tarta - 42848 przepisów (strona:1823/2857)

Naleśniki z kurczakiem, szpinakiem i fetą zapiekane z serem 801

rozpuści. Patelnię zdejmuję z ognia i lekko studzę. Na  bok każdego naleśnika wykładam łyżkę farszu, składam w kopertę i przekładam do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wierzch naleśników posypuję tartym serem żółtym i szczyptą papryki mielonej. Tak przygotowane naleśniki przekładam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok. 10 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Kiedy ser się stopi danie

Kuchnia z widokiem na ogród
Pulpety w cieście francuskim 251

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g zmielonej szynki wieprzowej 1 cebula 1 papryka 200 g pieczarek 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 50 g sera żółtego sól, pieprz słodka … Czytaj dalej Pulpety w cieście francuskim

czarrna od kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem wędzonym 132

Dzisiaj polecam zapiekankę ziemniaczaną z kurczakiem wędzonym. Składniki ziemniaki ugotowane ok kilograma 200 kurczaka wędzonego 2 pomidory 200 g sera żółtego tartego mała puszka kukurydzy musztarda keczup sól, pieprz Wykonanie Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Kurczaka wędzonego pokroić na małe kawałeczki, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pomidory pokroić w plasterki a każdy plasterek

Pomysłowa kuchnia
Szarlotka z budyniem – przepis 102

wedle uznania, mi wyszło coś koło 2 kilogramów, żeby było ładnie przykryte) – pokroić na plasterki. Większą cześć ciasta wykładamy na blaszkę 36×26, posypujemy 2 łyżkami bułki tartej, układamy jabłka, posypujemy cukrem (można dodać cynamon) i przygotowujemy budynie: 4 budynie śmietankowe (na tortownicę spokojnie 2 budynie), 6 szklanek mleka (na tortownicę 3 szklanki). Gorący budyń wykładamy

Wasze Przepisy
Pieczone kotleciki Szu Szu z miażdżonymi młodymi ziemniakami FIT 134

skrobi/mąki ziemniaczanej – 3 żółtka – 1 łyżka oleju – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka papryki słodkiej – 1 płaska łyżeczka soli – ½ łyżeczki papryki ostrej – ¼ łyżeczki pieprzu Dodatkowo: pieczone miażdżone młode ziemniaki , tarte buraczki Kotleciki polecam zamarynować dzień wcześniej, ale zamarynowane godzinę przed pieczeniem też wyjdą pyszne. Wszystkie składniki na marynatę (jogurt, skrobię, żółtka, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy) umieszczamy

Be Fit Be Strong
Migdałowe bezglutenowe ciacho z żelką 108

żelka wiśniowa: 250 g wiśni mrożonych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej płaska 1 łyżeczka żelatyny płaska 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki cukru trzcinowego  2 łyżki czekolady tartej   ciasto: Do miski wbijam białka i ubijam na sztywno z solą. Dodaję po łyżce cukru i dalej ubijam, kolejna łyżka jak poprzedni rozpuści się. Na końcu dodaję żółtka, ekstrakt

wesoła kuchnia
Ciasto marchewkowe – przepis 186

Placek marchewkowy jest szybki i łatwy w wykonaniu. Wystarczy tylko przygotować składniki, odpowiednio wymieszać i upiec. Ciasto marchewkowe smakuje wszytki, zarówno dorosłym jak i dzieciom.  Składniki: 2 szklanki tartej na drobnych oczkach marchewki 2 szklanki mąki (ja dałam 1 szkl. mąki ryżowej, 1 szkl. pszennej) 1 łyżeczka sody 5 jaj ½ szkl. oleju roślinnego np. kokosowy ½ łyżeczki cynamonu, mielone

Strefa Zdrowego Żywienia
Wilted lettuce sałatka 141

czosnku niedźwiedziego .  Po drugie wlej wodę do rondla, wymieszaj, dodaj drożdże i odstaw na jakieś 10 minut.  W międzyczasie mąkę wymieszaj z solą i czosnkiem.  Po trzecie wlej zawartość rondla do mąki i dobrze wymieszaj. Ciasto powinno być dość lepkie.  Odstaw ciasto przykryte ściereczką na jakieś 50-60 minut.  Po czwarte rozgrzej piekarnik(...)dość mocno.  W międzyczasie sałatę pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.  Po drugie kiedy zrobisz cały boczek, przełóż go na ręcznik papierowy.  Po trzecie na patelni pozostał tłuszcz z boczku, więc zmniejsz temperaturę pod patelnią, dodaj cukier i ocet. Cały czas mieszając, grzej tak długo, aż cukier się rozpuści.   Na koniec polej sałatę

RafalCook
Makaron z soczewicy z pesto ze słonecznika 106

bardziej sztywny, nieco twardszy, suchy, ale z pesto smakuje genialnie. Polecamy! Składniki: Opakowanie makaronu z soczewicy 250 g pomidorków koktajlowych Pesto ½ szklanki nasion słonecznika 4 łyżki oleju 3 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka soku z cytryny Duża garść rukoli Sól Przygotowanie: Krok 1 Umyj pomidorki. Rozgrzej patelnię, wyłóż na nią pomidorki – bez tłuszczu. Przykryj, smaż na dość ostrym ogniu

Niedzielny kucharz
Curry z kurczaka i mango 103

mango Składniki: 500g filetu z kurczaka bez skóry, pokrojonego w około 3cm kawałki 2 łyżeczki curry mielonego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżka tartego imbiru 1 ząbek czosnku, drobno posiekany lub starty 2 łyżeczki żółtej pasty curry 1 posiekana cebula 1-2 listki limonki kaffir 2 dojrzałe mango, pokrojone w około 2cm kawałki

Moja Książka Kucharska
Kotlety Mielone Pod Pieczarkową Kołderką 120

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej, które pojawia się w każdym domu. Mięso mielone, zazwyczaj wieprzowe formowane jest w kulki, panierowane w bułce tartej i smażone na głębokim tłuszczu. Tym razem przygotowałam dla Was mielone w nieco innej wersji, a mianowicie kotlety mielone pod pieczarkową kołderką. Brzmi ciekawie prawda? A jak smakuje

Przepiski.pl
Grzybowa kasza pęczak z zieloną soczewicą 115

PORAD Jeśli chcesz przygotować wersję bezglutenową, możesz użyć np. kaszy gryczanej. Mleczko kokosowe można również zastąpić np. roślinną śmietanką. Grzybowa kasza pęczak z soczewicą, świetnie smakuje m.in. w towarzystwie tartych buraków. Artykuł Grzybowa kasza pęczak z zieloną soczewicą pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Smalec z fasoli 106

zostały delikatne grudki, nie “papka”), dodaję przesmażoną cebule i doprawiam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszam dokładnie. Porady. Do smalcu z fasoli możesz dodać tarte, kwaskowate jabłko oraz takie przyprawy jak większa szczypta suszonego majeranku, lubczyku lub oregano. Łyżeczka sosu sojowego też w ciekawy sposób podkreśli smak pasty. Smalec z fasoli smakować będzie także

Zasmakuj Kuchni
Bramboraky – czeskie placki ziemniaczane 142

Bramboraky – czeskie placki ziemniaczane, to pomysł na pyszny obiad lub kolację. Usmażone na smalcu placki z tartych ziemniaków z dodatkiem dużej ilości czosnku, majeranku i kminku. Podaje się je tradycyjnie z kapustą albo zasmażaną albo kiszoną. Naprawdę pyszne połączenie! Danie smakuje nie tylko od razu po przygotowaniu ale też następnego dnia po odgrzaniu, warto więc za jednym zamachem

Dorota Smakuje
Gołąbki bez zawijania 532

cebulę. Wbić jajko i wsypać suchy ryż. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Gdyby masa była zbyt rzadka to można dodać 2 łyżki bułki tartej. Następnie dłońmi uformować podłużne kotlety i ułożyć na talerzu wysypanym mąką pszenną. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy (około 4-5 łyżek). Przełożyć obtoczone w mące gołąbki i obsmażyć

Danka Pichci