tarta - 42848 przepisów (strona:1849/2857)

Makaron w pesto z kalafiora romanesco 77

mała główka kalafiora romanesco 1/2 szklanki oliwy garść orzechów włoskich (ok 30 g) garść liści bazylii 2 łyżki soku z cytryny 4 fileciki anchois 1 ząbek czosnku 30 g tartego parmezanu + więcej do posypania sól, pieprz do smaku makaron spaghetti – 500 g Kalafior podzielić na różyczki, polać 3 łyżkami oliwy i upiec w 180 stopniach przez

Cooking for Emily
Ciasto z malinową pianką jogurtową i truskawkami 91

jogurtów naturalnych zwane też sernikiem z jogurtów lub sernikiem bez sera. P rzygotowane jest na kruchym cieście maślanym, z malinową pianką jogurtową na pianie z białek, świeżymi truskawkami oraz tartym ciastem na wierzchu.  Proste i pyszne ciacho, które faktycznie trochę przypomina sernik.  Ciasto jest bardzo delikatne w smaku, z puszystą i lekką pianką malinową. Nie jest

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z jogurtów naturalnych - styropian z truskawkami 86

ciacho, które zarówno z wyglądu, jak i w smaku przypomina tradycyjny sernik. Przygotowane jest na kruchym cieście maślanym, z malinową masą jogurtową na pianie z białek, świeżymi truskawkami oraz tartym ciastem na wierzchu. W wersji tradycyjnej malinowy budyń można zamienić na waniliowy lub śmietankowy, jednak polecam spróbować malinową wersję, gdyż jest wyjątkowa w smaku. Ciasto jest bardzo delikatne

Kuchnia MagdaLeny
Kopytka serowe z pesto 112

wodę. Po kilku sekundach po wypłynięciu na powierzchnię wyławiamy je łyżką cedzakową i odkładamy na półmisku. Przed podaniem odsmażamy je na maśle i mieszamy z pesto. Można dodatkowo posypać tartym parmezanem

Smakowity Blog Kulinarny
Treska sałatka i Rožki 94

pokrój na mniejsze kawałki. Po drugie włóż do wysokiego pojemnika rybę, marchewkę, cebulę i ogórki. Dodaj majonez, musztardę i przy pomocy blendera ręcznego zmiksuj całość na jednolitą pastę. Po trzecie dopraw do smaku solą, pieprzem i w razie potrzeby octem. Włóż do pojemnika, zamkni go i schowaj do lodówki na całą noc. Rožki Po pierwsze drożdże wsyp do wody, dodaj(...)dodaj ją do mąki wraz z masłem i ugnieć ciasto. Zwiń je w kulę, włóż do czystej miski, przykryj czystą ściereczką i pozostaw na jakieś 60 minut. Teraz po trzecie powierzchnię robocza polej odrobiną oliwy i wyłóż ciasto, chwilę je wyrabiaj i podziel na cztery części. Piwko, by się przydało 😉 Po czwarte zrób kulę z ciasta i przy pomocy wałka

RafalCook
Top 5 najlepszych na świecie dań z kurczaka 83

woli pierożków, które rozpływają się w ustach. Ciasto powstałe z bulionu, masła i mąki formujemy w małe kuleczki, przypominające gruzińskie chinkali. Należy obtoczyć je w panierce z bułki tartej i ugotować we wrzątku, aż nabierze złotego koloru i chrupkości. Mała rzecz, a cieszy nie tylko oko, ale też podniebienie. Kurczak yassa po senegalsku Kuchnia afrykańska nie jest co prawda

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza z cukinią 97

Każdy placek smaruję 2 czubatymi łyżeczkami pasty ajwar. Po posmarowaniu na pizzę zaczynam układać dodatki (które dzielę na dwa): pokrojoną w nieduże kawałki mozzarellę, po 2 łyżeczki tartego sera cheddar, posiekane w kosteczkę lub plasterki pieczarki (po jednej sztuce na pizzę), cebulę (połówkę na pizzę), przekrojone na pół oliwki (po 10 sztuk na jeden placek). Oliwki możesz zostawić

Zasmakuj Kuchni
Galette z czerwonymi pomarańczami 75

mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 150 g masła 70 g brązowego cukru  1 jajko 2 łyżki śmietany  szczypta soli kruszonka (do środka): 2 łyżki tartej bułki 2 łyżki mielonych migdałów  1 łyżeczka brązowego cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka miodu oraz ok. 5-6 czerwonych pomarańczy  jajko - do posmarowania przed pieczeniem

bistro mama
Idealna SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ, łatwa, pyszna, najlepsza+FILM 110

szkl cukru -5 białek (z ciasta) -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g KRUSZONKA -1 łyżka miękkiego masła -2 łyżki cukru -3 łyżki mąki  Na początek jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jeśli są bardzo soczyste można odcisnąć trochę soku. Ja użyłam szarej renety i bardzo polecam właśnie tą odmianę. Jabłka prażymy, mieszając, mają ładnie zmięknąć. Następnie(...)piany dodajemy ostudzone jabłka z galaretką-wszystko mieszamy delikatnie do połączenia. Masę jabłkową wykładamy na wcześniej podpieczony spód ciasta, wyrównujemy.  Następnie wyciągamy z zamrażarki drugą część ciasta i trzemy ją na masę jabłkową, całość posypujemy kruszonką. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 50 minut grzanie góra-dół bez termoobiegu. Szarlotka powinna się pięknie zezłocić

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lasagne z Japońską nutą 77

rondla, dodaj chili, dwie łyżki cukru, odrobinę soli i gotuj czesto mieszając na średniej temperaturze, aż sos zgęstnieje. Na koniec użyj blendera ręcznego i zmiksuj. Gotowe. Teraz po trzecie rozgrzej wodę w dużym rondlu i wrzucaj arkusze świeżego makaronu lasagne na dosłownie minute lub dwie, po czym wyjmij arkusz i przy pomocy kuchennego ringu wytnij okrąg makaronu. Część Japońska. Gotowane(...)pokrój na 1 centymetrowe plastry. Wrzuć je oczywiście na rozgrzaną patelnię i podsmaż z dwóch stron na złoto – brązowy kolor. Zajmie to jakieś 10-15 minut. Po trzecie przełóż bakłażany na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i na każdy nałóż pastę z miski. W międzyczasie rozgrzej grill w piekarniku i wstaw blaszkę na kilka minut, aż pasta na bakłażanie

RafalCook
Deser w pucharkach z galaretką i owocami 100

deserze). Sztywną śmietankę przełóż do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką gwiazdką. Porcje śmietanki wyciskaj dekoracyjnie na wierzch deseru, posyp kolorową cukrową posypką. Uwagi: Zamiast cukrowej posypki możesz użyć tartej mlecznej czekolady. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Galaretkowy deser ze \u015bwie\u017cymi owocami i bit\u0105 \u015bmietank\u0105","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/04\/deser-z-galaretkami.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content

ProstePesto.pl
Rolada z indyka z pieczarkami i sosem serowym 64

serowym farszem. Czas wykonania: : 1 h 45 min Ilość porcji: 8-10 plastrów Składniki: 1 kg piersi z indyka 20 g masła sok z ½ cytryny 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki Farsz: 300 g pieczarek 100 g sera żółtego ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli 1 łyżeczka (15 g) masła Sos serowy

KuchniaWeDwoje.pl
Sos chrzanowy (do mięs) 67

chrzanowym – idealny do każdego rodzaju pieczeni i rolad. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 200 ml buliony warzywnego 2 łyżki tartego chrzanu 3 łyżki kwaśnej śmietany 12 % lub 18 % szczypta soli ½ łyżeczki cukru Przygotowanie: Rozpuścić masło w niewielkim garnku, dodać mąkę i energicznie wymieszać. Smażyć 2 minuty na małym ogniu

KuchniaWeDwoje.pl
Mini pizza w 4 smakach (wersja II) 62

gouda, mozzarella) 70 – 100 g brokułów mrożonych IV. Włoska: Pesto bazyliowe (domowej roboty – link do przepisu poniżej) 70 g pomidorów suszonych 10 sztuk czarnych oliwek 50 g sera mozzarella (tartego) 50 g parmezanu Dodatkowo: 150 g sera żółtego Przygotowanie: Ciasto: Drożdże rozpuścić w 250 ml letniej wody i odstawić na 10 minut. Mąkę wymieszać z solą, oliwą i rozpuszczonymi

KuchniaWeDwoje.pl
Zawijasy z szynką parmeńską 72

czosnkowy, ale oczywiście można zrobić inny. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 10 sztuk Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Nadzienie: 100 g szynki parmeńskiej lub szwardzwaldzkiej 100 g tartego sera mozzarella mały słoiczek przecieru pomidorowego (100 g) 1 łyżeczka oregano Sos czosnkowy: 100 g serka homogenizowanego naturalnego 1 ząbek czosnku szczypta ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Przecier

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania