Tosty z jajkami zapiekane pod beszamelem

Tosty z jajkami zapiekane pod beszamelem

Tosty z jajkami zapiekane pod beszamelem

Mini tosty z jajkami zapiekane pod beszamelem na podstawie przepisu jaja z beszamelem z broszury „1 00 postnych i jarskich dań ” wydanej przez Towarzystwo Wydawnicze Bluszcz w dwudziestoleciu międzywojennym. Mini tosty a w zasadzie bouchees z jajkiem zapiekane pod beszamelem . Bouchees według Pani Elżbiety, czyli Elżbiety Kiewnarskiej, popularnej autorki przepisów kulinarnych w międzywojennej Polsce, to „ malusie, bardzo eleganckie i wykwintne tartynki, podawane na bardzo eleganckich przyjęciach, przed obiadem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.