tarta - 42848 przepisów (strona:1826/2857)

Czarne gofry na Dzień Gofra z pieczonym burakiem, jajkami przepiórczymi i fetą w sosie chrzanowym 123

wielkości burak, upieczony lub ugotowany 150 g sera typu feta lub w wersji wegańskiej wędzonego tofu 10 jajek przepiórczych kilka garści mieszanki młodych liści lub rukoli płaska łyżeczka chrzanu tartego 100 ml jogurtu naturalnego szczypta soli szczypta czarnego pieprzu opcjonalnie pół pęczka koperku opcjonalnie – rzeżucha do dekoracji opcjonalnie – sok z buraka do zafarbowania jajek Wykonanie Oddziel żółtka

Eat me! Fit me!
Pieczony łosoś na 2 sposoby 106

stopniach. Smacznego! 2. ŁOSOŚ Z PESTO PIETRUSZKOWYM Składniki: – 200g filetu z łososia Pesto: – 1 pęczek natki pietruszki – 1 ząbek czosnku – 1 mała cebula – 30g tartego parmezanu – 50ml oliwy – sól, pieprz Łososia kroimy w podłużne pasy i umieszczamy na folii aluminiowej. Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładko

Be Fit Be Strong
Kremowa zupa pomidorowa z tortellini 111

łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka śmietany kremówki 30% około 150-200g tortellini (z dowolnym nadzieniem) sól, pieprz do smaku opakowanie liści szpinaku 'baby', odciąć ogonki liściowe 4 łyżki tartego parmezanu liście świeżej bazylii z grubsza posiekanej Przepis na zupę pomidorową z tortellini: Krok 1. W garnku na zupę rozgrzać oliwę, poddusić posiekana cebulę, a następnie czosnek. Do garnka

Moja Książka Kucharska
Zapiekanka z kaszą gryczaną i kurczakiem 145

była jędrna.  5. Do ugotowanej kaszy dodać mięso, cebulę, cukinię i wkruszyć ser biały. Całość wymieszać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Posypać tartym żółtym serem. Zapiec w piekarniku w 180st.C przez 20-25 minut, przez pierwszą połowę pieczenia zapiekanka powinna być przykryta pokrywką lub folią.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Polędwiczki w złotej panierce -może być schab czy filet drobiowy nie koniecznie polędwiczki 246

jajku przygotować-3 jajka ,łyżeczka musztardy ,1 łyżeczka sosu sojowego ,troszkę czerwonej papryki /rozmieszać to i w tym obtaczamy a potem w panierce panierka przygotowanie szklanka bulki tartej do miski ,5 łyżek płatków owsianych, 15 dag sera żółtego startego wymieszać to i obtaczać ,ja dodatkowo daje łyżkę kokosu. jak mi cos zostaje panierki to można dać do słoika

Moje Wyroby
Mazurek z pianką 111

ubijania dodaję partiami cukier. Cały czas ubijam, jak na bezę. Białka muszą być sztywne. Wyciągam podpieczony spód z piekarnika, smaruję dżemem, wykładam połowę piany, na pianę migdały i orzechy, trę na tarce ciemne ciasto, na to układam drugą połowę piany i na pianę trę pozostałe białe ciasto. Całość wstawiam ponownie do piekarnika na około 25 minut, aż wierzchnie ciasto nabierze

Słodki sentyment
Filety z kurczaka w sosie pieczarkowym 129

kurczaka w sosie pieczarkowym Składniki: Podwójna pierś kurczaka 6-8 średnich pieczarek 1 szalotka lub mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 3 łyżki tartego parmezanu 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Natka pietruszki do posypania Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Osusz piersi z kurczaka ręcznikiem kuchennym. Posól i popieprz. Rozgrzej w rondlu łyżkę

Niedzielny kucharz
Filet z Kurczaka Pod Porową Pierzynką 133

dobrego do jedzenia przyrządzić. Najbardziej popularnym mięsem, które większość z nas wybiera na obiad jest kurczak, zazwyczaj przygotowywany w panierce z bułki tartej i smażony na patelni. Ale ileż można jeść kurczaka w takiej postaci? Zbyt często przygotowywane dania obiadowe po prostu nam się przejadają, dlatego też warto czas od czasu spróbować czegoś nowego. Szukając

Przepiski.pl
Pizza na świeżych drożdżach 169

gorącej) 40 g świeżych drożdży Dodatki: kilka plasterków kiełbasy krakowskiej z dzika Pieczone&Wędzone 2 pełne łyżki kukurydzy 1 ogórek kosnerwowy 1 mała szalotka około 125 g tartej mozzarelli prosty sos pomidorowy (u mnie gotowy) Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy świeże drożdże, dodajemy około łyżeczki cukru i mieszamy. Odstawiam na chwilę. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, resztę

Słodkie okruszki
Zapiekane naleśniki z parówkami i serem 1239

składam do środka, górę i dół tak samo na kształt prostokąta. Tak przygotowane naleśniki przekładam ( łączeniem do dołu ) do uprzednio wysmarowanego olejem naczynia do zapiekania. Naleśniki z wierzchu posypuję tartym serem, mieloną papryczką chili i ziołami. Przekładam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok. 10 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Kiedy ser się stopi danie jest gotowe. Naleśniki

Kuchnia z widokiem na ogród
Co na obiad: Tradycyjne dania inaczej 131

poniedziałek zrobiliśmy masę z mięsa i kaszy gryczanej i podzieliliśmy na dwie części: jedną zamroziliśmy i przydała się w czwartek do faszerowanych pulpetów. Do drugiej dodaliśmy tartej cukini. Pure z poniedziałku zmiksowaliśmy ugotowanym brokułem (połową główki) i następnego dnia spożytkowaliśmy w zapiekance pasterskim. Druga połowa głowy brokuła znalazła zastosowanie w czwartek, przekształcając się w brokułowy ryż. W trzech daniach

Niedzielny kucharz
Surówka z białej kapusty z chrzanem 134

sezonie często przygotowuję taką surówkę do obiadu. Składniki: 1/4 główki kapusty 2 marchewki 2-3 łyżeczki chrzanu tartego lub ze słoiczka 1-2 łyżki śmietany lub majonezu sól, pieprz ewentualnie siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam). 2. Obraną marchew zetrzeć na średnich oczkach.  3. Dodać

Kuchnia domowa Ani
Zielone kluski śląskie. Kluski śląskie ze szpinakiem. 141

kawałki robimy kulki, a w nich dziurki. Kluski wrzucamy do gotującej się i posolonej wody. Gotujemy 3-4 minuty od chwili wypłynięcia. Podajemy z sosem, okraszone cebulką lub posypane tartym parmezanem. Zielone kluski śląskie. Kluski śląskie ze szpinakiem. to co lubie gotuje i polecam Artykuł Zielone kluski śląskie. Kluski śląskie ze szpinakiem. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
obiad,kolacja z wczorajszych ziemniakow 132

walki  ok 8 - 10 cm dł   Smażyc na  rozgrzanym oleju, na średnim ogniu  na zloto lub w piekarniku., PS.mozna obtoczyc w jajku i bulce tartej jak ktos lubi.:)) Opis: Uniwersalna przyprawa regionalna, znana od wieków, pochodzi z krainy Swanetia w Gruzji, gdzie stanowi podstawową przyprawę stosowaną w zasadzie do każdej potrawy wymagającej dodania soli

w mojej kuchni