tarta - 42848 przepisów (strona:1828/2857)

Jajka faszerowane szynką i ogórkiem 145

prezentują się na stole. Zapraszam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Skladniki: 50 g szynki 2 ogórki konserwowe lub kiszone 5 jajek rozmiar MJ 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka tartego chrzan sól i pieprz do smaku szczypiorek lub rzeżucha do dekoracji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, od zagotowania nie dłużej jak 7-8 minut. Ostudzone obrac

Olcia gotuje!
Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami 72

dużej patelni rozgrzejcie oliwę, a na niej podduście czosnek, dodajcie szpinak, dosmaczcie solą, pieprzem. Wymieszajcie wszystko z makaronem, dodajcie tuńczyka oraz pokrojone suszone pomidory.  Podawajcie z ulubionym tartym włoskim serem! Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami Pasta con spinaci, tonno e pomodori secchi. Come preparare la pasta con spinaci, tonno

Z Kuchni Do Kuchni
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym 71

wasze oczekiwania. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto. BIAŁA KIEŁBASA W SOSIE CHRZANOWYM – PRZEPIS Składniki 6 białych kiełbasek 1 duża cebula 200 g gęstej śmietany 18% 4 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka 4 łyżki mleka 1 łyżka suszonego majeranku sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Do garnka wlewamy zimną wodę i wrzucamy nasze kiełbaski. Wstawiamy na palnik

Przepiski.pl
Jabłkowa kiszona kapusta i Frankfurterki 66

drugie jabłka pokrój w ćwiartki, wytnij gniazda nasion i pokrój jabłka w plasterki. W międzyczasie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i rozpuść masło, wrzuć cebulę i jabłka chwilę podsmaż. Po trzecie w zależności jak lubisz kwaśna kapustę, możesz ją przepłukać lub nie 😉 Po czwarte wrzuć kapustę na patelnię i chwilę smaż wraz z cebulą i jabłkami, często mieszając. Pamiętaj by otworzyć piwo(...)płyny odparują. Gotowe. Cebula Po pierwsze obierz cebulę i pokroją ją w talarki. Po drugie mąkę wymieszaj z papryką. W międzyczasie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i rozpuść masło. Po trzecie krążki cebuli obtocz w mące z papryką i połóż na rozgrzaną patelnię. Obsmaż ja z każdej strony i połóż na ręcznik papierowy. Gotowe. Purée Po pierwsze obierz, pokrój i ugotuj ziemniaki

RafalCook
Tortilla z jajecznicą i warzywami 70

dorosłej jedna tortilla wystarczy. Oczywiście dodatki wykorzystajcie takie jakie lubicie najbardziej. Składniki 3 tortille kawałek żółtej papryki pomidor sałata lodowa 3 jajka sól pieprz 3 plastry szynki 100 g tartego żółtego sera 1 łyżka masła Ja wykorzystuje wyżej wspomniane składniki, ale Wy użyjcie Waszych ulubionych, mogą to być oliwki, ogórek zielony, szynka parmeńska. Tortilla z jajecznicą i warzywami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśnikowe roladki z mięsnym farszem i jajkiem 60

łyżki stołowe oleju roślinnego szczypta soli 150 g szpinaku typu baby Farsz: 600 g mielonego mięsa  z indyka 1 cebula 2 łyżki majonezu 6-8 jajek 150 g tartej mozzarelli sól, pieprz W wysokim naczyniu miksujemy mąkę, mleko, wodę, jajka i rozdrobniony szpinak. Masę miksujemy lub blendujemy. Naleśniki smażymy z obu stron na patelni

Podróż w kulinaria
Placuszki cukiniowe ze śmietaną 67

Przepis na obiadek dla maluszka rozszerzającego dietę metodą BLW, dla starszych dzieci oczywiście też się sprawdzi. Miękkie placuszki z tartej cukinii, przyprawione czosnkiem i szczypiorkiem, bez dodatku soli. Pamiętaj że maluszek nie zna smaku cukru ani soli, więc go nie potrzebuje. Zatem nie dosładzaj ani nie sól przyrządzanych potraw, pozwól niemowlakowi poznać rzeczywisty smak warzyw oraz przyrządzanych z nich

ProstePesto.pl
Rumuńskie Mucenici 89

łyżki 125 ml ciepłego mleka 125 ml ciepłej wody 80 g masła 1 jajko szczypta soli 500 g mąki na syrop: 300 ml wody 150 ml cukru 1 łyżeczka tartej skorki z cytryny lub pomarańczy 1 łyżka cukru waniliowego Do posmarowania: 1 żółtka 1 łyżka mleka siekane orzechy miód Wykonanie : 1. Drożdże rozkruszyć w miseczce. Dodać cukier, letnią wodę

dolcevitainmykitchen
Sałatka z tuńczyka i prażona cebulką 68

jakości Tuńczyk 👍👍👍👍 A teraz przepis : 1 puszka tuńczyka jednolitego w oleju lub oliwie . 1/2 pęczka drobno siekanego kopru 4 ogórki konserwowe 3 łyżki prażonej cebuli 15 dag sera cheddar tartego Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżka musztardy Przygotowanie : Tuńczyka odcedzamy.   Ogórka siekamy drobno Wszystkie składniki łączymy ze sobą Wkładamy

Gotowanie Patki
Jajka faszerowane ogórkiem kiszonym. 73

potas, sód, magnez, wapń, żelazo, cynk. Składniki jakie będą potrzebne: – 5 jajek – 2 ogórki kiszone – sól, pieprz – 1 łyżka jogurtu greckiego – 1 łyżeczka tartego chrzanu Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i przekrój na pół. Delikatnie wyciągnij żółta i przetrzyj je przez sitko. Ogórki kiszone pokrój w małą kostkę i dodaj je do żółtek

Zdrowy Styl Joanny
Pieczone warzywa 57

warzywa w piekarniku? Bardzo szybko!  Pieczone warzywa to idealny sposób na pyszne danie solo lub dodatek do mięsa czy ryby. Wystarczy umyć warzywa, pokroić, upiec i podać z tartym parmezanem i świeżą bazylią czy natką pietruszki.  Składniki: - cukinia - batat - czerwona cebula - por - koper włoski  - marchewka - seler - żółta papryka lub inna - sól, pieprz do smaku  - oliwa

Z Kuchni Do Kuchni
Kalafior z patelni w kurkumie 65

około 10 minut, jeśli zajdzie taka potrzeba, dolej wody. Od czasu do czasu sprawdź widelcem czy kalafior jest miękki, ale nadal chrupiący. Wasz kalafior jest gotowy. Wzbogaciłam go dodatkowo tartym parmezanem. Cavolfiore in padella con curcuma. Ingredienti: - cavolfiore - olio extravergine d'oliva - sale e pepe qb. - acqua  - 3 spicchi d'aglio Kalafior z patelni w kurkumie Lava accuratamente

Z Kuchni Do Kuchni
Jajka nadziewane sosem tatarskim 64

jajka 3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 3 pieczarki marynowane 1 gałązka świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka tartego chrzanu 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i dzielimy na połówki. Następnie oddzielamy białka od żółtek. Pieczarki marynowane, ogórki

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania