wielkości burak, upieczony lub ugotowany 150 g sera typu feta lub w wersji wegańskiej wędzonego tofu 10 jajek przepiórczych kilka garści mieszanki młodych liści lub rukoli płaska łyżeczka chrzanu tartego 100 ml jogurtu naturalnego szczypta soli szczypta czarnego pieprzu opcjonalnie pół pęczka koperku opcjonalnie – rzeżucha do dekoracji opcjonalnie – sok z buraka do zafarbowania jajek Wykonanie Oddziel żółtka
Eat me! Fit me!stopniach. Smacznego! 2. ŁOSOŚ Z PESTO PIETRUSZKOWYM Składniki: – 200g filetu z łososia Pesto: – 1 pęczek natki pietruszki – 1 ząbek czosnku – 1 mała cebula – 30g tartego parmezanu – 50ml oliwy – sól, pieprz Łososia kroimy w podłużne pasy i umieszczamy na folii aluminiowej. Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładko
Be Fit Be Strongłyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka śmietany kremówki 30% około 150-200g tortellini (z dowolnym nadzieniem) sól, pieprz do smaku opakowanie liści szpinaku 'baby', odciąć ogonki liściowe 4 łyżki tartego parmezanu liście świeżej bazylii z grubsza posiekanej Przepis na zupę pomidorową z tortellini: Krok 1. W garnku na zupę rozgrzać oliwę, poddusić posiekana cebulę, a następnie czosnek. Do garnka
Moja Książka Kucharskabyła jędrna. 5. Do ugotowanej kaszy dodać mięso, cebulę, cukinię i wkruszyć ser biały. Całość wymieszać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Posypać tartym żółtym serem. Zapiec w piekarniku w 180st.C przez 20-25 minut, przez pierwszą połowę pieczenia zapiekanka powinna być przykryta pokrywką lub folią. Smacznego
Kuchnia domowa Anijajku przygotować-3 jajka ,łyżeczka musztardy ,1 łyżeczka sosu sojowego ,troszkę czerwonej papryki /rozmieszać to i w tym obtaczamy a potem w panierce panierka przygotowanie szklanka bulki tartej do miski ,5 łyżek płatków owsianych, 15 dag sera żółtego startego wymieszać to i obtaczać ,ja dodatkowo daje łyżkę kokosu. jak mi cos zostaje panierki to można dać do słoika
Moje Wyrobyubijania dodaję partiami cukier. Cały czas ubijam, jak na bezę. Białka muszą być sztywne. Wyciągam podpieczony spód z piekarnika, smaruję dżemem, wykładam połowę piany, na pianę migdały i orzechy, trę na tarce ciemne ciasto, na to układam drugą połowę piany i na pianę trę pozostałe białe ciasto. Całość wstawiam ponownie do piekarnika na około 25 minut, aż wierzchnie ciasto nabierze
Słodki sentymentkurczaka w sosie pieczarkowym Składniki: Podwójna pierś kurczaka 6-8 średnich pieczarek 1 szalotka lub mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 3 łyżki tartego parmezanu 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Natka pietruszki do posypania Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Osusz piersi z kurczaka ręcznikiem kuchennym. Posól i popieprz. Rozgrzej w rondlu łyżkę
Niedzielny kucharzdobrego do jedzenia przyrządzić. Najbardziej popularnym mięsem, które większość z nas wybiera na obiad jest kurczak, zazwyczaj przygotowywany w panierce z bułki tartej i smażony na patelni. Ale ileż można jeść kurczaka w takiej postaci? Zbyt często przygotowywane dania obiadowe po prostu nam się przejadają, dlatego też warto czas od czasu spróbować czegoś nowego. Szukając
Przepiski.plgorącej) 40 g świeżych drożdży Dodatki: kilka plasterków kiełbasy krakowskiej z dzika Pieczone&Wędzone 2 pełne łyżki kukurydzy 1 ogórek kosnerwowy 1 mała szalotka około 125 g tartej mozzarelli prosty sos pomidorowy (u mnie gotowy) Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy świeże drożdże, dodajemy około łyżeczki cukru i mieszamy. Odstawiam na chwilę. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, resztę
Słodkie okruszkiskładam do środka, górę i dół tak samo na kształt prostokąta. Tak przygotowane naleśniki przekładam ( łączeniem do dołu ) do uprzednio wysmarowanego olejem naczynia do zapiekania. Naleśniki z wierzchu posypuję tartym serem, mieloną papryczką chili i ziołami. Przekładam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok. 10 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Kiedy ser się stopi danie jest gotowe. Naleśniki
Kuchnia z widokiem na ogródponiedziałek zrobiliśmy masę z mięsa i kaszy gryczanej i podzieliliśmy na dwie części: jedną zamroziliśmy i przydała się w czwartek do faszerowanych pulpetów. Do drugiej dodaliśmy tartej cukini. Pure z poniedziałku zmiksowaliśmy ugotowanym brokułem (połową główki) i następnego dnia spożytkowaliśmy w zapiekance pasterskim. Druga połowa głowy brokuła znalazła zastosowanie w czwartek, przekształcając się w brokułowy ryż. W trzech daniach
Niedzielny kucharzsezonie często przygotowuję taką surówkę do obiadu. Składniki: 1/4 główki kapusty 2 marchewki 2-3 łyżeczki chrzanu tartego lub ze słoiczka 1-2 łyżki śmietany lub majonezu sól, pieprz ewentualnie siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam). 2. Obraną marchew zetrzeć na średnich oczkach. 3. Dodać
Kuchnia domowa Anikawałki robimy kulki, a w nich dziurki. Kluski wrzucamy do gotującej się i posolonej wody. Gotujemy 3-4 minuty od chwili wypłynięcia. Podajemy z sosem, okraszone cebulką lub posypane tartym parmezanem. Zielone kluski śląskie. Kluski śląskie ze szpinakiem. to co lubie gotuje i polecam Artykuł Zielone kluski śląskie. Kluski śląskie ze szpinakiem. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamwalki ok 8 - 10 cm dł Smażyc na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu na zloto lub w piekarniku., PS.mozna obtoczyc w jajku i bulce tartej jak ktos lubi.:)) Opis: Uniwersalna przyprawa regionalna, znana od wieków, pochodzi z krainy Swanetia w Gruzji, gdzie stanowi podstawową przyprawę stosowaną w zasadzie do każdej potrawy wymagającej dodania soli
w mojej kuchni