tarta - 42848 przepisów (strona:1813/2857)

Medaliony z kurczaka z serem, papryką i pieczarkami 180

całej rodziny. >> Zobacz też: Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym Składniki: 500 g filetów z kurczaka cebula 5-6 pieczarek papryka 2 jajka 3 łyżki mąki 100 g sera tartego tłuszcz do smażenia przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, natka pietruszki. Przygotowanie: Filety z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dopraw solą i pieprzem. Przygotuj warzywa, myjąc je pod bieżącą wodą

Rozdomowiona
Jajka w sosie chrzanowym. Prosty i smaczny domowy obiad za kilka złotych na porcję. PRZEPIS 764

danie. Porcję można przygotować już za kilka złotych. Przepis na jajka w sosie chrzanowym Składniki: ćwierć kostki masła, 1 cebula, kopiasta łyżka mąki pszennej, 2 szklanki mleka, 4 łyżeczki tartego chrzanu , 6 jajek ugotowanych na twardo, sól, pieprz. Jak zrobić jajka w sosie chrzanowym? Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim drobno posiekaną cebulę – nie powinna się zrumienić

Kulinarna Polska
Kruche ciasteczka 60

zaprzeczyć, że kruche ciasteczka zawsze mają idealną chrupiącą konsystencję przy każdym kęsie. Przepis ten możecie wykorzystać również, jako bazę pod inne słodkie wypieki. Możecie na bazie tego ciasto przygotować tartę na kruchym cieście. Kruche ciasteczka składniki W tym przepisie będziemy wykorzystywać tylko żółtka z jajek, ale nie musicie wyrzucać białek. Możecie przygotować z nich pyszne kokosanki. Białka, możecie również przerzucić(...)krupczatką, ale nie jest to konieczne. Do mąki dodajemy cukier, masło (powinno być zimne). Masło wcześniej kroimy na mniejsze kawałki, aby łatwiej można było wyrobić ciasto. Robiąc wytrawną tartę, do ciasta kruchego warto dodać odrobinę smalcu. Do ciasta kruchego polecam użyć „prawdziwego” masła o zawartości tłuszczu min. 60%. Do miski dodajemy również żółtka z jajek. Jeśli macie ochotę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Knedle z morelami skradzionymi w Wachau 52

Ciasto z twarogu i mąki wypełnione morelami, formowane w knedle, a następnie gotowane i podawane w bułce tartej z cukrem pudrem. KNEDLE Z MORELAMI SKŁADNIKI 15-20 dojrzałych, niemączystych moreli; 250 gramów mąki pszennej; 2 łyżki oleju roślinnego lub masła; pół łyżeczki soli; 450 gramów tłustego twarogu; 1 jajko; tyle kostek cukru, ile moreli; likier morelowy... Artykuł Knedle

Kuchnia Tomka
Zupa koperkowa z laną kluską z parmezanem 74

łyżek posiekanego koperku 50 ml słodkiej śmietanki opcjonalnie marchewka z gotowania bulionu kilka kropel maggi Lane kluski  2 jajka 2 solidne łyżki mąki pszennej 3-4 łyżki tartego parmezanu szczypta soli W miseczce za pomocą widelca wymieszać wszystkie składniki na lane kluski, ciasto powinno być gęste ale lejące. Jeżeli wyjdzie zbyt gęste można dodać 1 łyżkę zimnej wody

Andzia Pichci
Keftedakia pulpety mięsne z Grecji 48

duszone w aromatycznym sosie pomidorowym z cynamonem i miodem. KEFTEDAKIA GRECKIE PULPETY MIĘSNE SKŁADNIKI NA PULPETY 500 gramów mięsa mielonego (wieprzowe i wołowe) dwa wiejskie jajka 80 gramów bułki tartej 4 łyżki oliwy duża cebula 2 ząbki czosnku (obrane i zmiażdżone) suszone oregano garść... Artykuł Keftedakia pulpety mięsne z Grecji pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Klopsiki po włosku z polentą 46

duszone w sosie pomidorowym. KLOPSIKI PO WŁOSKU SKŁADNIKI 400 gramów łopatki wieprzowej; 1 duże wiejskie jajko; natka pietruszki; mieszanka suszonych przypraw (bazylia, oregano, cząber, tymianek); 2 łyżki bułki tartej lub okruchów suchego chleba; 1 ząbek czosnku; 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki; odrobina ostrego... Artykuł Klopsiki po włosku z polentą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pulpety rybne w sosie koperkowym 48

SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 500 gramów fileta z dorsza bez skóry; 250 gramów brzuszków z łososia; 30 gramów szynki szwarcwaldzkiej; 1,5 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego; 2 łyżki bułki tartej; natka pietruszki; pęczek koperku; dymka; 1 duże... Artykuł Pulpety rybne w sosie koperkowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kotlet pożarski przepis oryginalny 47

pianą ze białek i smażone w formie kotletów. KOTLET POŻARSKI SKŁADNIKI 300 gramów piersi z kurczaka; 300 gramów mięsa z wyluzowanych udek z kurczaka; 1 kajzerka 2 łyżki bułki tartej; mleko; 2 wiejskie jajka; masło; sól, pieprz; przepis na kotlet pożarski przepis oryginalny Artykuł Kotlet pożarski przepis oryginalny pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pulpety w sosie pomidorowym albondigas 38

doprawione wieloma przyprawami a następnie formowane w klopsy i podawane w sosie pomidorowym. PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM SKŁADNIKI 400 gramów wołowiny; 300 gramów wieprzowiny (najlepiej łopatka); 2 łyżki bułki tartej; 1 jajko; natka pietruszki; 2 ząbki czosnku; 2 duże cebule; listek laurowy; suszone oregano; 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki; pół łyżeczki mielonej,... Artykuł Pulpety w sosie pomidorowym albondigas pochodzi

Kuchnia Tomka
Pomysł na dania w roli głównej z podgrzybkami suszonymi 64

rozgrzane na patelni masło. Dodajemy też dwie cebule i całość dusimy pod przykryciem. Gdy wszystkie składniki są już miękkie blendujemy je na gładką masę. Dodajemy jeszcze łyżkę bułki tartej i rękoma formujemy małe kuleczki. W międzyczasie możemy przygotować ciasto ziemniaczane. Gotujemy 800 gram ziemniaków. Gdy są miękkie przepuszczamy je przez praskę, wbijamy do nich dwa jajka oraz dodajemy pół

sierotka maRysia w kuchni
Suflet warzywny na obiad znakomity 202

wiejskie jajko; garść startego parmezanu; dwie garści mrożonego groszku; czerwona papryczka chilli; mała marchewka; kawałek cukinii; 1 mała cebula; natka pietruszki; 1 łyżka kwaśnej śmietany; 1-2 łyżki bułki tartej; oliwa z oliwek; sól, pieprz; przepis... Artykuł Suflet warzywny na obiad znakomity pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Lavash Khorovats 48

wymieszaj, wlej wodę i zacznij ugniatać ciasto. Po drugie kiedy ciasto będzie sprężyste, zwiń je w kulkę, włóż do pojemnika, przykryj ściereczka i pozostaw na jakieś 30 minut. Po trzecie, przełóż ciasto na powierzchnię roboczą, lekko podsypaną mąką i przez chwilę wyrabiaj ciasto. Po czwarte podziel ciasto na 8-10 część z każdej uformuj kulkę i schowaj pod ściereczkę(...)włóż do drugiego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. W międzyczasie posiekaj kolendrę i pokrój pomidory w kawałki. Po drugie mięso musi się dość mocno podpiec. Po trzecie papryka również musi się dość dobrze przypiec, by można było zdjąć z niej skórkę, kiedy lekko przestygnie, podobnie z cebuli. Po czwarte kiedy z papryki zdejmiesz skórkę i usuniesz nasiona

RafalCook
Ciasto twarogowe / sernik pod kruszonką 56

proszek do pieczenia -1 łyżeczka * jajko -1 szt NADZIENIE: * twaróg mielony 300 g * jajko – 1 szt * cukier – 6 łyżek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do mąki dodajemy cukier i tarte masło. Zarabiamy kruszonkę. Dodajemy proszek do pieczenia raz jajko. W dalszym ciągu tworzymy w palcach kruszonkę. Dzielimy na 2 części, jedną wysypujemy do foremki, delikatnie ugniatamy. Ser biały ucieramy

Ostra na Słodko