tarta - 42848 przepisów (strona:1846/2857)

Kurczak zapiekany w boczku 72

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak zapiekany w boczku Kurczak zawijany w boczku to bardzo smaczne danie, które jest idealną alternatywą dla tradycyjnych kotletów panierowanych w bułce tartej i smażonych na głębokim tłuszczu. Kurczak zapiekany w boczku to bardzo aromatyczne i pełne smaku danie, które warto wypróbować. Roladki są bardzo soczyste, idealnie doprawione a dzięki dodatkowi boczku jeszcze smaczniejsze. Kurczak zapiekany

Przepiski.pl
Teriyaki kurczak na sałacie rzymskiej. Szybki mega obiad z Kikkoman. 118

zmieszanej z oliwą i płatkami chili co najmniej 2 godzinki. Smażymy na patelni wraz z pomidorkami. Podajemy na sałacie rzymskiej zalanej sosem Cezar. Opcjonalnie przygotowujemy grzanki i wszystko obsypujemy tartym serem Grana Padano. Po prostu mega. Mega proste i mega szybkie i jeszcze bardziej mega smaczne😃 Dobra marynata Teriyaki i kurczak to para, której nie da się popsuć. Gorąco

Kuchnia po mojemu
Pulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami 76

kanał na Youtube Pulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami, składniki: na pulpeciki: 500 g mielonego mięsa, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki), duże jajko, przyprawy do smaku: sól (ok 1/2 łyżeczki lub do smaku), pieprz, ok. łyżeczki słodkiej papryki i majeranku na sos: cebula lub mały por, czerwona

Lekcje w kuchni
Klopsiki duszone w młodej kapuście z pieczarkami i koperkiem 86

takie klopsiki. Potrawa jest rewelacyjna. Z podanej ilości wychodzi ok. 15-16 małych klopsików Co potrzeba na klopsiki 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 2 pełne łyżki bułki tartej, 1 mała cebula, 5 dużych ząbków czosnku, 1 niepełna łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka pieprzu, 5 łyżek oleju rzepakowego do smażenia Co potrzeba na potrawę: 1 główka młodej kapusty

Bułka z Chlebem
Rybne pulpety z sałatką z ziemniaków i bobu 84

Rybne pulpety z sałatką z ziemniaków i bobem  Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 turboty 1/2 czerwonej małej cebuli 1 łyżka posiekanego koperku 1 jajko 2 czubate łyżki tartej bułki + do obtoczenia pulpetów sól pieprz  olej do smażenia Na sałatkę: 500 g ziemniaków 250 g bobu 1/2 czerwonej cebuli oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki musztardy sól pieprz

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone steki z kalafiora z ziołami 72

całość łączy. Składniki: Mała główka kalafiora 4 łyżki oleju Sól Pieprz Zioła 2 łyżki rozmarynu 2 łyżki szałwi 2 łyżki lubczyku 2 łyżki pietruszki 2 łyżki oleju 2 łyżki tartego parmezanu 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 210 stopni. Umyj kalafiora, obierz z liści, przekrój na pół. Następnie z każdej połówki odkrój zewnętrzną część, tak żeby

Niedzielny kucharz
Sałatka z truskawkami i tofu 89

Duża garść dojrzałych truskawek Opakowanie tofu Pęczek rzodkiewki 1 mała czerwona cebula 2 duże garści szpinaku Olej do smażenia Sezam do posypania Marynata 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka tartego imbiru 1 starty ząbek czosnku 1 łyżka brązowego cukru lub miodu 1 łyżka octu ryżowego, jabłkowego lub winnego 1 łyżka sosu sriracha lub chilli (opcjonalnie) ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie

Niedzielny kucharz
Szparagi z owczym serem w cieście francuskim 63

bazylii greckiej spora szczypta soli spora szczypta pieprzu około 220 g ciasta francuskiego (użyłam 3 prostokątne arkusze mrożonego ciasta francuskiego ) 3 łyżki kremowego owczego twarożku jajko 2-3 łyżki tartego parmezanu Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni. Umyte szparagi nacieramy oliwą wymieszaną z sokiem z limonki, solą, pieprzem i ziołami. Ciasto francuskie smarujemy serkiem owczym i kroimy na paski

Mienta blog
Stir fry z kurczakiem, brokułami i pieczarkami 82

łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego, winnego lub soku z cytryny 1 łyżeczka miodu lub brązowego cukru 1 łyżka sosu sriracha lub sosu chili (opcjonalnie) 1 łyżka tartego imbiru 2 starte ząbki czosnku 2/3 szklanki bulionu lub wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz ryż na sicie, wsyp do garnka, zalej 1½ szklanki wody. Wstaw

Niedzielny kucharz
Zapiekanka makaronowa z klopsikami i szparagami 136

makaron 1 cukinia pęczek szczypiorku 1 szklanka słodkiej śmietanki do sosów około 100 g startej mozzarelli Klopsiki: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 3 - 4 łyżki bułki tartej  sól pieprz 1. Makaron gotujemy al'dente. Składniki na klopsiki przekładamy do miski, zagniatamy rękami i formujemy małe kuleczki. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. 2. Szparagi myjemy, odkrawamy

kruche babeczki
Żytnie bułki do burgerów z oregano 73

Składniki: – 300g mąki żytniej 720 – 100g mąki pszennej – 250ml ciepłej wody – 8g świeżych drożdży – 8g soli – 1 żółtko (lub napój roślinny) – 1 łyżka oregano – 1 łyżka tartego parmezanu (opcjonalnie) – sezam czarny i biały do posypania W misce zagniatamy mąki, wodę, sól, drożdże, oregano i parmezan. Otrzymaną masę dzielimy na 6-7 części, z każdej formujemy bułkę, układamy na blasze

Be Fit Be Strong
Pasztet wegetariański 68

stąd podaje ten przepis jak najszybciej. Dobry, lekki, leczniczy.   Do dzieła zatem pasztet jest rewelacyjny, będzie Wam trudno opanować się i ukroić go zupełnie schłodzonego! Możecie dodać trochę tartej marchewki, będzie wilgotniejszy. Idealne śniadanie lub kolacja. Porcja na dwie małe foremki, zresztą zobaczycie po masie jakiej foremki będziecie skłonni użyć.   Składniki

Z Kuchni Do Kuchni
Jaja sadzone na liściach rzodkiewki 68

dużo dymki i wspaniałe pachnące pomidory malinowe, na to wszystko wbiłam dwa jaja od szczęśliwych kur ,dosmaczyłam solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodałam warkocze wędzone .Można użyć również tartego oscypka. Całości dopełnia świeży ogórek i mocno ziarnisty ,razowy, własnoręcznie upieczony chleb. Na takim śniadaniu dojedziecie do obiadu bez żadnych problemów

Z Kuchni Do Kuchni
Grecka Moussaka 83

drugie kiedy mięso zmieni kolor, dodaj czosnek i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i grzej kilka minut. Zrób duży łyk wina 😉 to jest absolutnie koniecznie, by grecka moussaka się udała. Po trzecie dodaj wino, wymieszaj i grzej, aż płyny odparują. Po czwarte dodaj pomidory, cynamon, liście laurowe, goździki, sól, pieprz. Wymieszaj i gotuj jakieś 25 minut, aż płyny odparują. Sos beszamelowy(...)patelni. Dodaj mąkę i cały czas mieszając, grzej kilka sekund. Po drugie wolnym strumieniem wlej mleko i cały czas mieszaj, by nie było grudek. Zrób łyk wina 😉 Po trzecie kiedy beszamel zacznie gęstnieć, zdejmij go z palnika, dodaj żółtka, ser, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i bardzo dobrze wymieszaj. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Złóż Grecką Moussake w całość. Naczynie

RafalCook

Proponowane wyszukiwania