Przepis na : obiad
Znalazłam ten przepis w mojej starej książce. Kotleciki delikatne z nutką ziołowego smaku Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulkę i smażyć na złoty kolor. Zdjąć z patelni i lekko przestudzić. Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, jajko, obsmażoną cebulkę, odsączoną kukurydzę, posiekane zioła. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotleciki, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na patelni z mocno rozgrzanym olejem. Kotleciki muszą się przesmażyć i nabrać złotego koloru....
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl