tarta - 42848 przepisów (strona:1819/2857)

Domowe zapiekanki na chlebie i bułeczkach 42

cebuli i usmażyć do momentu odparowania wody. Bułki przekrojone na pół i kromki chleba delikatnie posmarować masłem lub delmą. Na każdej kromce ułozyć pieczarki z cebulą i posypać tartym serem. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10-15 minut. Upieczone bułeczki i kromki polać ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Domowe zapiekanki na chlebie

Olcia gotuje!
Domowe chipsy z tortilli 45

ulepszaczy. Podajemy z ulubionymi sosami – u mnie czosnkowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 placki pszennej tortilli Składniki na marynatę: 50 g masła 2 ząbki czosnku 20 g tartego żółtego startego sera lub twardego sera typu parmezan szczypta chilli, ziół prowansalskich, oregano, bazylii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Placki tortilli podzielić na 16 trójkątów. Masło rozpuścić w kubeczku. Przelać

Olcia gotuje!
Kruche ciasto z makiem i jabłkami 40

pomarańczy i konfiturą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na wyłożoną papierem do pieczenia formę ( około 18x 26 cm) ścieramy około 60% ciasta. Smarujemy je wystudzonym makiem. Na wierzch wykładamy tarte jabłka wymieszane z sokiem z cytryny, cukrem i cynamonem lub prażone jabłka ze słoika, które posypujemy cynamonem. Na wierzch ścieramy resztę ciasta. Całość pieczemy około 50-55 minut

Mienta blog
MAKARON Z EMULSJĄ ZE SZPINAKU I PISTACJAMI 64

podpiekania.  _____________________________________________________________                    SKŁADNIKI / 2 PORCJE 140 g makaronu, np fusilli, bucatini 1 mała niewoskowana cytryna 50 g tartego parmezanu 5 łyżek oliwy garść listków bazylii 100 g listków szpinaku, opłukanych Sól, pieprz 40 g łuskanych pistacji 2 ząbki czosnku, obrane 150 ml śmietany 30 % DO PODANIA: burrata

cool and minty
Tacos zapiekane z szarpanym kurczakiem 61

oleju 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy kilka łagodnych papryczek z zalewy  2 garści poszatkowanej sałaty  przyprawa do kuchni meksykańskiej  1/2 szklanki passaty pomidorowej 100g tartego sera 1. Filety kroimy wzdłuż na pół, podsmażamy na łyżce oleju po 5 minut z każdej strony. Jeszcze gorące rwiemy wzdłuż włókien za pomocą dwóch widelców.  2. Fasolę

Szefowa kuchni
Fit szarlotka z kratką 65

oraz śmietanę i połączyć składniki w gładkie oraz jednolite ciasto. Następnie podzielić je w proporcji na 3/4 i 1/4 i włożyć do lodówki na około 30 minut. Formę na tarte (użyłam szklanej) posmarować masłem. Większą część ciasta pokroić na plasterki i wyłożyć nimi spód i boki formy, ugnieść palcami na równy placek. Podziurkować widelcem. Podpiec około 10 minut

Healthy food explorer
Zupa krem z pieczarek 50

mascarpone, świeżo posiekanymi ziołami, np. koperkiem, natką, szczypiorkiem, bazylią, plasterkami smażonych pieczarek, prażonymi pestkami, groszkiem ptysiowym.. Zupa z pieczarek smakuje posypana dodatkowo serem: parmezanem, posiekaną mozzarellą bądź tartym żółtym serem. To bardzo łatwa, szybka, pyszna zupa. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na zupę krem z pieczarek. SKŁADNIKI: 1 kg pieczarek 3 cebule – 300 g kawałek pora

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti w kremowym sosie z kalafiora 58

gotowaniu makaronu, żeby rozrzedzić sos. Posypka: 1. Umyj liście kalafiora i wytnij grube łodygi. 2. Umieść liście kalafiora, chleb i czosnek w robocie kuchennym i rozdrobnij na grubość bułki tartej. 3. Podsmaż na złoto na oleju. 4. Podawaj do makaronu. Smacznego! Creamy cauliflower cheese pasta Ingredients: 300g of dry spaghetti about 400g of cauliflower 1 onion 2 cloves

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pieczony boczek 38

dobrze sprawdza się na zwykłej kanapce oraz jako przystawka. Print Pieczony boczek Course wędlina Cuisine Polska Ingredients ok. 1 kg boczku bez kości 2-3 ząbki czosnku 2 łyzeczki tartej papryki wędzonej 1 łyżeczka suszonego tymianku 3 łyżeczki suszonego majeranku 3 łyżeczki octu jabłkowego kilka ziarenek owoców jałowca daje bardzo przyjemny aromat ale jest nie konieczny 1 łyżeczka soli

PanGotuje
Lazania z mięsem i pieczarkami 66

lekko na siebie nachodziły (po 3 lub 4 płaty, w zależności od wielkości naczynia). Na makaronie rozprowadzamy 2 łyżki beszamelu. Następnie wykładamy 1/3 część mięsa, wyrównujemy. Posypujemy 2 garściami tartej mozzarelli. Ponownie rozkładamy namoczony makaron, smarujemy go beszamelem, wykładamy porcję mięsa i posypujemy serem. Powyższą czynność powtarzamy jeszcze raz. Ostatnią warstwę stanowi makaron posmarowany beszamelem i posypany serem. Lazanię

Smaki Na Talerzu
Lasagne z warzywami 108

szklanki mleka (625 ml) szczypta gałki muszkatołowej pół łyżeczki pieprzu białego dodatkowo makaron do lasagne około 8-12 płatów opcjonalnie kilka plasterków sera lub łyżek sera tartego * najlepiej użyć 300-500 g, można również pominąć ** użyłam adzuki , może być również zwykła czerwona lub biała fasola Czas przygotowania:  30 minut Czas pieczenia: 45 minut Ilość : naczynie żaroodporne

WegePrzepis
Jesień “wita” – co należy zmienić w swoich nawykach żywieniowych? 77

niej przygotować choćby smaczne placki. Wystarcz tylko ugotować 20 dag fasoli, a gdy już będzie miękka zbledować ją, następnie dodać jedno jajko, szczyptę soli, oraz 4 łyżki bułki tartej. Z masy formujemy placuszki, które pieczemy w piekarniku, w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Ich smak jest wręcz obłędny. Dużo warzyw i owoców Zasadniczo dieta letnia niewiele różni się

Słodkie okruszki
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką 48

podwoją objętość, dnem szklanki zrobić w każdej wgłębienie, przyciskając szklankę mocno, praktycznie do samej blaszki (ciasto powinno być cienkie w tym miejscu), następnie we wgłębienie nasypać 1/2 łyżeczki bułki tartej, na końcu włożyć truskawki. Bułeczki posmarować jajkiem (samo ciasto), posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180ºC przez około 17 minut lub dłużej, do zarumienienia. Wyjąć, wystudzić na kratce

Z notatnika