tarta - 42848 przepisów (strona:1832/2857)

Łosoś w marynacie nocnej 141

obiad lub kolacje. Jest bardzo wilgotny i dobrze przyprawiony. Składniki na dwie porcje: Dwie łyżki sosu sojowego; dwa ząbki czosnku; mały kawałek imbiru świeżego lub łyżeczka tartego; jedna łyżka miodu/agawy; pieprz; pół limonki na plasterki, pół do wyciśnięcia; pół cytryny na plasterki, pół do wyciśnięcia; dwa kawałki łososia świeżego. Jak zrobić: Łososia myjemy i suszymy ręcznikiem. Czosnek przeciskamy przez

Keto Meto Przepisy
Indyk z sosem rzodkiewkowym i purée z marchwi bez soli 135

sosem rzodkiewkowym i purée z marchwi bez soli. Bez wątpienia to kolejne proste i zdrowe danie w mojej kolekcji. Indyk z sosem rzodkiewkowym i purée z marchwi to już trzecie danie bez dodatku soli, które przyrządzam dla Elżbiety . Do przygotowania potrawy używam niezmiennie oliwy z Domu Oliwnego , bo gdzież indziej jak nie w Grecji, dojrzewają najlepsze oliwki. Chciałoby się powiedzieć(...)zalej wodą i gotuj, aż będzie miękka. Po drugie obierz szalotkę i czosnek, następnie pokrój je drobno i oczywiście tak samo zrób z chili. Jeśli dobrze liczę to po trzecie, rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej 10 ml oliwy z oliwęk, oczywiście z Domu Oliwnego. Wrzuć cebulę, czosnek, chili i chwilę podsmaż, jeśli uważasz, że warzywa są miękkie, wrzuć mięso, wymieszaj

RafalCook
Domowa pasta jajeczna do pieczywa. Prosty przepis pyszne śniadanie 316

wymieszaj w misce z majonezem, dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki, aby pasta się schłodziła, następnie ponownie wymieszaj. Podawaj jako dodatek do pieczywa. Rada: pastę można też doprawić tartym chrzanem. Artykuł Domowa pasta jajeczna do pieczywa. Prosty przepis pyszne śniadanie pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Placki ziemniaczane inaczej. Robimy szwajcarskie rösti. Ale chrupiące! PRZEPIS 139

Bardzo chrupiące szwajcarskie placki ziemniaczane rosti z grubo tartych ziemniaków wychodzą po prostu przepysznie. Przepis na szwajcarskie placki ziemniaczane rösti Składniki: około kilograma ziemniaków, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić szwajcarskie placki ziemniaczane rösti? Ziemniaki obierz, zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj płaską łyżkę soli, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Odlej do miseczki

Kulinarna Polska
ziemniaczane szare kluski z blendera... 140

gotować dłużej. Kluski wyjmować na talerz cedzakiem, dodać boczek z cebulą i wymieszać kluskami - bardzo smaczne i jedne z ulubionych klusek, przygotowane w blenderze są tak samo smaczne jak tarte na tarce..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Miska sushi bez zawijania 131

nori Sezam do posypania Sos do ryżu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego lub winnego 1 łyżeczka cukru lub miodu 1 mały starty ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru Sos mayo 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki sosu sriracha Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj ryż (np. według tego przepisu ). Odkryj, przestudź. Krok 2 W międzyczasie umyj warzywa. Obierz

Niedzielny kucharz
Jak wspólne gotowanie utrwala dobre nawyki żywieniowe? (przepis) 120

indyka w sosie pomidorowym: 400 g mielonego mięsa z indyka 400 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti 1 puszka krojonych pomidorów 1 jajko 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej 10 ml oliwy z oliwek garść liści bazylii pieprz i sól do smaku 1/2 łyżeczki cukru Jak zrobić spaghetti z pulpetami z indyka w sosie pomidorowym? Mięso z indyka

Kuchcik gotuje
Keto rajskie mleczko (Paleo, LowCarb) 143

Alluloza – najlepszy wybór do pianek i do karmelu To, co umożliwiło mi wykonanie tego keto deseru to nic innego jak alluloza . Pisałam o tym słodziku już przy tarcie Snickers . Alluloza wyróżnia się wśród słodzików dozwolonych na diecie ketogenicznej bowiem tym, że nie ma posmaku i nie krystalizuje się. Dzięki temu można z niej wyczarować na przykład karmel

Modern Cave Girl
Kotlety pożarskie według starego przepisu. Niesamowicie pyszne 158

kolor przez 3-4 minuty z każdej strony. Rada: kotlety pożarskie podaliśmy z bardzo prostą surówką z marchewki – przepis znajdziecie na dole tego wpisu. Bardzo prosta surówka z tartej marchewki. Idealna do obiadu. PRZEPIS Artykuł Kotlety pożarskie według starego przepisu. Niesamowicie pyszne pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Zupa pieczarkowa z twarogowymi kluskami 120

dobrym składem) 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz KLUSKI: 100 g twarogu półtłustego 80 g miękkiego masła 1 szklanka mąki 2 jajka 2/3 łyżeczki soli ok 30 g tartego parmezanu 2 łyżeczki siekanej natki Borowiki zalać gorącą wodą, zostawić na minimum 30 minut ( najlepiej zalać wodą poprzedniego dnia i zostawić na noc). Odsączyć, wodę zachować, borowiki posiekać. Pora

Cooking for Emily
Indyk - jak wykorzystać każdą z jego części? (przepis) 124

Grzyby smażyć do czasu lekkiego przyrumienienia się, następnie dodać do nich śmietanę i kaszę. Gdy składniki się połączą i będą gorące, zdjąć z palnika i wymieszać z masłem oraz tartym parmezanem. Mieszać do czasu, aż powstanie kremowa konsystencja. Roladki po upieczeniu rozwinąć z folii i pokroić na grube plastry. Podawać na kaszotto z odrobiną pesto i rukolą. Zobacz również

Kuchcik gotuje
Kuleczki mięsne z makaronem 135

Kuleczki mięsne z makaronem Małe mielone kotleciki zatopione w pysznym warzywnym sosie. Składniki na kuleczki: ·   ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·   1 całe jajko ·   2 łyżki bułki tartej ·   2 łyżki śmietany 12% ·   Sól ·   1 łyżka przyprawy Gyros Składniki dodatkowe: ·   2 łyżki masła ·   1 cebula ·   1 opakowanie makaronu rurki ·   Papryka żółta

Kulinarna Chwila
Filety z mozzarellą, szpinakiem i białym serkiem 155

kasza przestygnie dodaj do niej drobno posiekaną rukolę i rzodkiewki. Krok 2 W międzyczasie. Osusz ręcznikiem filety z kurczaka, włóż do małego szklanego naczynia, polej łyżką oleju, posyp ziołami, tartym czosnkiem, solą i pieprzem. Wymieszaj. Odstaw na 15 minut. Krok 3 Nastaw piekarnik na 200 stopni. Rozgrzej patelnię, wysyp na nią szpinak, duś do momentu aż zmięknie. Zdejmij

Niedzielny kucharz
Kotlety rybne pieczone w orzechowej panierce 127

tkwi w odpowiednim przygotowaniu –  nie powinniśmy smażyć ich na głębokim tłuszczu w panierce. Zdecydowanie należy wybierać pieczenie, gotowanie lub grillowanie. Dodatki w postaci frytek, ziemniaków, mąki i bułki tartej warto zamienić na kaszę lub ryż i bardzo dużo warzyw. Natomiast, aby wydobyć i podkreślić smak ryb, używajmy w kuchni soku z cytryny lub ziół, takich jak natka pietruszki

Kulinarne przygody Gatity