tarta - 42848 przepisów (strona:1806/2857)

Racuchy z twarogiem na sodzie 45

oczyszczoną, znowu mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy ciasto łyżką. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia. Podobne przepisy: Racuchy z jabłkami Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy dyniowe z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Artykuł Racuchy z twarogiem na sodzie pochodzi z serwisu

Kardamonovy
Makaron ze szparagami w sosie serowym 56

suszone pomidory 200ml śmietanki 12% 150ml mascarpone 2-3 łyżki oliwy lub oleju z suszonych pomidorów 200g makaronu  sól (u mnie swańska sól) pieprz natka pietruszki 3 łyżki tartego parmezanu   Szparagi opłukać. Usunąć twarde łodygi (można wykorzystać je np do ugotowania zupy) lub obrać z nich twardą skórkę. Pokroić w 3cm kawałki. Cebulę pokroić w drobną

Obiad gotowy
Naleśniki z młodą kapustą i marchewką 44

łyżki oleju rzepakowego do ciasta + olej rzepakowy do smażenia Farsz: 1/2 główki młodej kapusty 1 marchew 1 biała cebula kawałek pora (biała część – około 10 cm) 50 g tartego żółtego sera 2 łyżki masła 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Naleśników z młodą kapustą i marchewką: Jajka wbić do garnka, dodać szczyptę

Danka Pichci
Risotto ze szparagami 35

pęczek zielonych szparagów – 6-10 plasterków szynki parmeńskiej lub podobnej – 150 ml białego wytrawnego wina – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 l bulionu warzywnego dobrej jakości – pół szklanki tartego parmezanu – 2 łyżki masła lub masła klarowanego – sól, pieprz Przygotowanie : Bulion podgrzej, powinien być gorący. Szparagi umyj i odłam stwardniałe końcówki. 6-10 szparagów odłóż, wykorzystasz je do grillowania

nietylkopasta.pl
Ziemniaki w beszamelu z groszkiem 38

Jeśli uznasz, że wyszedł Ci zbyt gęsty, możesz, stale mieszając, wlać do niego jeszcze trochę mleka i ponownie doprowadzić do wrzenia. Dla urozmaicenia smaku możesz dodać 1-2 łyżki tartego parmezanu. około 500-600 g małych, młodych ziemniaków 1 szkl. mrożonego groszku 1 cebula 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 szkl. mleka (+ więcej, jeśli sos wyjdzie zbyt

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 69

niebieską pleśnią 150 g świeżego szpinaku 1 gruszka 1/2 słoika suszonych pomidorów 50 ml mleka garść orzechów włoskich 2 ząbki czosnku sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany 2 garść tartego parmezanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Fileta z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką słodką. Podsmażamy na odrobinie oliwy na złoty kolor. Makaron gotujmy z odrobiną

Przepiski.pl
Makaron z kurczakiem w sosie z cukinii 46

pieprz -papryka słodka i ostra -kilka zielonych szparag  -6 oliwek czarnych  -kilka pomidorków koktajlowych -oliwa Sos: -100 g cukinii -pól główki cebuli -2 ząbki czosnku  -łyżka tartego parmezanu  -oliwa   Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Filet pokroić na kawałki (paski lub większą kostkę ) oprószyć solą, pieprzem i paprykami, usmażyć na oliwie. Oczyszczone

Kulinarne przemyslenia
Pastel de Choclo chilijska zapiekanka 61

czasie zmielenia 🙂 dodaj zieloną część szczypiorku i cheddar. Farsz mięsny Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek. Po drugie wrzuć cebulę, czosnek i chwilę podsmaż. Po trzecie dodaj mięso, wymieszaj, rozbij drewnianą łyżką i podsmaż. W międzyczasie dopraw. Na koniec wrzuć garść rodzynek i czarnych oliwek, wymieszaj i zagrzej. Pastel de Choclo Po pierwsze nałóż do formy(...)przykryj ponownie purée kukurydzianym. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Po drugie możesz górę posypać cukrem, choć jak dla mnie, danie jest i tak już wystarczająco słodkie. Po trzecie wstaw formę do piekarnika na jakieś 30 minut, na ostanie 10 minut, włącz funkcje grilla w piekarniku, by góra się cudownie przypiekła. Na koniec, wyjmij i pożeraj. Zapraszam na mój

RafalCook
Ziemniaki kumpir 50

Kumpir czyli pan pieczony ziemniak ( takie określenie też można spotkać) znakomicie się u nas przyjęły, choć to kuchnia światowa. My Polacy lubimy ziemniaki pod każdą postacią, gotowane, pieczone, tarte czy w postaci kluski ziemniaczanej. Już dawno temu w XVII w, w pierwszej spisanej książce kucharskiej Compedium Ferculorum, Stanisław Czerniecki pisał o pieczonych ziemniakach. Ta miłość do pieczonego kartofla przetrwała

Dieta moja pasja
Klopsiki pieczone na ryżu 46

marchew i pokrojonego pora, ale można te dodatki pominąć lub dodać inne warzywa. Natomiast pulpety robimy jak tradycyjne kotlety mielone z tą różnicą, że nie obtaczamy ich w bułce tartej i nie smażymy, tylko uformowane kulki mięsne układamy na ryżu, a całość zalewamy gorącym bulionem. Klopsiki pieczone na ryżu można też zalać gorącą wodą, ale w tym przypadku należy

Danka Pichci
Soczyste kotleciki serowo-drobiowe 56

sera. Pyszny pomysł na odmianę tradycyjnych kotletów z piersi. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka 2 jajka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki 4 łyżki tartego sera żółtego 1 łyżka słodkiej papryki sól, pieprz olej do smażenia     *** Pierś z kurczaka kroimy na porcję, rozbijamy i przyprawiamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Do miski wbijamy

Blog z Apetytem
Spaghetti z kremem z Burraty i suszonymi pomidorami 57

burraty: ok. 200g Burraty 1 łyżka oliwy 2-3 duże liście bazylii sól i pieprz do smaku Na posypkę: ok. 20g ulubionych krakersów 1-2 liście bazylii 2 łyżki tartego Pecorino Wykonanie: 1. Krem z Burraty do kubka do blendowania wrzucamy odsączoną burratę i pozostałe składniki kremu całość blendujemy (oczywiście blenderem) na gładki krem i gotowe! 2. Posypka krakersy

Pasta Po Polsku
Domowy klops ( na kanapki ). 46

Składniki : 1,5 kg mięsa wieprzowego mielonego ( łopatka, karkówka ) 1 duża cebula 4 - 5 ząbków czosnku 5 łyżek bułki tartej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 duże jajko 1,5 łyżeczki soli peklowej sól świeżo zmielony pieprz pęczek natki pietruszki ( opcjonalnie ) masło klarowane lub olej Sposób wykonania :   M ięso mielone wymieszaj dokładnie z solą peklową , odstaw na kilka

Przepisy i porady kulinarne
Kurczak Fajitas 66

fajitas? Jeśli zdecydujemy się podać go na obiad to ryż jako dodatek będzie idealny. Natomiast podany na lunch smakuje pysznie z dodatkiem tortilli, kwaśnej śmietany, salsy, sałaty zielonej, awokado, tartego sera czy jalapenos. Zachęcam was do wypróbowania poniższego przepisu na kurczaka fajitas i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Pieczony kurczak fajitas

MeCooks
Placki z rzepy (brukwi) 59

gustu. Szczególnie osobom będącym na diecie keto czy low carb. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki – składniki ok.300g startej brukwi 3 jaja 125g bekonu – pokrojonego w kostke 100g tartej mozzarelli szalotka/szczypior – ilość wg. upodobań 20g oliwy sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki – wykonanie Bekon usmażyć. Lekko przestudzić, przełożyć do miski. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Patelnie

Do Garów!