Koreańskie kimchi z kiszonej kapusty

Koreańskie kimchi z kiszonej kapusty

Koreańskie kimchi z kiszonej kapusty

Tradycyjne danie kuchni koreańskiej, pełniące rolę przystawki lub składnika służącego do przygotowywania innych potraw. Kimchi to koreański odpowiednik naszych kiszonek. Jednak cechuje się wyrazistszym i pikantniejszym posmakiem. Pikantność uzyskuję się dzięki zawartości ostrej papryki, tartego imbiru i czosnku. Kimchi to jedna z tych potraw, która powinna częściej gościć w naszej diecie i na naszych stołach. Proces fermentacji zapewnia dobroczynne właściwości dla żołądka, jelit i całego przewodu pokarmowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.