tarta - 42848 przepisów (strona:1793/2857)

Pieczone ziemniaki z boczkiem i serem 80

miejsca, gdzie zostały nacięte ziemniaki. Oprószamy je przyprawami i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Na 5-10 minut przed końcem pieczenia posypujemy je tartym żółtym serem lub układamy plastry camembert. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym! Polecam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotuj z Prezesem
Naleśniki po chłopsku 113

szklanki mąki typ 450 3 łyżki oleju Farsz: 1 kg ziemniaków 2 duże cebule 150 g boczku wędzonego sól, pieprz, papryka słodka,  zioła prowansalskie, chilli 200 g sera tartego   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Zaczynamy od usmażenia naleśników. Do miski wbijamy jaka, dodajemy szczyptę soli, wlewamy mleko oraz wodę gazowaną i mieszamy do uzyskania puszystej masy. Porcjami wsypujemy

Gotuj z Prezesem
Pulpety w sosie pieczarkowo – porowym 113

jednolitej konsystencji. Masę wyrabiam około 5 minut, następnie sprawdzam czy mogę uformować z niej pulpeta, który zachowuje swój kształt. Jeśli masa jest mało spójna dodaję 1-2 łyżki bułki tartej, ale zazwyczaj mięsna masa jest idealna. Z podanej porcji otrzymałam 15 klopsików. Pulpeciki obtoczyć w mące i odłożyć na talerz. 4. Do szerokiego garnka wlać 1 litr bulionu. Bulion

Gotuj z Prezesem
Spaghetti carbonara 94

wymieszać. Ja przeważnie wlewam 1/3 szklanki płynu. Nie podgrzewać, aby jajka się nie ścięły, ma powstać kremowy, gęsty sos. 5. Spaghetti carbonara od razu ponakładać do misek i posypać tartym parmezanem. Smacznego! 6. Polecam również przepis na spaghetti bolognese. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotuj z Prezesem
Biała kiełbasa pieczona w sosie chrzanowym 114

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na białą kiełbasę pieczoną w sosie chrzanowym: 500 g surowej białej kiełbasy 3 średniej wielkości cebule 200 ml śmietanki 30% do zup i sosów 3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka 1 łyżka masła sól, świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka majeranku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Białą kiełbasę przełożyć do garnka, zalać wodą i postawić na gazie

Gotuj z Prezesem
Pulpety w sosie pomidorowym z porem i marchewką 115

jednolitej konsystencji. Masę wyrabiam około 5 minut, następnie sprawdzam czy mogę uformować z niej pulpeta, który zachowuje swój kształt. Jeśli masa jest mało spójna dodaję 1-2 łyżki bułki tartej, ale zazwyczaj mięsna masa jest idealna. Z podanej porcji otrzymałam 20 klopsików. Pulpeciki obtoczyć w mące i odłożyć na talerz. 4. Do szerokiego garnka wlać 1 litr bulionu. Bulion

Gotuj z Prezesem
Makaron z tuńczykiem 147

czosnek oraz natkę pietruszki. Sos z tuńczykiem wyszedł kremowy dzięki dodatkowi oliwy z oliwek. Ja tak przygotowany makaron z tuńczykiem podaję na obiad , posypany natką pietruszki, a czasami także tartym serem Parmezan. Zapraszam po poniższy przepis na makaron z tuńczykiem i mam nadzieję, iż go wypróbujecie. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Makaron Składniki

MeCooks
Zdrowy Alfred, czyli pasta Alfredo inaczej 95

jest super łatwe do przygotowania i można je zrobić w 20-25 minut. Przepis pochodzi z bloga Pinchofyum.com Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne (pióra) 1/2 główki kalafiora 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki mleka 2 ząbki czosnku 300 g pieczarek 3 łyżki masła Kulka mozzarelli Szczypta gałki muszkatołowej Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik

Niedzielny kucharz
Bakłażan pod parmezanem Franka Sinatry 117

radę. Przepis pochodzi ze strony Recipegoldmine . Składniki: 2 małe bakłażany lub jeden średniej wielkości 1/4 szklanki mąki 1 jajko 3 łyżki mleka lub wody Kika łyżek oleju 1/2 szklanki tartego parmezanu Kulka mozzarelli (opcjonalnie) Sos 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła Liść laurowy 2 opakowania passaty po 400 ml 1/2 łyżeczki suszonego oregano Sól i pieprz

Niedzielny kucharz