tarta - 42848 przepisów (strona:1848/2857)

Pianka truskawkowa w pucharku 74

smaku galaretki tak naprawdę zależy od Was. Jeśli nie macie galaretki agrestowej użyjcie galaretki truskawkowej, malinowej lub galaretki o dowolnym smaku, który lubicie. Zmiksowane herbatniki powinny mieć konsystencję bułki tartej. Herbatniki można zmiksować za pomocą robota kuchennego lub pokruszyć przy pomocy tłuczka. Z podanych ilości składników otrzymałam 4 spore deserki. Jeśli użyjecie mniejszych kubeczków uzyskacie większą ilość deserków. Lubisz

MeCooks
Zupa botwinkowa na wędzonce 120

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Dodać do gotującej się zupy i gotować ok 10 minut. Następnie wlać wywar, który zaparzył nam się z buraków, dodaje też 2 łyżki tartych buraków do zupy. Dodać starta marchewkę, całość chwilkę gotować. 4. Do zupy dodać umytą i pokrojoną botwinkę, zmiażdżony ząbek czosnku, kminek, dodać ocet jabłkowy do smaku. Gotować 2-3 minuty

Kuchnia domowa Ani
Za co kochamy naleśniki i najlepsze przepisy na naleśniki 93

się z bardzo podobnego do naleśnikowego ciasta. Wymienić można też racuchy, czyli ciasto naleśnikowe z kawałkami owoców. Wspomnieć można też o naszych polskich krokietach, czyli naleśnikach obtoczonych w bułce tartej i usmażonych na patelni. Jaki farsz do naleśników? Naleśniki mogą być przygotowane na słodko albo na wytrawnie lub z mięsem. Najpopularniejszym nadzieniem naleśników jest niezmiennie dżem i ser biały

ProstePesto.pl
Mimosa sałatka 71

samej nazwie. Pierwsze sałatki Mimosa składały się z konserw rybnych, takich jak różowy łosoś, saury, czy sardynka, gotowanych jaj, cebuli, sera i majonezu. Składniki były z reguły tarte na tarce a ryba rozgniatana widelcem. Sałatka Mimosa koniecznie musi być układana warstwowo, a każda warstwa oddzielona cienką warstwą majonezu. Sałatka nie miała jakiegoś konkretnego przepisu, a z racji że stała

RafalCook
Kotlety po parysku 168

Dziś pyszne, delikatne kotleciki drobiowe. Od zwykłych kotletów różnią się panierką.  Nie obtaczamy ich w bułce tartej, a tylko w mące i jajku. Dzięki temu  są delikatniejsze. Jest to fajna alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Panierkę możecie  urozmaicić, dodając do jajek ulubione zioła. Jeśli jeszcze nie robiliście kotletów  w ten sposób, to spróbujcie koniecznie. Są naprawdę

Agusiowe smakołyki
Pęczotto z porem i pieczarkami FIT 77

bulionu warzywnego ) – 400g mięsa mielonego z piersi indyka – 230g kaszy pęczak – 150g pieczarek – 1 por – 4 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju Dodatkowo: po 2 łyżki: posiekanej natki pietruszki i tartego parmezanu Bulion zagotowujemy. Pęczak płuczemy. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojony w cienkie plastry czosnek, w półplasterki por i w plastry pieczarki, podsmażamy 5 minut. Następnie dodajemy mięso

Be Fit Be Strong
Ryba z pieczarkami zapiekana na pomidorach 91

oleju, na dnie ułożyć cebulę, pomidory i czosnek. Na warzywa wyłożyć filety rybne. 3. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni, po czym wyłożyć na rybę. Całość lekko posypać tartym żółtym serem. 4. Całość zapiec w piekarniku w 180 st.C przez około 30-35 minut.  Smacznego!!!  Źródło: Pinterest

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z burakami, jogurtem i orzechami 72

może będziecie ją wyjadać prosto z miski, jak ja. A, jeszcze jedno. Przeglądając różne przepisy, widziałam różne sposoby krojenia buraków. Była to grubsza kostka, słupki, część przepisów była z tartymi burakami (na grubych oczkach). Na początku chciałam zetrzeć buraki, ale ostatecznie pokroiłam je po prostu w małą kostkę. Mimo, że do buraków w formie kostek nigdy nie byłam przekonana

Kardamonovy
ZIEMNIAKI NADZIEWANE FARSZEM Z BOCZKU I CEBULI + FILMIK 80

dodajemy masło, boczek, serek wiejski, śmietanę i przyprawy. Masę dobrze ugniatamy.  Farszem nadziewamy połówki ziemniaków, tworząc małą górkę.  Układamy je w wysmarowanym masłem naczyniu i posypujemy je tartym serem.  Zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 % C. Podajemy ciepłe z kleksem gęstego jogurtu i posypane szczypiorkiem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Pikantne garganelli z pesto z selera naciowego i orzechów włoskich 73

Farina "00") 2 duże jajka (tak po 70g każde) 2 łyżki pasty harissa szczypta soli 2. Pesto: 1 łodyga selera naciowego 5 łyżek oliwy (najlepszej jaką mamy) 30 g tartego parmezanu 60 g orzechów włoskich 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Wykonanie: 1. Garganelli : z mąki, jajek (dobrze, żeby zawczasu ogrzać je do temperatury pokojowej), harissy

Pasta Po Polsku
PLACKI ZIEMNIACZANE Z CEBULĄ I CZOSNKIEM 70

Placki ziemniaczane z cebulą i czosnkiem są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Obowiązkowo muszą być chrupiące, a ziemniaki ręcznie tarte na tarce. Najlepsze są takie ciepłe, zaraz po usmażeniu, podane ze śmietaną, sosem czosnkowym albo gulaszem. Choć przyznam Wam, że ja najlepiej placki ziemniaczane uwielbiam posypane cukrem, a Wy z czym lubicie placki ziemniaczane? Składniki na placki ziemniaczane

Zrób to smacznie
Kurczak cacciatore 89

minut, aby skórka na kurczaku się zrumieniła.   Po tym czasie danie jest gotowe. Dodajemy do sosu drobno posiekane listki bazylii i mieszamy. Podajemy gorące, ozdobione listkiem bazylii i tartym parmezanem – ja posłużyłam się obieraczką do warzyw i postawiłam na grubsze, większe płatki.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Bakłażan z cukinią w pomidorach 71

grzankami jak kto lubi.             1 bakłażan duży 2 cukinie małe 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej 125 g sera mozzarella tartego 1/2 papryczka chili 1 garść liści szpinaku natka pietruszki sól, pieprz papryka czerwona, papryka wędzona bazylia, oregano suszone Bakłażana i cukinię kroję w plastry 0,3 mm około. Bakłażana

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania