adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak zapiekany w boczku Kurczak zawijany w boczku to bardzo smaczne danie, które jest idealną alternatywą dla tradycyjnych kotletów panierowanych w bułce tartej i smażonych na głębokim tłuszczu. Kurczak zapiekany w boczku to bardzo aromatyczne i pełne smaku danie, które warto wypróbować. Roladki są bardzo soczyste, idealnie doprawione a dzięki dodatkowi boczku jeszcze smaczniejsze. Kurczak zapiekany
Przepiski.plzmieszanej z oliwą i płatkami chili co najmniej 2 godzinki. Smażymy na patelni wraz z pomidorkami. Podajemy na sałacie rzymskiej zalanej sosem Cezar. Opcjonalnie przygotowujemy grzanki i wszystko obsypujemy tartym serem Grana Padano. Po prostu mega. Mega proste i mega szybkie i jeszcze bardziej mega smaczne😃 Dobra marynata Teriyaki i kurczak to para, której nie da się popsuć. Gorąco
Kuchnia po mojemukanał na Youtube Pulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami, składniki: na pulpeciki: 500 g mielonego mięsa, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki), duże jajko, przyprawy do smaku: sól (ok 1/2 łyżeczki lub do smaku), pieprz, ok. łyżeczki słodkiej papryki i majeranku na sos: cebula lub mały por, czerwona
Lekcje w kuchnitakie klopsiki. Potrawa jest rewelacyjna. Z podanej ilości wychodzi ok. 15-16 małych klopsików Co potrzeba na klopsiki 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 2 pełne łyżki bułki tartej, 1 mała cebula, 5 dużych ząbków czosnku, 1 niepełna łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka pieprzu, 5 łyżek oleju rzepakowego do smażenia Co potrzeba na potrawę: 1 główka młodej kapusty
Bułka z ChlebemRybne pulpety z sałatką z ziemniaków i bobem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 turboty 1/2 czerwonej małej cebuli 1 łyżka posiekanego koperku 1 jajko 2 czubate łyżki tartej bułki + do obtoczenia pulpetów sól pieprz olej do smażenia Na sałatkę: 500 g ziemniaków 250 g bobu 1/2 czerwonej cebuli oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki musztardy sól pieprz
Kulinarne przygody Gatitycałość łączy. Składniki: Mała główka kalafiora 4 łyżki oleju Sól Pieprz Zioła 2 łyżki rozmarynu 2 łyżki szałwi 2 łyżki lubczyku 2 łyżki pietruszki 2 łyżki oleju 2 łyżki tartego parmezanu 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 210 stopni. Umyj kalafiora, obierz z liści, przekrój na pół. Następnie z każdej połówki odkrój zewnętrzną część, tak żeby
Niedzielny kucharzDuża garść dojrzałych truskawek Opakowanie tofu Pęczek rzodkiewki 1 mała czerwona cebula 2 duże garści szpinaku Olej do smażenia Sezam do posypania Marynata 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka tartego imbiru 1 starty ząbek czosnku 1 łyżka brązowego cukru lub miodu 1 łyżka octu ryżowego, jabłkowego lub winnego 1 łyżka sosu sriracha lub chilli (opcjonalnie) ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie
Niedzielny kucharzbazylii greckiej spora szczypta soli spora szczypta pieprzu około 220 g ciasta francuskiego (użyłam 3 prostokątne arkusze mrożonego ciasta francuskiego ) 3 łyżki kremowego owczego twarożku jajko 2-3 łyżki tartego parmezanu Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni. Umyte szparagi nacieramy oliwą wymieszaną z sokiem z limonki, solą, pieprzem i ziołami. Ciasto francuskie smarujemy serkiem owczym i kroimy na paski
Mienta blogłyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego, winnego lub soku z cytryny 1 łyżeczka miodu lub brązowego cukru 1 łyżka sosu sriracha lub sosu chili (opcjonalnie) 1 łyżka tartego imbiru 2 starte ząbki czosnku 2/3 szklanki bulionu lub wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz ryż na sicie, wsyp do garnka, zalej 1½ szklanki wody. Wstaw
Niedzielny kucharzmakaron 1 cukinia pęczek szczypiorku 1 szklanka słodkiej śmietanki do sosów około 100 g startej mozzarelli Klopsiki: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 3 - 4 łyżki bułki tartej sól pieprz 1. Makaron gotujemy al'dente. Składniki na klopsiki przekładamy do miski, zagniatamy rękami i formujemy małe kuleczki. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. 2. Szparagi myjemy, odkrawamy
kruche babeczkiSkładniki: – 300g mąki żytniej 720 – 100g mąki pszennej – 250ml ciepłej wody – 8g świeżych drożdży – 8g soli – 1 żółtko (lub napój roślinny) – 1 łyżka oregano – 1 łyżka tartego parmezanu (opcjonalnie) – sezam czarny i biały do posypania W misce zagniatamy mąki, wodę, sól, drożdże, oregano i parmezan. Otrzymaną masę dzielimy na 6-7 części, z każdej formujemy bułkę, układamy na blasze
Be Fit Be Strongstąd podaje ten przepis jak najszybciej. Dobry, lekki, leczniczy. Do dzieła zatem pasztet jest rewelacyjny, będzie Wam trudno opanować się i ukroić go zupełnie schłodzonego! Możecie dodać trochę tartej marchewki, będzie wilgotniejszy. Idealne śniadanie lub kolacja. Porcja na dwie małe foremki, zresztą zobaczycie po masie jakiej foremki będziecie skłonni użyć. Składniki
Z Kuchni Do Kuchnidużo dymki i wspaniałe pachnące pomidory malinowe, na to wszystko wbiłam dwa jaja od szczęśliwych kur ,dosmaczyłam solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodałam warkocze wędzone .Można użyć również tartego oscypka. Całości dopełnia świeży ogórek i mocno ziarnisty ,razowy, własnoręcznie upieczony chleb. Na takim śniadaniu dojedziecie do obiadu bez żadnych problemów
Z Kuchni Do Kuchnidrugie kiedy mięso zmieni kolor, dodaj czosnek i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i grzej kilka minut. Zrób duży łyk wina 😉 to jest absolutnie koniecznie, by grecka moussaka się udała. Po trzecie dodaj wino, wymieszaj i grzej, aż płyny odparują. Po czwarte dodaj pomidory, cynamon, liście laurowe, goździki, sól, pieprz. Wymieszaj i gotuj jakieś 25 minut, aż płyny odparują. Sos beszamelowy(...)patelni. Dodaj mąkę i cały czas mieszając, grzej kilka sekund. Po drugie wolnym strumieniem wlej mleko i cały czas mieszaj, by nie było grudek. Zrób łyk wina 😉 Po trzecie kiedy beszamel zacznie gęstnieć, zdejmij go z palnika, dodaj żółtka, ser, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i bardzo dobrze wymieszaj. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Złóż Grecką Moussake w całość. Naczynie
RafalCook