tarta sól, pieprz vegeta majonez cebula ser żółty Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej..Smażyć z obu stron na rumiano. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, doprawić. Usmażone kotlety posmarować majonezem, położyć zeszkloną cebulę i przykryć startym serem .Zapiec
Moje domowe kucharzeniemięsa mielonego 10 dkg dyni 1 cebulka 1 czerstwa bułka 1 jajko sól ,pieprz wegeta, majeranek zioła prowansalskie bułka tarta do obtoczenia Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Dynię obrać i zetrzeć na tarce(...)małych oczkach, cebulę drobno posiekać. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę i startą dynię, posiekaną cebulkę, jajko i przyprawy. Wyrobić masę i formować niewielkie kotleciki, można obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano z obu stron
Moje domowe kucharzeniejajka bułka tarta przyprawa Szeherezada Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem z przyprawą.Kotlety obtoczyć w mące, jajkach, a następnie w bułce tartej i usmażyć z obu stron
Moje domowe kucharzenieprzyprawa do ryby mąka jajka sól, wegeta bułka tarta Rybę pokroić na kawałki,natrzeć przyprawą, panierować w mące, jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej .smażyć na rumiano z obu stron
Moje domowe kucharzenieSzeherezada ..polecam.., bo warto mieć taką przyprawę .. 50 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 duża cebula 2 – 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz koperek przyprawa Szeherezada Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulkę,jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę.Uformować niewielkie kulki. Wlać wodę do pojemnika bazowego, klopsiki ułożyć w koszyku parowym, zatrzasnąć klipsy
Moje domowe kucharzeniezalewy zależy od ilości mięsa.. pierś z kurczaka [ u mnie mięso gulaszowe drobiowe] sól pieprz przyprawa do shoarmy olej rzepakowy do smażenia jajko bułka tarta Zalewa: ¼ szkl. octu spirytusowego ½ litra wody 2 cebule ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ małego słoiczka koncentratu pomidorowego kilka ziaren ziela angielskiego(...)kawałki (około 5cm na 5cm). Doprawić solą i pieprzem i przyprawą , odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie kawałki mięsa maczać w rozkłóconych jajkach, a później obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Do wody dodać pokrojoną w pół talarki cebulę, przyprawy, przecier pomidorowy oraz ocet. Tak przygotowaną zalewę zagotować
Moje domowe kucharzeniewłaśnie do tej ryby wykorzystałam kilka produktów dostępnych w tym sklepie...gorąco polecam , bo warto.. dowolna ryba sok z cytryny 2 jajka 3 łyżki mąki bułka tarta sól morska pieprz czarny Sos 0,5 kg pieczarek 4 cebule kilka łyżek ketchupu mały słoiczek koncentratu pomidorowego lub pomidory rozdrobnione olej z ryżu 1 łyżka octu(...)listek laurowy , ziele angielskie sól różowy pieprz ziarnisty w zalewie Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Kawałki ryby panierować w mące , jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę pokroić w półplasterki, a pieczarki w plasterki. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju,dodać pieczarki i dusić około 20 minut na wolnym
Moje domowe kucharzeniemortadela jajko sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Mortadelę pokroić w 2-3 milimetrowe plastry. Zamaczać w rozkłóconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, do zarumienienia panierki
Moje domowe kucharzenieszkl. letniej wody 1/4 szkl.oleju rzepakowego lub słonecznikowego 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 12 g (1 łyżka) drożdży suchych lub 24 g drożdży świeżych bułka tarta, do obtoczenia Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn), dodać sól, cukier, następnie wodę wymieszaną z olejem. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie(...)objętości (około 1,5 godziny). Po wyrośnięciu ciasto krótko wyrobić. Rozwałkować na kształt prostokąta, zwinąć w gruby rulon (baton), w taki sposób, jak zwijamy naleśniki. Baton obtoczyć w bułce tartej. Ostrym nożem lub szpatułką podzielić na 10 - 12 części. Ułożyć na blaszce rozcięciem ku górze. Przykryć lnianym ręczniczkiem, odłożyć na 20 minut w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Piec
Moje domowe kucharzeniezawsze na "oko", ale przepis podaję taki jaki znalazłam w necie .. 1 kg dobrej jakości wieprzowiny (na 4 kotlety) 1 l mleka 2 cebule 2 jaja bułka tarta sól i pieprz przyprawa Kuchta smalec do smażenia Wieprzowinę pokroić na 4 grbe kotlety. Każdy z nich rozbić dokładnie na dość duże kotlety; żyłki i włókna tłuszczu w środku(...)pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto
Moje domowe kucharzeniedrobiowe 50 dkg mięsa mielonego śliwki suszone 1 cebula 2-3 łyżeczki przyprawy do kurczaka sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego sól czosnkowa jajka bułka tarta Skórki wyczyścić , posypać przyprawą do drobiu i odstawić do lodówki na 12 godzin.Do mięsa mielonego dodać jajko, pokrojoną cebulkę i doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, formować niewielkie(...)kotleciki i nałożyć na kawałek skórki.Na środku położyć także śliwkę suszoną.Ciasno zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką.Obtoczyć w roztrzepanych i doprawionych jajkach ,a potem w bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju lub we frytkownicy
Moje domowe kucharzenieszkl wody 1 szkl mleka szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego Farsz garść suszonych grzybów 30 dkg kiszonej kapusty 1 cebula sól, pieprz Dodatkowo jajka bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Wszystkie składniki dokładnie wymieszać albo zmiksować.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie(...)soku kapustę .Wszystko razem dusić, aż kapusta będzie miękka .Doprawić do smaku. Farsz rozsmarować na naleśnikach i zwijać w krokiety.Maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej .Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano
Moje domowe kucharzeniewedle gustu bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Do mięsa mielonego dodać wszystkie składniki i dokładnie wyrobić.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na oleju
Moje domowe kucharzeniekonkurs..zaglądajcie ...bo warto..fajna nagroda będzie do wygrania.. 1 szkl. ryżu parboiled Kupiec kostka rosołowa 20 dag pieczarek cebula 2 jajka sól,pieprz, wegeta koperek bułka tarta do panierowania(...)Ryż ugotować z dodatkiem kostki rosołowej na sypko.Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z pieczarkami, jajkami .Doprawić do smaku.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron
Moje domowe kucharzeniecebuli 1 łyżka słonecznika 2 jajka 50ml mleka 1 łyżka bułki tartej Sól, pieprz Przepis: Cebulę drobno siekamy w kostkę, plastry krakowskiej również. Razem ze słonecznikiem i kukurydzą wrzucamy te składniki na patelnię i smażymy do zarumienienia. W misce rozbijamy jajka, dodajemy mleka, bułkę tartą razem z przyprawami i dokładnie mieszamy na gładką masę. Całość przelewamy
Emcia Pichci