tarta - 42848 przepisów (strona:1834/2857)

Zapiekane rożki z tortilli 3049

tortilli: około 250 g filetu z piersi kurczaka 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 2 nieduże ogórki konserwowe 3 łyżki kukurydzy konserwowej 70 g tartego żółtego sera 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia 3 placki tortilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Zapiekanych rożków z tortilli: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Doprawić przyprawą

Danka Pichci
Krakersy z serkiem i łososiem 88

sobie jest mdły, farsz przygotowuję z dodatkiem chrzanu ze słoiczka i koperku, które perfekcyjnie komponują się z łososiem. Krakersy z serkiem i łososiem bezpośrednio przed podaniem polecam oprószyć świeżo tartym chrzanym, który doda odrobiny mocy 🙂 Jeśli nie masz świeżego chrzanu, możesz wycisnąć odrobinę chrzanu ze słoiczka wielkości groszku na każdego krakersa (np. Czytaj dalej "Krakersy z serkiem

Moja Delicja
Ziemniaczane kuleczki z tuńczykiem 84

sól i pieprz – skórka z 1 cytryny Sos pomidorowy – 1 cebula – 200 g passaty pomidorowej – sól i tabasco Panierka – 2 jajka -150 g bułki tartej Przygotowanie: Przygotowujemy pulpety. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Siekamy tymianek który dodajemy do ziemniaków a następnie żółtka, rozdrobniony tuńczyk oraz skórkę z cytryny. Wszystko

I LOVE LIFE
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem 104

przepisów na ciasto francuskie lub na przekąski Przepis na paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Składniki opakowanie ciasta francuskiego (375 g) opakowanie tofu * (200 g) 100 g tartego sera żółtego wegańskiego** sos 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego (40 g) 4 łyżki ketchupu (40 g) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki ostrej łyżeczka ziół prowansalskich opcjonalnie 1 jajko *** trochę

WegePrzepis
Ciasteczka Linzer 81

ciasteczka Linzer . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasteczka Składniki na ciasteczka Linzer. 12 dkg masła 12 dkg cukru pudru szczypta soli odrobina tartej skórki cytrynowej 20 dkg mąki pszennej 5 dkg mąki migdałowej 1 małe jajko 3 krople ekstraktu z wanilii 1/6 łyżeczka cynamonu 15 dkg dżemu malinowego cukier puder do posypania ciasteczek

MeCooks
Co do barszczu czerwonego 87

się moimi pasztecikami z ciasta drożdżowego. Można też do barszczu przygotować bardzo postną, prostą i tanią wersję przekąski, krokiety ziemniaczane, przygotowywane z ziemniaków, obtoczone w jajku i w bułce tartej, smażone na rozgrzanym oleju. Można też podać zwykłe puree z ziemniaków, to prostszy w przygotowaniu dodatek, który nie jest kosztowny i nie wymaga dużo pracy. Jako ciekawostkę napiszę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z paluszkami rybnymi i ryżem 73

sobą do pracy na lunch. Trochę inny sposób podania paluszków rybnych z ryżem i buraczkami.         100 g mix sałat 1 woreczek ryżu 3 łyżki tartych buraczków 5 pomidorków koktajlowych 1 cebula czerwona 1 awokado 30 g sera blue 1opakowanie paluszków rybnych olej do smażenia, sól, pieprz natka pietruszki, sos koperkowy Ryż gotuję według instrukcji opakowania

wesoła kuchnia
Baileys latte – pyszna, świąteczna kawa 65

Baileys latte to przepyszna kawa Latte z likierem Baileys. Udekorowana bitą śmietaną, laską cynamonu i szczyptą świeżo tartej gałki muszkatołowej. Gałki dajemy bardzo mało, ale jej nie pomijamy (“ta gałka jednak robi swoje” – jak to mówią moi goście 🙂 ). Wbita laska cynamonu w śmietanę nie tylko zdobi Baileys latte , ale również powoli uwalnia swoje delikatne aromaty, dlatego

Moja Delicja
Sernik po wiedeńsku 77

Sernik Składniki na sernik po wiedeńsku. 1 kg tłustego, mielonego sera białego 20 dkg masła 6 dużych jajek 20 dkg cukru pudru + odrobina do posypania sernika 1/4 łyżeczka świeżo tartej skórki pomarańczowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczka ekstraktu z wanilii Jak zrobić sernik po wiedeńsku. Do miski włożyć miękkie masło, dodać cukier puder i ucierać przez

MeCooks
Piernikowy tort z orzechami pekan - bezglutenowy 94

pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej  1 jajko 220 g brązowego cukru  260 g miękkiego masła 300 m syropu z agawy 200 ml maślanki 10 g tartego świeżego imbiru  220 g dżemu z porzeczek  3 łyżki miodu  200 g orzechów pekan  Przygotowanie: Za pomocą robota kuchennego ucieramy masło z cukrem

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania