makaronu spaghetti 1 duży burak – o wadze około 250 – 300 g – ugotowany, obrany i pokrojony na mniejsze kawałki 2 ząbki czosnku – drobno posiekane 2 łyżki tartego grana padano lub parmezanu + dodatkowo 1 łyżka do posypania 1 czubata łyżka blanszowanych migdałów – drobno posiekanych 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól
Moja pasja smakujednocześnie na tyle gęsta, aby z łatwością dało się ulepić klopsiki. Gdyby masa była zbyt luźna po odczekaniu kwadransa, możesz dodać więcej płatków owsianych lub wsypać troszkę bułki tartej. Podczas formowania klopsików, ręce warto smarować co jakiś czas olejem. Dzięki temu łatwiej będzie nadać im pożądany kształt, nie będą lepiły się do rąk i podczas pieczenia ładnie się przyrumienią
Blendmanłyżki wody Dodatki : 1/2 kg pieczarek, poszatkowanych i podsmażonych z solą i pieprzem 150 g szynki w plastrach 200 g tartego sera goudy 1 puszka odcedzonej kukurydzy
Kulinarne Fantazje MarioliAlluloza – najlepszy wybór do pianek i do karmelu To, co umożliwiło mi wykonanie tego keto deseru to nic innego jak alluloza . Pisałam o tym słodziku już przy tarcie Snickers . Alluloza wyróżnia się wśród słodzików dozwolonych na diecie ketogenicznej bowiem tym, że nie ma posmaku i nie krystalizuje się. Dzięki temu można z niej wyczarować na przykład karmel
Modern Cave Girlcebula dymka (z zieloną częścią) liść jarmużu łyżeczka soku z limonki lub cytryny 750 ml wody 3 szklanki liści bazylii 3 łyżki orzeszków piniowych 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki oliwy z oliwek sól do smaku Zupa krem z groszku i pesto – przepis Jeśli wolisz domowe pesto od kupnego, zacznij od jego przygotowania. Orzeszki piniowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sojowego 2 łyżki octu ryżowego lub winnego (może być też sok z cytryny) 1 łyżka miodu (lub cukru brązowego) 1 łyżka oleju sezamowego 3 ząbki czosnku starte 1 łyżka tartego imbiru Do michy 2 szklanki ugotowanego ryżu ( według tego przepisu ) 2 duże garści szpinaku 1 garść boczniaków Sezam do posypania Posiekany szczypiorek do posypania Sos sriracha-mayo 3 łyżki
Niedzielny kucharzskładam do środka, górę i dół tak samo na kształt prostokąta. Tak przygotowane naleśniki przekładam ( łączeniem do dołu ) do uprzednio wysmarowanych olejem naczyń do zapiekania. Naleśniki z wierzchu posypuję tartym serem i mieloną papryczką chili. Przekładam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok. 10 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Kiedy ser się stopi danie jest gotowe. Naleśniki gyros
Kuchnia z widokiem na ogródZielony koktajl jarmużowy z kiwi i imbirem Składniki: garść świeżego jarmużu 1 łodyga selera naciowego 1 kiwi 1 pomarańcza 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka płynnego miodu 1/2 łyżeczki tartego świeżego imbiru woda (opcjonalnie) Wykonanie: Jarmuż myjemy na sitku, pod bieżącą wodą i osuszamy. Imbir obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pomarańczę obieramy ze skóry
Kuchnia MagdaLenyplacek smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, z każdej strony na złoty kolor ( jak pączki). Podawać można różnymi sosami, z masłem czosnkowym lub tradycyjnie, z kwaśną smietaną i tartym żółtym serem. Smacznego
pieprzny smaczekwpisz „poure”, a trafisz m.in. na przepyszny chowder z krewetkami i pure ziemniaczanym. Nie masz ochoty lepić placków poszukaj zapiekanek z pure lub dań z kaszą – polecamy pyszne tarte placki ziemniaczane z pęczakiem. Więcej inspiracji na 5 obiadów znajdziesz w zakładce Menu na tydzień Wymyślaj zresztą własne przepisy, miej otwartą głowę, kombinuj co z czym połączyć, żeby zawsze mieć
Niedzielny kucharzczerstwego) 2 duże jajka 40g cukru trzcinowego Sposób przyrządzenia: 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 2. W robocie kuchennym umieść pokruszony chleb i zmiksuj go na okruchy wielkości bułki tartej. 3. Do chleba dodaj pozostałe składniki i roztopioną czekoladę - miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Przełóż masę do rękawa cukierniczego i wyciskaj ciasteczka o średnicy
Kuchnia w Słońcu Skąpanawzorowany jest na wpisie na blogu Gimmesomeoven.com Składniki: 400 g sera białego (twarogowy, almette, serek włoski) 2 żółtka 1 szklanka mąki najlepiej 00 (240 ml lub 128 g) ½ szklanki tartego parmezanu 1 płaska łyżeczka soli Sos marinara według tego przepisu Przygotowanie: Krok 1 Jeśli używasz wilgotnego sera z dużą ilością wody, połóż na blacie podwójnie złożony ręcznik papierowy, wyłóż
Niedzielny kucharzstrony zimna wodą, naciąć w kilku miejscach. Każde nacięcie posmarować masłem. W otwory powkładać po pół plasterka zwiniętej w rulon wędliny i ser oraz dowolne warzywo(można też użyć tartego sera). Opcjonalnie oprószyć ziołami Bułki włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekać około 10 minut na środkowym poziomie piekarnika. Można zamiast wodą bułki posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem
Andzia Pichci