tarta - 42848 przepisów (strona:1798/2857)

Pesto z mniszka lekarskiego — wiosenny przysmak 99

mniszka 1 duża garść młodych listków mniszka lekarskiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki nasion słonecznika 100 ml oliwy z oliwek extra vergine 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka tartego sera dojrzewającego — u mnie ser holenderski Jak zrobić pesto z mniszka, czyli tzw. mlecza? Do przygotowania pesto potrzebujemy przede wszystkim młodych listków mniszka, które zbieramy na czystych łąkach — poza

Gotujemy i jemy
Pesto z mniszka lekarskiego — wiosenny przysmak 124

mniszka 1 duża garść młodych listków mniszka lekarskiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki nasion słonecznika 100 ml oliwy z oliwek extra vergine 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka tartego sera dojrzewającego — u mnie ser holenderski Jak zrobić pesto z mniszka, czyli tzw. mlecza? Do przygotowania pesto potrzebujemy przede wszystkim młodych listków mniszka, które zbieramy na czystych łąkach — poza

Korniszonki
Ciasto czekoladowe 97

dodatku mleka, maślanki czy masła. Szybkie i bardzo smaczne domowe ciasto z kilku podstawowych składników. Polecam wystudzone ciasto polać domową polewą czekoladową. Do ciasta czekoladowego możesz dodać bakalie: tarte orzechy, rodzynki, suszoną żurawinę.. Ciasto czekoladowe smakować będzie także z kruszonką. To puszyste, bardzo smaczne ciasto, idealne do popołudniowej kawy, kubka kakao lub aromatycznej herbaty. Zapraszam po sprawdzony przepis

Zasmakuj Kuchni
Zdrowe, domowe fast foody 112

kochamy w fast foodach: jest pachnące, aromatyczne i bosko chrupiące. A najlepsze jest to, że nuggetsy nie są smażone w głębokim tłuszczu. W panierce w ogóle nie ma bułki tartej! Cała tajemnica dania tkwi właśnie w mieszance z jakiej zrobiona jest panierka. Zobacz przepis. Wtorek: Domowy kebab z kurczaka Każdy miłośnik „kebsa” zakocha się w domowej wersji najpopularniejszego polskiego

Niedzielny kucharz
Culurgiones – włoskie pierogi z ziemniakami, serem i miętą 127

warkocza spighitta , kojarzącego się z kłosem zboża i wypełnionej kremowym nadzieniem z gotowanych ziemniaków, sera (najczęściej lokalnego fiscidu ), czosnku, mięty i oliwy. Serwowana najczęściej z prostym sosem pomidorowym i tartym sardyńskim Pecorino. Typowa potrawa prostych rolników a jednocześnie urzekająca smakiem i kremową delikatnością.  Oczywiście, jak zawsze w takich przypadkach, nie istnieje jeden, jedyny i tylko właściwy przepis (zwłaszcza

Pasta Po Polsku
Jak usmażyć kanię ? 108

kapelusza (m.in. z piasku itp.). Najlepiej zrobić to pod bieżącą wodą, a po skończeniu osuszyć grzyb papierowym ręcznikiem. Następnie zabierzmy się za panierowanie . Można użyć mąki, jajka lub bułki tartej (albo wszystkiego razem). Panierowanie kań wygląda bardzo podobnie jak w przypadku kotletów schabowych. Grzyby najlepiej przyprawiać po zakończeniu smażenia, na przykład na talerzu. Zastanawiasz się, na jakiej patelni smażyć

Gotowanie...to proste !
Kurczak duszony w pomidorach + FILM 105

czasie ugotować 2 woreczki ryżu. Pod koniec duszenia dodać kiełbaskę podsmażoną i wymieszać.  Ryż wysypać na talerz i polać gorącym sosem. Przed podaniem można posypać świeżo tartym serem parmezan. Artykuł Kurczak duszony w pomidorach + FILM pochodzi z serwisu Ela w kuchni

Pomysłowa kuchnia
Makaron z kurczakiem ala carbonara 100

filety z kurczaka 2 łyżki oleju łyżka masła 1/3 szkl mąki pszennej sól, pieprz 100 g bekonu wędzonego lub parzonego 3 ząbki czosnku 400 ml śmietanki 30% 60 g tartego sera corregio lub grana padano 300 g grubego makaronu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Makaron ugotować aldente, odcedzić. Filety umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące

Smakołyki Asi
Zapiekanki w stylu meksykańskim 106

przygotować takie zapiekanki? Lista zakupów  300 g mięsa mielonego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 200 ml passaty pomidorowej 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki czerwonej fasoli 100 g tartego sera 1 bagietka   Krok pierwszy: pokrojoną w kosteczkę cebulę podsmażamy na łyżce oleju wraz z czosnkiem, a następnie dodajemy mięso mielone. Całość podsmażamy.   Krok drugi : do mięsa

Proste-przepisy.pl
Risotto z krewetkami i groszkiem 102

mrożonych 100g ryżu do risotta (arborio, carnaroli) 600ml bulionu warzywnego 1 nieduża szalotka ząbek czosnku 50g groszku (może być mrożony) 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżki masła 3 łyżki tartego parmezanu sól pieprz świeży rozmaryn cytryna lub limonka do podania     Krewetki obrać: usunąć głowy i pancerze (nie wyrzucać!), ogon naciąć delikatnie wzdłuż i usunąć układ pokarmowy. Krewetki

Obiad gotowy