pieprz szczypta oregano 1 łyżka masła 2 łyżki oleju Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym – przepis Ziemniaki gotować przez 10 minut. Następnie odcedzić i ostudzić. Na patelni
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ząbki czosnku 250 g serka mascarpone 2-3 garści świeżego szpinaku 6-7 łyżek mleka kawałek sera typu parmezan sól, pieprz 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej makaron penne Sposób przygotowania: 1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawami, wymieszać i odstawić na 10 minut. 2. W międzyczasie zmiażdżyć ząbki czosnku, suszone pomidory
Kuchnia domowa Anicukru około 40 g masła roztopionego parę kropel esencji waniliowej szczypta soli Nadzienie z jagód : 120 g jagód mrożonych 2 łyżki cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub bułki tartej Nadzienie z twarogu: 200 g kremowego twarogu 4-5 łyżeczek cukru (razem z waniliowym) 2 łyżki słodkiej śmietanki 30 % Lukier: 3/4 szkl cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody
Gotowanie...to proste !Zielone szparagi to warzywo, którego pędy używane są do przygotowania wielu pysznych dań. Ze szparagów zrobić można zupę, sałatkę, tartę, połączyć je z mięsem lub zapiec z serem. Na moim blogu znajdziecie kilka przepisów na dania z zielonych szparagów . Najnowsze danie, które chcę Wam polecić to potrawka z kurczaka ze szparagami właśnie. Potrawka z kurczaka to połączenie zielonych szparagów(...)wagi użytych składników. Jeśli zamiast 12 dkg marchwi dodacie 13 czy 14 dkg nic się nie stanie. Lubisz dania z zielonymi szparagami? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Tartę szparagową. The post Potrawka z kurczaka ze szparagami appeared first on MeCooks Blog
MeCooksziołowej ( zalewam świeże zioła i odstawiam w szczelnej buteleczce) 2-3 dojrzałe pomidory, malinowe są super 2-3 ząbki czosnku, posiekane( można pominąć jak nie lubimy) 2 łyżki tartego parmezanu pęczek posiekanych świeżych ziół: bazylia, oregano, tymianek itp sól, pieprz Pomidorki kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę oliwy, czosnek, świeże zioła, sól, pieprz( według uznania). Wszystko dokładnie mieszamy. Kromki chleba
gotuj ze mnąjajko, dodać przyprawy.i sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ręką, dłuższą chwilę, tak żeby masa była gładka. Następnie uformować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety, po kilka minut z każdej strony na niewielkim gazie
Agusiowe smakołykiosób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI : 500g fileta z piersi kurczaka 1 papryka czerwona 1 mała cebula 5 pieczarek 1/3 pęczka natki pietruszki 70 g tartego sera mozzarella 3 jajka 2 łyżki majonezu 3 łyżki mąki sól pieprz 1. Fileta myjemy i oczyszczamy. Kroimy w bardzo drobną kostke i przekładamy do miski. 2. Cebulę i paprykę również
karolgotujeDziś zaserwowałam pulpety w sosie koperkowym. Składniki: Mielona łopatka (ok 0,7kg) 2lyzki bułki tartej 2 łyżki wody Pęczek kopru Marchew Mąka do oprószenia pulpetów i zagęszczenia sosu Olej Sól, pieprz, czosnek, majeranek, ziele angielskie i liść laurowy. Mielone mięso wymieszałam z bułką, wodą, solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Odstawiłam na około 20minut. Uformowałam pulpeciki
Kulinarne blogowaniełyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 300g ryżu Arborio – 300g pieczarek – 300g dyni – 2 cebule – 100g ricotty – 100ml białego, wytrawnego wina – 50g surowego boczku w plastrach (można pominąć) – 35g tartego parmezanu – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka masła – 1 ząbek czosnku – sól, pieprz W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy jedną cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy do jej zeszklenia. Wsypujemy ryż
Be Fit Be Strongdyskontach spożywczych. Frytki z batatów – Składniki 3 średnie bataty (około 1 kg) 6 łyżek oleju po płaskiej łyżeczce suszonego czosnku, słodkiej papryki, soli, pieprzu dodatkowo ewentualnie odrobina dowolnego tartego sera (ja ominęłam) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na frytki z batatów Bardzo lubię warzywne frytki, robię klasyczne z ziemniaków, ale również z marchewki i batatów. Wolę
Do Garów!porcji : 2 porcje Składniki: – porcja makaronu spaghetti dla 2 osób, około 250 g makaronu – 100 ml oliwy z oliwek dobre jakości – 2 ząbki czosnku – płaska łyżeczka tartej skórki z cytryny – sok z połowy cytryny – szczypta płatków chilli – pęczek zielonych szparagów – 8-10 dużych listków bazylii – 6 łyżek drobno startego parmezanu – sól i pieprz
nietylkopasta.plwyjdzie nam 10-12 sporych babeczek. 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 2 jajka L 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 150g tartego sera lub innego twardego 150 szynki 2 papryki 1/2 słoiczka czarnych oliwek sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1. Szynkę i paprykę kroimy w drobną
Szefowa kuchniczego jedna to około 452kcal, B: 18,5g, T: 13,8g, W: 63,3g. Składnik na pesto z rukoli: – 50g rukoli – 40g pistacji, obranych – 40ml oliwy – 35g parmezanu, tartego – 1 duży ząbek czosnku – sól Dodatkowo: – 250g świeżego makaronu tagliatelle – 150g kurek – 50g mozzarelli light – 1 duży ząbek czosnku – 1 łyżeczka masła – sól, pieprz PESTO: Składniki na pesto umieszczamy
Be Fit Be StrongMuffinki marchewkowe super szybkie babeczki a do tego pięknie ozdobią stół ,np. podczas przyjęcia. Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu, zachęcam do skorzystania z przepisu:)) Składniki 2 szklanki tartej surowej marchwi 4 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki oliwy 1 szklanka cukru, najlepiej brązowego 1/2 łyżeczki cynamonu Lukier
gotuj ze mną